• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

13.01.2021

07:43

SUROVI PLAĆENIK NAPRAVIO JE KOBNU GREŠKU Kada je objavljen snimak iz Beograda, NIKO NIJE MOGAO DA VERUJE U ONO ŠTO VIDI

Vesti

SUROVI PLAĆENIK NAPRAVIO JE KOBNU GREŠKU Kada je objavljen snimak iz Beograda, NIKO NIJE MOGAO DA VERUJE U ONO ŠTO VIDI

Podeli vest

Pred Višim sudom u Beogradu danas treba da počne suđenje plaćenom ubici Čabi Deru i Alenu Cigleru koji se terete za ubistvo Nebojše Markovića u beogradskom naselju Banovo brdo 5. januara 2019. godine.

Deru se sudi u odstustvu, jer je u pritvoru u Budimpešti gde mu se sudi za ubistvo mađarskog biznismena u septembru 2018. godine, a pred beogradskim sudom ga zastupa advokat, koji mu je postavljen po službenoj dužnosti.

Saslušanje Dera u vezi sa ovim ubistvom trebalo bi da se obavi putem međunarodne pravne pomoći.

Na suđenju Cigler treba da iznese svoju odbranu uživo pred sudom, jer se on nalazi u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu. On se na pripremnom ročištu izjasnio da nije kriv.

Slučajna žrtva

Der je nakon bekstva iz Srbije uhapšen po poternici u Pragu početkom marta 2019. godine, odakle je izručen Mađarskoj.

Derova i Ciglerova žrtva, Marković, navodno je ubijen slučajno.

Foto: Youtube printscreeen

Optužen za nekoliko likvidacija: Čaba Der



Prema pisanju medija, njihova meta je zapravo bio njegov šurak Aleksandar Šarac, koji sredinom oktobra 2020. preminuo u bolnici nakon što je u sred dana pogođen u garaži Tržnog centra Ušće na Novom Beogradu.

Šarac je ispitan ranije kao svedok u istrazi.

Der i Cigler se terete za krivična dela teško ubistvo u saizvršilaštvu i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Ubistvo Markovića zabeleženo je kamerom sa okolne zgrade, a na snimku se vidi kako zastaje automobil iz kojeg izlazi muškarac u beloj jakni, izvlaci pištolj iz torbe i puca u njega, potom ulazi u vozilo i beži u nepoznatom pravcu.

Život po zatvorima

Der je pre nepune tri godine izašao iz zatvora gde je robijao zbog ubistva kriminalca Branislava Jelačića 2004. godine.

Uhapšen je u Pragu 1. marta, a pored Srbije koja ga traži zbog ovog ubistva, njegovo izručenje su tražile i Španija, Holandija i Mađarska, kojoj je izručen 18. jula.

Tereti za ubistva u pomenutim državama koje su tražile njegovo izručenje.

Cigler je uhapšen u Subotici nedugo posle ubistva Markovića, a sumnja se da je on vozio automobil "punto" kojim se Der dovezao i pobegao sa mesta zločina.

I on je u oktobru 2018. godine izašao sa višegodišnje robije i tri meseca kasnije se opet našao iza rešetaka.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija