• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

26.01.2021

07:09

SRBIJO, NEVIN ČOVEK JE OSUĐEN NA 20 GODINA! Neverovatan slučaj koji bi morao da postane veliki skandal!

Vesti

SRBIJO, NEVIN ČOVEK JE OSUĐEN NA 20 GODINA! Neverovatan slučaj koji bi morao da postane veliki skandal!

Podeli vest

Slobodan Sladojević (31) osuđen za ubistvo starca u Vrdniku 2017. iako ima mnoštvo dokaza da je nevin, a nijedan da je kriv. Žalba Vrhovnom kasacionom sudu je odbijena jer je podneta sa četiri dana zakašnjenja

Slobodan Sladojević (31) iz Sremske Mitrovice osuđen je na 20 godina zatvora za ubistvo Mladena Ilkića (78) u Vrdniku 2017, i to ni kriv ni dužan! Tokom celog sudskog postupka jasno je pokazano da ima mnoštvo dokaza da je nevin, a nijedan da je kriv. Slobodan je naposletku osuđen samo na osnovu iskaza njegove ljubavnice Snežane Ilkić (33), iako je ona tu izjavu kasnije i povukla?!?

Čami u Novoj skeli

Da sve bude još strašnije, Vrhovni kasacioni sud nije ni razmatrao žalbu Sladojevićevih advokata, jer je podneta s četiri dana zakašnjenja! Tako je propuštena još jedna prilika da se pravda zadovolji i da se suđenje Sladojeviću ponovi, pa su veliki izgledi da će on najbolje godine svog života provesti u zatvoru Nova skela. Osim ako neko u nadležnim pravosudnim institucijama ne uzme stvar u svoje ruke i ispravi ovu ogromnu nepravdu!

Foto: Informer

Slobodan Sladojević

Slobodanov advokat Milan Andonović potvrdio nam je juče da je odbijena žalba koju su on i njegov kolega podneli 30. septembra 2020.

- Video sam to na sajtu suda, ali odluku još nisam dobio. U suštini, u celom slučaju sporan je policijski zapisnik o saslušanju Snežane Ilkić, jer je na sudu prihvaćen kao zakonit dokaz, iako je Vrhovni kasacioni sud takve zapisnike uvek tretirao kao nezakonite. Sada nam samo ostaje da podnesemo Ustavnu žalbu, a posle toga jedino možemo da se obratimo Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu - kazao je Andonović.

Foto: Informer

Mesto ubistva u Vrdniku

Podsetimo, Slobodan je osuđen za ubistvo Snežaninog rođaka Mladena Ilkića u Vrdniku, u noći između 5. i 6. aprila 2017. godine. Kako nam je ranije objasnio, on je pre zločina raskinuo vanbračnu vezu sa Snežanom, ali joj je ostao dužan nešto novca. Tada nije ni slutio da će mu se ona zbog toga surovo osvetiti.

Foto: Informer

Snežana Ilikić

- Ubrzo posle Mladenovog ubistva Snežana je uhapšena kao saučesnik u tom zločinu. Ona je tada u policiji ispričala da je kobne noći, oko pola sata iza ponoći, čuvala stražu ispred Mladenove kuće, a da sam ga ja, navodno, vezao, ubio i opljačkao! Kad su policajci došli po mene, nisam mogao da verujem šta me je snašlo - kazao je tada Sladojević.

Činjenice koje dokazuju Slobodanovu nevinost

* Mladen Ilkić je, prema prvoj Snežaninoj izjavi, ubijen u Vrdniku u noći između 5. i 6. aprila 2017, pola sata iza ponoći, ali Sladojević je tada bio na poslu obezbeđenja jedne proslave u Sremskoj Mitrovici, gde su ga sigurnosne kamere snimale sve do 00:41, kad je završio posao
* Veštačenjem Sladojevićevog telefona pokazalo je da on kobne noći nije napuštao Sremsku Mitrovicu
* Njegov auto nije snimila nijedna kamera na putu od Sremske Mitrovice do Vrdnika
* Nema Sladojevićevih bioloških tragova i otisaka u kući ubijenog
* Na mestu zločina pronađen je nepoznati mešoviti muški DNK, i to na kanapu kojim je vezan ubijeni Mladen Ilkić, a koji nije Slobodanov
* Sladojevićeva supruga i majka svedočile su da se on kobne noći vratio sa posla oko jedan sat iza ponoći i da je ubrzo legao da spava
* Snežana Ilkić je priznala da je lagala u prvom iskazu, u kom je optužila bivšeg ljubavnika, ali je na sudu i pored toga korišćen samo taj sporni iskaz

Pošto protiv njega nije bilo nikakvih dokaza, a imao je i čvrst alibi, Slobodan je bio uveren da će biti oslobođen na sudu, ali grdno se prevario. Sudijama nije bilo bitno što je u vreme zločina snimljen na radnom mestu kako radi kao obezbeđenje u jednom klubu u Sremskoj Mitrovici, ni to što je veštačenje telefona pokazalo da nije napuštao taj grad. Sudije nisu marile ni za to što na mestu zločina nije pronađen nijedan Slobodanov biološki trag, iako jeste DNK nekog nepoznatog muškarca.

Foto: Informer

Ubijeni Mladen ilikić

Da sve bude još šokantnije, Snežana je kasnije u sudu priznala da je lažno optužila Slobodana, ali sud je, od svih dokaza, verovao samo u njenu prvu izjavu i poslao je Sladojevića na robiju. Snežani je, pritom, kazna posle žalbe na prvostepenu presudu smanjena sa deset na pet godina, a Slobodanu je potvrđena robija od 20 godina!

Sklona laganju

Osim toga, na suđenju se moglo čuti da je ubistvo Mladena Ilkića "savršen zločin", jer nema nijednog traga niti čvrstog dokaza. Zato je sud, kako se navodi u presudi, "morao da poveruje Snežani", uprkos činjenici da je i njeno psihijatrijsko veštačenje pokazalo da je ona sklona laganju?!? Na sve to, čak su i inspektori koji su istraživali Ilkićevo ubistvo, prema nezvaničnim saznanjima Informera, kasnije zaključili da Sladojević ipak nije ubio i opljačkao starca.
Snežana i dalje neće da otkrije pravog ubicu, a jedini trag koji vodi do pravog zločinca jeste nepoznati muški DNK nađen na kanapu kojim je bio vezan nesrećni Ilkić. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
pc

pre 3 godine

Čekajte, MUP je mogao da uradi detektor da se vidi da li je on ubica. Ako nije on nema sta da krije. Zatim, kako poverovati osobi koja je menjala iskaz. Jednostavno nije ni cudo sto nam je sudstvo ovakvo.

Saradžogla

pre 3 godine

Судство нам је најгоре у европи!Лошијег нема.Довољно је погледати које глупости уче на Правном факултету и бити нам јасно и гласно.Лоше пресуде на тоне!Хиљаде и хиљаде пензионера прима мању пензију.Судство нема ауторитет.Суд пресуди у корист пензионера а ПИО фонд поништи?Врховни суд: - Ми са тем немамо ништа!Хоћете да вам напишем како суде судије саобраћајне прекршаје?Не знају саобраћајна правила и аминују шта напише полуписмени полицајац.Јесте ли видели тотално неписмену саобраћајну пријаву на девет страна формата А4 са педесет нетачних података.

duka

pre 3 godine

Dajte bre ljudi pa ko je ovde lud.Ja bi tog tuzioca i sudiju koji ga je strpao u zatvor uhapsio odmah! Snimile ga kamere, decko uopste nije bio tamo nego na posao i nikom nista. Prvo bi se zalio sudu za ljudska prava pa bi tuzio drzavu na vise milionsku odstetu!

Arpad

pre 3 godine

DA SAM NA NJEGOVOM MESTU I DA JE TAKO KAKO KAZETE .. OTISAO BIH U CORKU I POSLE TUZIO DRZAVU U STRAZBURU .. PA SUDIJU PA SVE REDOM . .BILO BI PARA NA SVE STRANE ..

Dušan

pre 3 godine

Srbijo odmah se podigni da se pomogne ovom mladom čoveku i vrati na ponovno sudjenje. Čekajte, taj sudija je učio prvo pravilo "bolje 100 krivih osloboditi nego jednog nevinog osuditi" Ovo je skandal, nepravda i veliki greh. Ministarstvo mora hitno da reaguje, ako ne, onda mi gradjani da mu pomognemo da se proces ponovi. Velika podrška

Marcco

pre 3 godine

naslov bi trebao da glasi... čovek osiđena na 20 godina jer je advokat zaboravio da uloži žalbu Vrhovnom kasacionom sudu... Kakav je to debil od advokata?

zora

pre 3 godine

Dokazati da je covek nevin makar u Strzburi a nase "velike" SUDIJE izbaciti iz sudstva.Takve sudije su zlo za drzavu.

Jole

pre 3 godine

Gospodo, od 90-tih godina , dobar deo, sudskog aparata je korumpirano, a ostali nemaju ni petlje ni morala da se bave tim poslom, osim malobrojnih pojedinaca, koji su onemogućeni da napreduju ka vrhovnim funkcijama, jer to nije u interesu sveopštem kriminalu koji vlada u drževi. Sami smo krivi za to, jer ne želimo da se menjamo na bolje, već svako za sebe misli da je bezgrešan, a da onaj "drugi" ne valja. Izgubila se empatija među nama, ili je u najboljem slučaju potisnuta u podsvest, jer pošten i pravedan čovek gotovo uvek nagrabusi. Kolektivna svest nam je pomućena, kao i osećaj za pravdu, bar ja to tako vidim...

zdenko

pre 3 godine

Detektor nije dokaz. Istrazite sta je sa ljubavnicom, da li je i ako nije zasto nije osudjena na visegodisnju robiju? Ovo za sudiju, svaka cast na komentaru.

nikanor

pre 3 godine

I pored svega verujem da je kriv. Ima tu nešto...

Žigolo

pre 3 godine

Koji je to kreten od advokata da zakasni 4 dana da preda žalbu u situaciji kad treba čoveka da spasava od 20 godina nezaslužene robije?

dera

pre 3 godine

Do kada ce ovo nase sudstvo da maltretira narod i za.ebava drzavu . Zakonodavac donese zakone i kao usvojeni od strane skupstine postaju pravosnazni , ali , tu prestaje pravda jer sudije imaju nekakav svoj zakon koji je evo vidimo jaci od onoga koji je skupstina izglasala , znaci sudije su iznad zakona ! Dokle bre vise ??? Zato kako je donet zakon o poreklu imovinje prvo i ispred svih drugih uzeti u razmatranje imovno stanje sudija , njihove porodice te kumova i prijatelja, bocno levo i desno , kao i racuna po bankama u inostranstvu .

Vesti

Ponoš je čovek bez kičme i morala! Terzić: On je personifikacija vremena kada je Srbija bila na kolenima!
Politika

Ponoš je čovek bez kičme i morala! Terzić: On je personifikacija vremena kada je Srbija bila na kolenima!

"Zdravko Ponoš je čovek bez kičme i morala, vojnik koji je stajao mirno pred NATO oficirima, general pod čijom je komandom naša vojska bila najslabija i najponiženija u svojoj istoriji. Ono što Zdravko Ponoš pročita, a dolazi iz srpskih institucija, koliko sutra završiće na stolu srbofobnih ambasada i neprijatelja srpske države, o čemu najbolje svedoče američke depeše, u kojima o NATO generalu piše sve ono što on pokušava da sakrije", saopštio je Miloš Terzić, član Predsedništva SNS.

03.09.2024

21:19

Nebojša Bakarec: Tragikomedija! Glumci - "eksperti za rudarenje litijuma"!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Tragikomedija! Glumci - "eksperti za rudarenje litijuma"!

Ne znam da li ste primetili da celu priču protiv litijuma nose dokazani „eksperti za rudarenje litijuma“, glumci Svetlana Bojković, Bojana Novaković, Dragan Bjelogrlić i konačno Rade Šerbedžija. Njihovi „stručni“ stavovi o rudarstvu, energetici, litijumu, jadaritu, izazivaju najviše pažnje. Normalno, upravo je ovaj kvartet stručnjaka za rudarstvo i energetiku, napisao najviše stručnih radova na temu litijuma.

03.09.2024

19:21

TV

Sport

Planeta

(FOTO) Najnoviji snimci Titanika otkrili strašnu istinu, ali tu je i veliko otkriće! Pronđena "Dijana od Versaja!'
Svet na nogama

(FOTO) Najnoviji snimci Titanika otkrili strašnu istinu, ali tu je i veliko otkriće! Pronđena "Dijana od Versaja!'

Jedan od najpoznatijih brodova na svetu, 'Titanik', potonuo je u aprilu 1912. nakon što je udario u santu leda, što je rezultiralo gubitkom 1.500 života. Olupina Titanika je godinama bila jedna od najprepoznatljivijih u dubinama Atlantika, ali najnovije slike koje su snimili podvodni roboti otkrili su efekte sporog propadanja najpoznatije ograde broda nakon više od 100 godina pod morem.

03.09.2024

21:30

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Ovde se čuva jedna od najvećih svetinja Srbije! Istorija koju malo ko zna: Nekada je bio bolnica, a sada jedan od najlepših manastira
Srbija

Ovde se čuva jedna od najvećih svetinja Srbije! Istorija koju malo ko zna: Nekada je bio bolnica, a sada jedan od najlepših manastira

Fruškogorski manastiri nisu samo mesta duhovnosti koja se pohode svaki put kada je potrebno pronaći utočište i duševni mir, već i značajni centri istraživanja i proučavanja prošlosti. Zahvaljujući istrajnosti i kontinuitetu postojanja, oni danas baštine i od zaborava čuvaju neke od najvažnijih priča iz davnina, značajnih kako za Frušku goru, tako i za Vojvodinu i čitavu Srbiju.

03.09.2024

23:07