• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.01.2021

21:33

POLICIJI SE JAVILO JOŠ 20 MIKINIH ŽRTAVA! Monstruozni zločin u beogradskoj školi glume poprima sve šire razmere, STRAHUJE SE DA BI BROJKE MOGLE BITI VEĆE

Vesti

POLICIJI SE JAVILO JOŠ 20 MIKINIH ŽRTAVA! Monstruozni zločin u beogradskoj školi glume poprima sve šire razmere, STRAHUJE SE DA BI BROJKE MOGLE BITI VEĆE

Podeli vest

Policiji se za tri dana javilo još 20 devojaka koje je Miroslav Mika Aleksić (69) silovao i se**ualno zlostavljao * Procenjuje se da se ukupan broj žrtava meri stotinama!

Beogradskoj policiji u prethodna tri dana javilo se više od 20 devojaka koje je čuveni profesor glume Miroslav Mika Aleksić (69) silovao i se**ualno zlostavljao u svojoj školi, saznaje Informer!
Nakon što je glumica Milena Radulović u subotu javno optužila Aleksića za silovanje koje se desilo 2012. godine, kada je bila maloletna, i brojne
druge učenice "profesora-monstruma" ohrabrile su se i odlučile da ga prijave!

Za 35 godina, koliko je Aleksićeva škola "Stvar srca" radila u centru Beograda, kroz nju je prošlo više od 3.000 dece, a policijski eksperti procenjuju da je za to vreme zlostavljano više stotina devojčica!

Strah ili sramota

Izvori iz istrage kažu da je iživljavanje nad decom u Aleksićevoj školi glume, po svemu sudeći, trajalo decenijama, a gotovo sve zlostavljane devojke su donedavno ćutale od straha ili od sramote.
- Aleksić je imao veoma perfidne metode manipulacije učenicima. On im je konstantnim uvredama uništavao samopouzdanje i uterivao im je strah u kosti. Istovremeno, nikada nije dozvolio nijednom roditelju pristup časovima kako oni slučajno ne bi mogli da posumnjaju da se u školi dešava nešto strašno... Povrh svega, Aleksić je uživao ogroman ugled u svetu filma i glume i devojke iz straha nisu smele ni da pisnu o strašnoj seksualnoj torturi koja se dešavala iza zatvorenih vrata Mikine kancelarije - objašnjava naš izvor.

Aleksić je u subotu uhapšen, i do ponedeljka, kad je izveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo, protiv njega je podneto ukupno osam krivičnih prijava za silovanje i još sedam za nedozvoljene polne radnje.
- Kad je ceo slučaj dospeo u javnost, roditelji Mikinih bivših učenica, među kojima je mnogo poznatih ličnosti, počeli su da ispituju decu da li su i ona doživela neku torturu. Jedna po jedna devojka počela je da priznaje roditeljima šta im je Aleksić radio, pa su u policiju bukvalno iz sata u sat počele da stižu nove prijave. Ako se ovako nastavi, broj krivičnih prijava protiv Aleksića će se možda meriti i stotinama. Ukoliko bude osuđen, preti mu do 15 godina zatvora - kaže naš sagovornik.

Foto: Dejan Živančević

Terete ga izjave, ali i materijalni dokazi

Tužilaštvo će u postupku protiv Miroslava Mike Aleksića koristiti izjave zlostavljanih devojaka, ali prema ekskluzivnim saznanjima našeg lista, postoje i čvrsti materijalni dokazi koji nedvosmisleno terete čuvenog profesora glume.
- Zlostavljane devojke su do detalja opisale svu torturu koju su trpele u Aleksićevoj kancelariji, ali postoje i izvesni materijalni dokazi protiv njega. Ipak, u ovoj fazi istrage ne možemo otkrivati šta je u pitanju - ostao je zagonetan naš izvor.

Inače, kako saznajemo, Aleksić je tokom saslušanja u policiji izbegavao da priča o prijavama bivših učenica i u više navrata pokušavao je da skrene temu.
- Policajci su stekli utisak da je Aleksić veoma inteligentna osoba i manipulator. Kad je u ponedeljak doveden pred tužioca, ponašao se kao da je šokiran hapšenjem. Negirao je sve optužbe bivših učenica, glumeći da je u čudu što ga one optužuju za navodno silovanje posle toliko godina... - rekao je naš izvor.

Posle saslušanja u tužilaštvu, Miroslavu Aleksiću je određen pritvor do 30 dana i prebačen je u beogradski Okružni zatvor (CZ). Tamo je, zbog epidemije korone, preventivno smešten u karantin na 14 dana, što je standardna procedura prilikom prijema novih pritvorenika. Upućen je i na lekarski pregled, a prema nezvaničnim saznanjima, nije se žalio doktoru na neke ozbiljnije zdravstvene probleme. Nakon isteka dvonedeljnog karantina biće upućen u grupnu ćeliju.

Foto: Dejan Živančević

 

 

Psiholog: Reč je o seksualnom psihopati

Radomir Čolaković, profesor psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu, kazao je da ceo slučaj treba temeljno ispitati.
- Ako je Miroslav Aleksić zaista to radio učenicama, jasno je kao dan da je reč o seksualnom psihopati. To je jedna devijacija, strukturni poremećaj, u seksualnoj i emocionalnoj sferi. Sve je radio planski i očigledno je bio uračunljiv - objašnjava Čolaković.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
DOLIC

pre 3 godine

Sve sportove koje treniraju muskarci a u njima su zenske igracice treba proveriti dali su bile seksualno proganjane. Siguran sam da ih ima mnogo koje su dozivele sudbinu MILENE RADOVIC

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17