• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Republika

21.01.2021

10:37

ŠOKANTNI SNIMAK IZ BEOGRADSKOG VRTIĆA, NALOŽENA HITNA ISTRAGA! Decu zatvaraju u špajz kad nisu dobra?!? /Video/

Vesti

ŠOKANTNI SNIMAK IZ BEOGRADSKOG VRTIĆA, NALOŽENA HITNA ISTRAGA! Decu zatvaraju u špajz kad nisu dobra?!? /Video/

Podeli vest

Gradska prosvetna inspekcija po hitnom nalogu sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Slavka Gaka već tokom prepodneva će obaviti vanrednu kontrolu privatnog vrtića "Zamak" iz kojeg mediji danas navode da su objavljeni snimci zlostavljanja deteta i neprofesionalnog ponašanja

- Ukoliko se utvrdi da su snimci koje je objavio Srpski telegraf autentični, i ustanova i vaspitačica iz tog vrtića će snositi posledice. Inspekcija će utvrditi činjenice i institucije dalje će obaviti svoj posao ali takav odnos prema deci je apsolutno neprimeren i nedozvoljen u bilo kom vrtiću, državnom ili privatnom – rekao je Gak.

On je dodao da je dao nalog da se hitno ispitaju navodi iz medija, te da Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu i Prosvetna inspekcija Grada Beograda do sada nisu dobili nijednu predstavku roditelja niti zaposlenih u vezi sa načinom rada u ovom vrtiću.

- To ništa ne znači za sada, u daljim odlukama ćemo se voditi isključivo stavovima inspekcije nakon kontrole – poručio je Gak.

Foto: Tanjug

Slavko Gak

On je pozvao roditelje da prijavljuju ovakve slučajeve ukoliko imaju saznanja o njima i da ne čekaju sa reagovanjem.

- Kada dobijemo primedbe, mi odmah proveravamo navode, ne možemo da dozvolimo da ovakvi slučajevi prođu nekažnjeno, odakle god da dolaze snimci – zaključio je Gak.

Podsetimo, Srpski telegraf objavio snimke maltretiranja dece koje se navodno dogodilo u vrtiću "Zamak" u beogradskom naselju Voždovac. 

Na snimku se vidi kako vaspitačica kojoj se ne vidi jasno lice, bukvalno, drži pritisnutog na pod dečaka od dve-tri godine koji sve vreme plače. Kako piše taj list, roditelji čija deca idu u taj vrtić saznali da se radi o detetu s blagim oblikom autizma. Ista vaspitačica tom detetu na silu gura cuclu u usta, s obe ruke ga grubo diže s poda.

Na drugom snimku vidi se kako vaspitačica izvlači troje dece iz neke vrste improvizovanog špajza. Od roditelja smo čuli da decu u tu prostorijicu, koja više liči na pregradu ormana, zatvaraju kad nisu dobra.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MALI PERICA

pre 3 godine

uopste nesumljam da se to dogodilo. vaspitacima je vise prekipelo. deca su sa druge strane nevaspitana do vrha. . to ko moze da podnese ja mu cestitam. . .

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija