• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.01.2021

13:16

OTKRIVENO KO JE SPREMAO SAČEKUŠU VELJI NEVOLJI! Crnogorska policija ga pratila, pa UGLEDALA ŠOKANTNU SCENU

Vesti

OTKRIVENO KO JE SPREMAO SAČEKUŠU VELJI NEVOLJI! Crnogorska policija ga pratila, pa UGLEDALA ŠOKANTNU SCENU

Podeli vest

Crnogorska policija je u petak kod aerodroma u Tivtu sprečila likvidaciju Veljka Belivuka (34), poznatijeg pod nadimkom Velja Nevolja, vođe Partizanove navijačke grupe "Janjičari"!

Prema pisanju crnogorskih medija, šestorica pripadnika "škaljarskog klana" organizovali su kod aerodroma sačekušu za Belivuka, koji je prethodnih dana bio u poseti Radoju Zviceru (39), vođi "kavačkog klana"! Sva šestorica atentatora su uhapšena i predata u tužilaštvo radi saslušanja.

Pod budnim okom
Kako tvrde izvori iz crnogorskih službi bezbednosti za tamošnje medije, Belivuk i njegov prijatelj Marko Miljković iz Beograda bili su pod konstantnom pratnjom otkad su stupili na tlo Crne Gore 19. januara.
- Njih dvojica su se tog dana u Kotoru našli sa Zvicerom i krenuli su autom ka njegovoj kući kad ih je zaustavila policija. Posle kraćeg informativnog razgovora su pušteni, ali su pripadnici Specijalnog policijskog odeljenja i dalje pratili njihovo kretanje i komunikaciju. Na taj način se i saznalo da Belivuka prate i pripadnici suparničkog "škaljarskog klana", koji je pripremao Veljino ubistvo - preneli su crnogorski portali.


Brzom reakcijom, bezbednosne službe su otkrile i ko su osobe koje su pripremale likvidaciju i oni su uhapšeni u blizini tivatskog aerodroma, baš u trenutku dok je Belivuk išao tamo na let za Beograd.
Podsetimo, Belivuk i Miljković su došli u Crnu Goru tačno na godišnjicu ubistva vođa "škaljarskog klana" Stevana Stamatovića i Nikole Dedovića, koji su izrešetani 19. januara 2020. u restoranu u Atini.

Foto: AP Photo/Risto Bozovic

Inspektori praćenjem uhvatili škaljarce

Tada su četvorica maskiranih napadača upala u restoran "Voskopula" i izrešetala Stamatovića i Dedovića, i to naočigled njihovih porodica. Likvidacija "škaljaraca" najverovatnije je bila odmazda za ubistvo istaknutih pripadnika "kavačkog klana" Vladimira Roganovića i Davorina Baltića.


Inače, Belivuk i Miljković bili su zajedno osumnjičeni za ubistvo karatiste Vlastimira Miloševića, koji je izrešetan na tramvajskim šinama u Ulici 27. marta u Beogradu 2017. godine. Oni su naposletku oslobođeni optužbi za taj zločin zbog nedostatka dokaza. Milošević je bio Miljkovićev kum.

Zvicer se oporavio
Što se Radoja Zvicera tiče, on je bio u žiži javnosti krajem maja prošle godine, kad je ranjen u Ukrajini, u elitnom delu Kijeva. Grupa plaćenih ubica iz Crne Gore i Srbije tada je pucala na Zvicera dok je džogirao. Radoje je pogođen sa nekoliko metaka u grudi, a sigurne smrti ga je spasla supruga Tamara Zvicer, koja je u trenutku napada istrčala iz zgrade i pištoljem zapucala na ubice, koje su se razbežale i nisu stigle da "overe" vođu "kavčana".
Dva dana kasnije uhapšeni su Crnogorci Emil Tuzović (30) i Stefan Đukić (30), zatim srpski državljani Milan Branković (31) i Petar Jovanović (46), kao i jedan inspektor kijevske policije, koji im je obezbedio logistiku. Radoje se dugo oporavljao u bolnici, nakon čega se vratio u Crnu Goru. E. I.



Napao direktora FK Partizan
Veljko Belivuk postao je poznat javnosti 2016. godine, kad je snimljen kako zajedno sa Aleksandrom Stankovićem, zvanim Sale Mutavi, i Darkom Ristićem napada direktora FK Partizan Miloša Vazuru i pripadnike njegovog obezbeđenja. Kasnije te godine Stanković je ubijen u Beogradu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Momo

pre 3 godine

Zabraniti mu povratak u Srbiju, neka ostane dole sa Crnogorcima umesto da uvoze kriminal i ubistva ovde u Srbiju

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija