• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: vijesti

28.01.2021

12:33

MILION EVRA DAVALI ZA LIKVIDACIJU VELJE NEVOLJE?! Oglasila se crnogorska policija i otkrila detalje drame na aerodromu

Vesti

MILION EVRA DAVALI ZA LIKVIDACIJU VELJE NEVOLJE?! Oglasila se crnogorska policija i otkrila detalje drame na aerodromu

Podeli vest

Državni tužilac Crne Gore Saša Čađenović kazao je da je SDT u saradnji sa Upravom policije prethodnih 10 dana sprečilo više likvidacija na primorju i u Podgorici.

Jedna osoba je, kako tvrdi on, trebalo 22. januara da bude ubijena u Podgorici, a dve na Aerodromu u Tivtu. Prema planu ubistva u Podgorici, ono je trebalo da bude izvršeno a aktiviranjem eksploziv ispod auta u pokretu i to na semaforu.

- Ovde se radi o istoj kriminalnoj organizaciji, a za pojedina krivična dela prema do sada prikupljenim dokazima, do granice osnovane sumnje je utvrđeno da su neposredni izvršioci, odnosno ova kriminalna organizacija trebala da dobije i to za delo u Tivtu između 700.000 i 1.300.000 evra, a za delo koje je planirano u Podgorici 500.000 evra dok je za djelo koje je planirano u Baru ovoj kriminalnoj organizaciji trebalo da bude isplaćeno oko 50.000 eura i to samo neposrednim izvršiocima -  rekao je Čađenović.

Tužilac Čađenović je kazao da realizacija jednog kriminalnog plana prekinuta u trenutku izvršenja krivičnog dela.

Foto: AP Photo/Risto Bozovic

Likvidacije sprečene u zadnji čas

"Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsili su 27. januara tri osobe koje su prenosile plastični eksploziv velike razorne moći. Slobode su lišeni T.H. M.M. i I.D. Eksploziv je pronađen u vozilu M.M.

Ova grupa je nameravala da izvrši likvidaciju u Baru.

On je kazao da je delovanjem službenika Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i CB Budva sprečeno je ubistvo Lj.M. koje je trebalo da se dogodi u Budvi 21, odnosno 22. januara ove godine.

Tom prilikom uhapšeni su S.S. i I.L. zbog sumnje da su izvršili krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i krivično delo ubistvo u pokušaju.

Radovanu Stanišiću i Milu Jovanoviću, koji se osumnjiče da su pripremali ubistvo Beograđana Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja i Marka Miljkovića, određen je pritvor 25. januara. Kod sudije za istragu su saslušani Goran Marković, Stanišić i Jovanović.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 3 godine

Milion evra za Velju Nevolju... kod mene, na selu, takve džulele vežu za tarabu pa motkom u glavu! Kakvih, bre, milion evra, bre!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnjom olimpijadom najmlađi obeležili praznik u Lešku
Društvo

Vaskršnjom olimpijadom najmlađi obeležili praznik u Lešku

Crkvena opština Vračevska u Lešku je nakon Vaskršnje Liturgije u crkvi Uspenja presvete Bogorodice, organizovala Vaskršnju Olimpijadu gde su se deca takmičila u više kategorija najjače i najlepše jaje, najlepši crtež, a takmičili su se i u trčanju u kome su učestvovali osnovci, ali i bebe, puzeći do cilja.

05.05.2024

17:27

Samo što ne grune! Ovi delovi Srbije na udaru grmljavinske oluje!
Društvo

Samo što ne grune! Ovi delovi Srbije na udaru grmljavinske oluje!

U narednim satima u delovima istočne, južne i jugoistočne Srbije očekuje se jači razvoj oblačnosti i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Biće uslova i za kratkotrajne grmljavinske nepogode sa gradom i vrlo intenzivnim pljuskovima u veoma kratkom vremenskom intervalu, piše meteorolog amater Đorđe Đurić u novoj prognozi vremena za Srbiju.

05.05.2024

16:29

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija