• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

29.01.2021

21:50

NAVIJAČ UBIJEN ZBOG DROGE?! Detalji krvavog obračuna dve grupe mladića u Starčevu kod Pančeva

Vesti

NAVIJAČ UBIJEN ZBOG DROGE?! Detalji krvavog obračuna dve grupe mladića u Starčevu kod Pančeva

Podeli vest

Timotije Stojanović (24), zvani Džimi, upucan je u stomak tokom masovne tuče i ubrzo je umro u bolnici * U prvi mah izgledalo je da je Džimi ubijen u navijačkom obračunu, ali su iz MUP-a potvrdili da je reč o sukobu narko-bandi

Timotije Stojanović Džimi (24), pripadnik Partizanove navijačke grupe "Principi", ubijen je preksinoć u obračunu dve grupe mladića u Starčevu kod Pančeva. Džimi je upucan u stomak i prijatelj ga je brzo odvezao do bolnice u Pančevu, ali je nesrećni mladić preminuo.

U prvom trenutku izgledalo je da je Stojanović nastradao u navijačkom obračunu, ali su iz policije saopštili da je ipak reč o sukobu narko-bandi. Policija je juče ujutro identifikovala sve mladiće koji su učestvovali u kobnom obračunu i uhapšena su dvojica osumnjičenih za Džimijevo ubistvo.

Sukob bio zakazan

Aleksandar Vulin, ministar policije, juče je zajedno sa direktorom policije Vladimirom Rebićem obišao Policijsku upravu u Pančevu, jer je želeo lično da se uveri u to kako teče istraga ubistva u Starčevu.
- Mladić je ubijen u obračunu dve bande narko-dilera. Neka svi građani razumeju da ovo nije nikakav obračun navijača, da se ovde niko ne bori zbog navijačke koreografije, zato što voli ovaj ili onaj klub. Ovo su narko-dileri, ovo su potencijalne ubice, ovo su ubice naše dece i naš posao je da ih uklonimo sa ulica zauvek - rekao je Vulin i dodao da će u narednom periodu u Pančevu i okolini biti pojačano prisustvo policije.

Kako saznajemo od izvora iz istrage, krvavi pir u Starčevu odigrao se u sredu oko 21 sat.
- Pretpostavlja se da je obračun dve grupe mladića bio zakazan i odigrao se na uglu ulica Matije Gupca i Nadelske. Učesnici ovog obračuna su se dovezli sa više vozila. Prema tragovima pronađenim na licu mesta, utvrđeno je da je ubica ispalio više metaka, ali se ne odbacuje mogućnost da je još neko od učesnika tuče pucao, jer su nađene čaure različitog kalibra - kaže naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, tuča i pucnjava su trajale kratko i svi akteri su se razbežali automobilima. Pronađeno je jedno vozilo na kom je razbijena šoferšajbna, a utvrđeno je da je jedan mladić tim autom udario ubicu nakon što je ovaj pucao u Stojanovića. Tom prilikom Džimijev ubica je lakše povređen.
- Teško ranjenog Timotija Stojanovića je prijatelj Marko M. (39) ubacio u svoj automobil i odvezao ga do bolnice, gde ga je ostavio i zatim pobegao. Lekari su pokušali da pomognu Stojanoviću, ali je on brzo podlegao povredama - kazao je naš izvor.

'Omerta' u Starčevu

Meštani Starčeva juče nisu želeli da pričaju o obračunu u njihovom mestu i svi su, najverovatnije iz straha, tvrdili da nemaju pojma ni ko je ubijeni mladić ni ko su učesnici tuče.
- Skoro sam se doselio i nemam pojma ko su ti ljudi - rekao je neubedljivo jedan meštanin i odmah se udaljio.

Drugi meštanin nam je samo kratko rekao da je iz medija saznao da se desila tragedija.
- Na televiziji sam video da se desilo ubistvo, ne znam ništa o tome - rekao je naš sagovornik, a na pitanje reportera Informera da li je poznavao ubijenog Stojanovića kratko je odgovorio:
- Ne znam ja ništa, ja živim na drugom kraju Starčeva!

Džimijevu majku i sestru juče smo zatekli u porodičnom domu u Ulici Maršala Tita u Starčevu, koja se nalazi samo 500 metara od mesta obračuna.
- U sredu predveče je izašao iz kuće, nije nam rekao gde ide, jer nam to nikad nije govorio. Iste večeri, oko 22 sata, javili su mom zetu da je Timotije ubijen... Ne znam ni ko je to uradio, ni zašto. Telo je trenutno na obdukciji, a njegov otac je u policiji - ispričala je uplakana majka. 

Džimi bio "vojnik" Velje Nevolje?

Timotije Stojanović Džimi bio je pripadnik nedavno formirane Partizanove navijačke grupe "Principi", koju je, navodno, osnovao Veljko Belivuk (34), dugogodišnji vođa grupe "Janjičari". Stojanović, međutim, nije bio u vrhu te navijačke grupe i najverovatnije nije ni poznavao lično Velju Nevolju, koji u srpskom podzemlju važi za "krupnu ribu". Belivuk je, kako su preneli mediji, blizak "kavačkom klanu" i dobro je poznat bezbednosnim službama u Srbiji i u regionu. On je sa prijateljem Markom Miljkovićem prošle sedmice bio u Budvi, u poseti Radoju Zviceru (39), vođi "kavačkog klana", a crnogorska policija je tada sprečila Belivukovu likvidaciju. Prema navodima crnogorskih medija, uhapšena su šestorica pripadnika "škaljarskog klana", koji su u petak pripremili sačekušu za Veljka na aerodromu u Tivtu, gde je on trebalo da "uhvati" let natrag za Beograd. Za likvidaciju Velje Nevolje "škaljarci" su, navodno, spremili milion evra.



 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda
Politika

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda

U pokušaju da pred grčkim i srpskim narodom i širom evropskom javnošću drsko prikrije inkriminišuće činjenice o eklatantnim prekršajima režima premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, izvestilac Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za prijem tzv. Kosova Dora Bakojani je preduzela još jedan sramotan korak, izjavio je danas ambasador Srbije u SAD Marko Đurić.

01.05.2024

18:11

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!
Politika

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!

Danas je mandatar nove Vlade Republike Srbije, gospodin Miloš Vučević, u Narodnoj skupštini Republike Srbije, predstavio svoj program i buduće članove Vlade. Sastav Vlade je fantastičan. Svi poslanici su pre početka sednice dobili Program mandatara Miloša Vučevića. Izvanredni i detaljni Program g. Vučevića se proteže na 65 strana, a ja ću izdvojiti ono što se meni čini najvažnijim. Sa ogromnim zadovoljstvom ću glasati za izbor nove Vlade koju predlaže mandatar Miloš Vučević.

01.05.2024

17:08

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15