• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: vijesti

29.01.2021

11:50

KAŠĆELANA HTELI DA RAZNESU SA 3,2 KILOGRAMA EKSPLOZIVA?! Sprečena likvidacija vođe klana, policija objavila detalje: Prišli bi mu na semaforu...

Vesti

KAŠĆELANA HTELI DA RAZNESU SA 3,2 KILOGRAMA EKSPLOZIVA?! Sprečena likvidacija vođe klana, policija objavila detalje: Prišli bi mu na semaforu...

Podeli vest

Specijalno državno tužilaštvo i službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala sprečili su ubistvo jednog od navodnih vođa kavačkog kriminalnog klana Slobodana Kašćelana, koji je trebalo da bude likvidiran 22. januara dok je blindiranim automobilom dolazio na suđenje u Viši sud u Podgorici, saznaju “Vijesti”.

Prema informacijama iz istrage, Kašćelan je tog dana trebalo da bude napadnut na jednom od semafora u Podgorici dok se nalazio u automobilu - plan kriminalne grupe bio je da aktiviraju improvizovanu eksplozivnu napravu, koju bi postavili tako što bi motociklom prišli njegovom vozilu i magnetom je prikačili...

Dvojca članova grupe na motoru, kako veruju specijalni tužioci, trebalo je da sačekaju detonaciju razorne bombe, a ukoliko bi Kašćelan ostao živ, oni bi mu prišli i pucali u njega iz blizine.

Čekali ga posle suđenja

Kašćelanu je tog dana bilo zakazano suđenje u podgoričkom Višem sudu gde odgovara za pranje novca, ali je odgođeno...

Specijalni tužilac Saša Čađenović saopštio je na konferenciji za novinare da je realizacija kriminalnog plana “prekinuta u trenucima izvršenja krivičnog dela”, ne pojašnjavajući detalje gde i kako je osujećen plan organizacije. On nije pominjao ime mete.

Na zajednjičkoj konferenciji Specijalnog tužilaštva i policije, saopšteno je da su u sredu 27. januara sprečili još jednu likvidaciju u Baru.

Foto: AP Photo/Risto Bozovic

Sprečena katastrofa u poslednji čas

U akciji policije uhapšeni su Dušan Ivanović, Momo Milić i Hasan Turković koji se sumnjiče da su krili eksploziv, koji nisu uspeli da iskoriste u pokušaju likvidacije 22. januara, pa su nameravali da ga prebace do Bara, gde je trebalo da usmrte člana kriminalne grupe bliske kavčanima.

SDT, kako tvrde, veruje da je ovu kriminalnu grupu iz Spuža organizovao Janko Vukadinović, koji je u zatvoru u Spužu.

“Ovde se radi o istoj kriminalnoj organizaciji, a za pojedina krivična dela, prema do sada prikupljenim dokazima, do granice osnovane sumnje je utvrđeno da su neposredni izvršioci... Ova kriminalna organizacija, trebalo je da dobije između 700.000 evra i 1,3 miliona eura (Tivat), a za delo koje je planirano u Podgorici 500.000 evra, dok je za delo koje je planirano u Baru ovoj kriminalnoj organizaciji trebalo da bude isplaćeno oko 50.000 evra i to samo neposrednim izvršiocima“, rekao je Čađenović.

Razorna moć

Akcijom policije, rekao je, pronađena je eksplozivna naprava velike razorne moći - ukupne težine 5,8 kilograma, od čega je u nju bilo smešteno oko 3,2 kg plastičnog eksploziva.

“Ova eksplozivna naprava, prema do sada prikupljenim dokazima, bila je pripremljena za kačenje na krov vozila u pokretu, i prema svom obliku i konstrukciji, sastojala se od metalnog dela u kojem se nalazio eksploziv, a preliminarna izjašnjenja stručnih lica govore da je ubojno dejstvo ove eksplozivne naprave najmanje 100 metara u prečniku od mesta eksplozije”, pojasnio je tužilac Čađenović.

Ubojita naprava pronađena je automobilu Milića u naselju Drač. Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić kazao je da je eksplozivna naprava, koja je pronađena u Podgorici, ručno rađena zbog razornog ubojnog djestva i da bi to, da je realizovano na semaforu ili negde na ulici, bilo katastofalno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17