• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.02.2021

19:33

ZA NJIH NEMA MILOSTI! Oštre kazne za pijane, drogirane i bahate vozače!

Vesti

ZA NJIH NEMA MILOSTI! Oštre kazne za pijane, drogirane i bahate vozače!

Podeli vest

Otkako je pojačano prisustvo saobraćajne policije na ulicama pljušte kazne za pijane, drogirane i bahate vozače. Ovo su samo neki od mnogih slučajeva u kojima su ovakvi vozači stigli do presude

1. Vozač automobila star 36 godina je presudom Prekršajnog suda Kruševac, kažnjen kaznom zatvora od 30 dana, novčanom kaznom u iznosu od 12.000 din, zaštitnom merom od devet meseci i 15 kaznenih poena. Vozač je na alko testu imao 3.07 promila alkohola u organizmu. On je pre pravosnažnosti, sproveden u zatvor na izdržavanje kazne. Taj vozač je 23. januara isključen iz saobraćaja jer je vozio sa 2.98 promila.


2.Prekršajni sud u Beogradu osudio je vozača starog 40 godina novčano 140.000 dinara, 12 meseci zabrane upravljanja, 23 kaznena poena i 300 sati društveno korisnog rada. Vozač je zaustavljen u centru Beograda, na alko testu je imao 2.27 promila, a na droga testu bio je pozitivan na kanabis 

 
3. Sudija za prekršaje je osudio vozača automobila novčano sa 100.000 dinara, jer je vozio auotmobil bez izdate vozačke dozvole. Saobraćajna policija zaustavila je tog vozača u Zemunu


4. Vozač star 25 godina osuđen je novčanom kaznom od 130.000 dunara, jer je u Zemunu vozio bez važeće dozvole, pod dejstvom alkohola i droge  


5.Sudija za prekršaje osudio je 43-godišnjeg vozača na novčanu kaznu od 100.000 dinara i osam meseci zabrane upravljanja, jer je uhvaćen kako upravlja automobilom nakon oduzimanja dozvole zbog kaznenih poena.


Saobraćajna policija pojačano kontroliše učesnike u saobraćaju zbog povećanja nivoa bezbednosti. Cilj je da se preventivno deluje i iz saobraćaja isključe bahati, pijani i drogirani vozači pre nego što izazovu saobraćajnu nezgodu sa teškim posledicama. Takvi vozači se odmah privode u policijsku stanicu na zadržavanje do 12 sati, a zatim u  tzv. skraćenom postupku kod sudije za prekršaje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mica Haubica

pre 3 godine

i za pandure koji uzimaju 100 evradi da ne pišu kaznu

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija