• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.02.2021

08:34

IMAO VOJSKU NAORUŽANU DO ZUBA, A OVOG PEVAČA SMATRAO JE "ZLATNOM ESTRADNOM KOKOM" Otkrivamo: Koga je sve reketirao Velja Nevolja

Vesti

IMAO VOJSKU NAORUŽANU DO ZUBA, A OVOG PEVAČA SMATRAO JE "ZLATNOM ESTRADNOM KOKOM" Otkrivamo: Koga je sve reketirao Velja Nevolja

Podeli vest

Veljko Belivuk, Marko Miljković, Boris Karapandžić i još 14 uhapšenih sumnjiče se za otmice i ubistva navijača, reketiranje biznismena i poznatih ljudi sa estrade, kao i za dilovanje narkotika

Veljko Belivuk (35) zvani Velja Nevolja, vođa Partizanovih navijačkih grupa "Janjičari" i "Principi" i blizak saradnik zloglasnog "kavačkog klana", uhapšen je u noći između srede i četvrtka zajedno sa 16 saradnika. Svi oni sumnjiče se za serije otmica i ubistava navijača, kao i za reketiranje biznismena, poznatih ličnosti sa estrade i rasturanje narkotika.

Među uhapšenima su, osim Velje Nevolje, i njegova desna ruka Marko Miljković (30), kao i Boris Karapandžić Karapandža (35), Milovan Tadić Miksa (34) i Marko Budimir, svi sa podebelim dosijeima u policiji.

Monstruozni zločini

Zamenik načelnika Uprave kriminalističke policije Ninoslav Cmolić izjavio je juče da prikupljeni dokazi ukazuju da je Belivukova kriminalna grupa odgovorna za seriju najmonstruoznijih zločina.

- Ova organizovana kriminalna grupa sve vreme se krila iza navijačkih grupa FK Partizan, ali to nisu nikakvi navijači, već obični kriminalci, i mi ćemo, sasvim sigurno, dokazati pojedinačnu ulogu svakoga od njih - naglasio je Cmolić.

Prema nezvaničnim saznanjima iz istrage, Belivuk i ostali uhapšeni terete se za otmice navijača Crvene zvezde Zdravka Radojevića i Lazara Vukićevića, kao i navijača Partizana Gorana Veličkovića Goksija. Sumnja se da oni stoje i iza otmice Milana Ljepoje, jednog od vođa "Pink pantera".

Belivuk se, inače, tereti i da je reketirao poznate pevače i "Jutjub" zvezde, a mediji su spekulisali da je reč o Stefanu Đuriću Rasti i Bogdanu Iliću zvanom Baka Prase. Velja Nevolja je, navodno, na silu Rasti nametnuo obezbeđenje, koje je ovaj reper papreno plaćao. Kada je Rasta početkom oktobra prošle godine uhapšen sa 600 grama marihuane, reperova slika je na Instagram nalogu navijačke grupe "Principi" objavljena uz poruku: "Free Rasta" (sloboda za Rastu). Prema medijskim spekulacijama, ekipa Velje Nevolje je umešala prste u ovaj slučaj i pripomogla da Rasta kasnije dobije samo godinu dana kućnog zatvora. Navodno, Belivuk i njegova ekipa su na taj način želeli da zaštite svoj izvor prihoda, jer su na Rastu gledali kao na "estradnu zlatnu koku".

Foto: ATA Images

Velja Nevolja juče je doveden na stadion Partizana

- Grupa Velje Nevolje nije reketirala samo estradu, već i vlasnike poznatih restorana, kao i građevinske investitore, od kojih su otimali stanove u novogradnji. Čak se i jedan poznati beogradski frizer našao na meti ove bande, pa je nedavno prijavio policiji da su mu saradnici Velje Nevolje tražili 3.000 evra mesečno, preteći mu da će mu ubiti dete - kazao je naš izvor.

Naoružani do zuba

Sagovornici Informera napominju da je Belivuk u poslednje vreme toliko ojačao u podzemlju da je imao svoju privatnu vojsku naoružanu do zuba.

- Operativni podaci pokazuju da je Belivukova grupa zajedno sa "kavačkim klanom" u Bosni kupila čitav arsenal, a među tim oružjem su i desetine "zolja", automata, heklera i pištolja - rekao je naš izvor.

Inače, "kavački klan", s kojim Belivuk tesno sarađuje, već sedam godina je u krvavom mafijaškom ratu sa "škaljarskim klanom". Belivuk je poslednji put bio u žiži javnosti krajem januara, kad je bio u Crnoj Gori, u poseti vođi "kavčana" Radoju Zviceru. Crnogorska policija saopštila je da je sprečila ubistvo Belivuka na tivatskom aerodromu, kad su uhapšena šestorica pripadnika "škaljarskog klana".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bugi

pre 3 godine

Ja bih uveo elektricnu stolicu za ovakve javno pogubljenje preko TV zasto narod da im placa rezije u zatvoru.On ce verovatno imati sve privilegije ima dovoljno novca u steku.

Mladjo

pre 3 godine

Po kratkom postupku sve , a imovinu oduzeti i podeliti na socijalne slucajeve ili za lecenje dece. Sve tuzioce i sudije povezane sa gadovima zatvoriti i oduzeti im imovinu , pa ce sledeci da razmisle doobroo sta ce i s kim muvati

Marcco

pre 3 godine

Ja bio siguran da Kokeza drži te bandite pod kontrolom... a ono... izmigoljilo se!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija