• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

06.02.2021

08:31

PONEO SAMO "SPECIJALAC" I NIKADA NIJE DOŠAO KUĆI Ko je Milan Ljepoja, čija se smrt povezuje sa Veljom Nevoljom

Vesti

PONEO SAMO "SPECIJALAC" I NIKADA NIJE DOŠAO KUĆI Ko je Milan Ljepoja, čija se smrt povezuje sa Veljom Nevoljom

Podeli vest

Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja sumnjiči se za učešće u dva ubistva - navijača Crvene Zvezde Zdravka Radojevića i bivšeg šefa "Pink Pantera" Milana Ljepoja!

I Radojević i Ljepoja nestali su krajem prošle godine u Beogradu i, prema do sada poznatim informacijama, njihova tela nisu nađena, ali policija ima sumnje da su obojica ubijeni.

Milan Ljepoja iz Niša poznat je kao akter spektakularne pljačke u Dubaiju, a svaki trag mu se izgubio početkom decembra 2020. godine kada je, kako je rekao supruzi, krenuo da kupi automobil.

Nikada nije došao kući

Kod kuće je ostavio mobilni telefon, pozvao je taksi i otišao u nepoznatom pravcu. Kući se više nije vratio. Njegova porodica ubrzo je počela da sumnja da je on ubijen.

- Imao je ugovoren sastanak oko kupovine novog vozila, tako je rekao supruzi. Onda je pozvao taksi, seo u njega i otišao, a kod kuće je ostavio mobilni telefon, koji je koristio za svakodnevni kontakt. Poneo je sa sobom takozvani specijal - mobilni koji služi za komunikaciju samo sa malim brojem ljudi. Od srede je i taj specijal nedostupan - rekao je izvor iz policije sredinom decembra, nedelju dana nakon što je Ljepoja nestao.

Milan Ljepoja je inače vlasnik diskoteke "Klinika" u Nišu, a živi na relaciji Niš-Beograd. Njegov nestanak policiji je prijavio njegov advokat.

- Ono što porodicu plaši jeste što se niko nije javio da traži novac za njegov otkup, tako da se isključuje otmica. Strah porodice dodatno povećava činjenica da to nije prvi nestanak ljudi u Beogradu koji više nikada nisu pronađeni - rekao je tada izvor.

Foto: Predrag Milosavljević

Velja Nevolja juče je doveden na stadion Partizana

Ko je Milan Ljepoja - šef "Pink Pantera" i akter spektakularne pljačke

Ovaj Nišlija postao je poznat široj javnosti pošto je bio osumnjičen za spektakularnu pljačku u Dubaiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima 27. aprila 2007.

Pljačka od 11 miliona evra

Oni su tada belim "audijem" probili izlog juvelirnice "Graf" u Dubaiju i maskirani fantomkama porazbijali vitrine i odneli nakit vredan oko 11 miliona evra.

Kasnije ih je policija identifikovala jer su "audi" iznajmili. Jedan od članova te ekipe bio je i Milan Ljepoja. Borko Ilinčić, koji je, navodno, bio uz Ljepoju jedan od vođa, uhapšen je i isporučen Emiratima, ali je u zatvoru počinio samoubistvo. Nakit nikada nije pronađen.

Javnost je juče saznala da se Velja Nevolja tereti i za ubistvo navijača Crvene Zvezde Zdravka Radojevića. Kako smo objavili, Radojević je, takođe, nestao krajem prošle godine tako što je bio namamljen na sastanak, a potom otet!

Radojević je otet prošle godine u Kotežu na prevaru, a potom, kako se sumnja, i ubijen, a to sve jer je odbio da plaća reket Belivuku.

Kako saznajemo, navijač Crvene Zvezde takođe je bio povezan sa kriminogenim krugovima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija