• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Objektiv

08.02.2021

11:08

LIKVIDIRALI U KUĆI STRAVE U RITOPEKU, PA KISELINOM "OTAPALI" TELA! Ovako su Belivuk i njegova ekipa ubijali svoje žrtve!

Vesti

LIKVIDIRALI U KUĆI STRAVE U RITOPEKU, PA KISELINOM "OTAPALI" TELA! Ovako su Belivuk i njegova ekipa ubijali svoje žrtve!

Podeli vest

U jučerašnjoj naredbi o pokretanju tužilačke istrage, kako piše Objektiv, navodi se da je Belivukova grupa osumnjičena za ubistva kriminalca Milana Ljepoje, navijača Gorana Veličkovića i Zdravka Radojevića

Tužilaštvo za specijalni kriminal pokrenulo je istragu protiv Veljka Belivuka (36), zvanog Velja Nevolja, vođe navijačke grupe Principi bliske crnogorskom kavačkom klanu, i protiv 21 njegovih saradnika. U naredbi za sprovođenje istrage, navodi se kako je ova grupa mamila žrtve, odvozila ih u kuću specijalno namenjenu za ubistva, a "hemijska sredstva" su korišćena da se otklone tragovi.

Prostorije na stadionu fudbalskog kluba Partizan su navodno koristili da čuvaju oružje i drogu. U naredbi o pokretanju tužilačke istrage navodi se da je Belivukova grupa osumnjičena za ubistva bivšeg šefa Pink Pantera Milana Ljepoje, navijača Gorana Veličkovića Goksija i Zdravka Radojevića.

Tužilaštvo tvrdi da su izvršena na sličan način. Članovi Belivukove grupe su namamili žrtve, kidnapovali ih i odvezli do kuće u Ritopeku, u kuću u vlasništu Vlade Draganića. Ova kuća je bila dobro obezbeđena, imala je najsavremeniji video-nadzor i bila je opasana visokom ogradom.

Foto: Tanjug

Veljko Belivuk - Velja Nevolja
Prevlast za tržIšte droge

– Belivuk i Miljković stvorili su plan da se pod paravanom navijačke grupe Principi vrše krivična dela kako bi se pored imovinske koristi stekao i primat u kriminogenoj sredini – zastrašivanja suparničkih kriminalnih grupa, preuzimanja prevlasti na tržištu droge, ubistva pripadnika drugih kriminalnih grupa, navodi se u zahtevu za sprovođenje istrage.

Grupa je bila uključena u otmice, ubistva, prodaju droge i pranje novca, a koristili su prostorije stadiona fudbalskog kluba Partizan u kojem su krili oružje, ali i drogu.

Spalili odeću ubijenog Pantera

Jedna od Belivukovih žrtava je Milan Ljepoja, međunarodni kradljivac, koji je pre više godina učestvovao u pljački zlatare u Dubaiju. Belivukova grupa ga je likvidirala jer je, navodno, planirao da ubije jednog njenog člana Marka Andrića.

Navodi se da su ga početkom novembra prošle godine namamili da dođe iz Niša, gde je živeo, u Beograd. Na parkingu u blizini Laste, na autoputu ka Nišu, u kolima "pasat" sačekao ga je osumnjičeni Dejan Tešić i odvezao do kuće u Ritopeku koju je grupa koristila za kriminalne radnje, tvrdi tužilaštvo.

Foto: Insajder/Marko Đoković

Kuća u Ritopeku

Tu su ubili Ljepoju, a potom pokušali da unište tragove tako što su spalili njegovu odeću i koristili hemijska sredstva kako bi očistili prostorije i otarasili se leša, navodi se u zahtevu za istragu. Belivukova grupa stoji i iza ubistva Gorana Veličkovića Goksija, navijača Partizana, koji je nestao u avgustu prošle godine.

Ubijali iz osvete

Tužilaštvo tvrdi da je i Veličković likvidiran iz osvete. Tri meseca kasnije grupa je, sumnja tužilaštvo, ubila i Zdravka Radojevića. Na poziv Nemanje Lakićevića, osumnjičenog Belivukovog saradnika, Radojević je došao do parkinga kod Laste. Povod je, kako piše u dokumentu, bio rešavanje problema koji je imao sa navijačima Partizana.

Radojevića je sačekala nepoznata osoba, on je prešao kod nje u "reno megan" i odvezli su se do pomenute kuće u Ritopeku, u kojoj je Radojević potom ubijen. Kako se navodi, oni su posle ubistva javili Lakićeviću gde je auto i da ga uzme od njih. Međutim, Lakićević je negirao krivicu.

Grupa je na više lokacija po Beogradu držala oružje: dve lovačke puške, dva pištolja marke "CZ 99" i jedan "glok 19". Policija je na stadionu pronašla pušku sa prigušivačem i pištolj sa uklonjenim serijskim brojem, kakvi se obično koriste za ubistva. Tužilac tvrdi i da se u ovim prostorijama fudbalskog kluba držala droga koju su članovi grupe dalje prodavali.

Negirao krivicu, pa zaćutao

Veljko Belivuk je negirao kod tužioca da je počinio krivična dela ubistva i otmice, izjavio je za Objektiv njegov advokat Dejan Lazarević.

– Moj klijent je porekao sve optužbe i rekao da nije izvršio krivična dela i da će se, po mom savetu, u ovoj fazi postupka, braniti ćutanjem – rekao je Lazarević.

Kako su potvrdili advokati nekoliko uhapšenih, njihovi klijenti su se branili ćutanjem. Advokat Nemanja Govedarica je izjavio da su on i njegov kolega Nikola Matić bili na saslušanju svog klijenta Dejana Tešića, ali da je negirao krivicu i izjavio da će se braniti ćutanjem.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Perica

pre 3 godine

Nisu oni za zatvor,zar država da plaća njihovo izdržavanje? Videćemo šta će i sudija da kaže,ako treba i sudiju sa njima.

Amater

pre 3 godine

SAMIM CINON ANGAZOVANJEM NAJSKUPLJIH ADVOKATA GOVORI O NJIHOVOJ KRIVICI...ODAKLE PARE A NEZAPOSLEN,IZDRZAVA GA MAMA I TATA.UBISTVO MUTAVOG JE DOVELO BELIVUKA ZA SEFA ALI GLAVNI SIGURNO NIJE JER GLAVNI PO USTALJENOJ METODI SE NIKADA NE EKSPONIRA.PITANJE JE I DOKLE CE DRZAVA DA GREBE DA SE OTKRIJU GLAVNI.

nova rijaliti dimenzija

pre 3 godine

Ocigledno je da je ovo nova rijaliti dimenzija, specijalno za izbore! Zuta stampa objavljuje detalje istrage! Hahahahahah!!!! Samo u Srbistancicu! Da li ste svesni koliko ste bolesni?! A i protivzakonito je!

Zoran2

pre 3 godine

Nova rijaliti dimenzija, tebi je izgleda krivo.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Junajted medija na aparatima: ODIHR poručio televiziji N1 da sprovede njihove preporuke
Politika

Junajted medija na aparatima: ODIHR poručio televiziji N1 da sprovede njihove preporuke

Finalni izveštaj Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) o izborima u Srbiji održanim decembra prošle godine, objavljen je 27. februara. Mediji u vlasništvu Junajted grupe potrčali su da izveštaj objave i pre samog ODIHR-a pa su to uradili dan ranije u svim svojim, 26. februara što nije desilo ni u jednoj zemlji u kojoj su posmatrani izbori.

28.03.2024

16:31

Osvojili su najviše glasova: Dunav osiguranje dobitnik priznanja "Moj izbor" za 2024. godinu
Društvo

Osvojili su najviše glasova: Dunav osiguranje dobitnik priznanja "Moj izbor" za 2024. godinu

Prema glasovima potrošača Srbije, u konkurenciji 1.000 domaćih proizvoda i brendova, Kompaniji „Dunav osiguranje“ dodeljeno je priznanje „Moj izbor“ u kategoriji „Osiguravajuća društva“. Priznanje „Moj izbor“, koje se dodeljuje brendovima iz Srbije kojima se najviše veruje, već 14 godina u okviru kampanje „Najbolje u Srbiji“ organizuje Udruženje potrošača „Moja Srbija“, uz podršku Centra potrošača Srbije i Grada Beograda.

28.03.2024

16:02

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija