• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir

11.02.2021

07:10

VELJKO JE BIO U SOBI PORED, A MI SMO ZATEKLI PRIZOR KAKAV DO TADA NISMO VIDELI Policajac otkriva detalje jezivog zločina u kome su stradali roditelji Velje Nevolje

Vesti

VELJKO JE BIO U SOBI PORED, A MI SMO ZATEKLI PRIZOR KAKAV DO TADA NISMO VIDELI Policajac otkriva detalje jezivog zločina u kome su stradali roditelji Velje Nevolje

Podeli vest

Uviđaj u stanu, u kojem je Nebojša Belivuk, otac Veljka Belivuka, 13. februara 1995. godine aktivirao bombu i usmrtio sebe, svoju suprugu i taštu, radio je sada penzionisani policajac forenzičar Časlav Ristić!

Ristić, koji je bio na mestu, kako kaže, do tada nezapamćenog masakra u Beogradu, kaže da je Nebojša istovremeno aktivirao čak dve ručne bombe.

- Kada smo stigli na uviđaj, zatekli smo jeziv prizor! Tada smo se prvi put susreli s takvim masakrom, po načinu izvršenja i po broju nastradalih. Detonacija je bila izuzetno jaka, bila su izbijena vrata iz štoka, ali i deo zida - priseća se Ristić i nastavlja:

- Bilo je jasno da je muškarac, čije je telo bilo prepolovljeno, aktivirao paklene naprave. Odmah je moglo da se pretpostavi da je on, najverovatnije, hteo da izvrši samoubistvo u kupatilu. Međutim, za njim je verovatno krenula supruga, a za njom njena majka. I u tom trenutku čovek je aktivirao bombe. To se moglo zaključiti i na osnovu položaja tela, ali i na osnovu povreda preminulih.

Foto: printscreen tv happy

Časlav Ristić

Ovaj bivši forenzičar, koji je punih 20 godina išao na mesta zločina, dodaje da su tokom uviđaja saznali da je u trenutku eksplozije u tom stanu, samo u drugoj prostoriji, bilo dvoje dece - tada devetogodišnji Veljko Belivuk i njegov rođak.

- Njih nismo zatekli na mestu eksplozije, ali znam da nisu bili povređeni. Detonacija je malo oštetila i zid te prostorije i popucala su stakla. Moglo se pretpostaviti da su, srećom, bili nepovređeni - kaže naš sagovornik i dodaje da su njegove kolege, tokom istrage, rekonstruisale šta je prethodilo eksploziji.

- Prema priči koju sam čuo, porodica je sedela u kuhinji, nešto se desilo, te je Nebojša ustao i krenuo ka kupatilu sa bombama u rukama. Postoji mogućnost da je supruga pokušala da ga u tome spreči. Iz tog razloga se sumnjalo da je ovde bila reč o samoubistvu - kaže policajac u penziji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija