• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

03.03.2021

13:44

ŠARIĆEVIM JATACIMA ODUZIMAJU IMOVINU? Oni su i dalje u bekstvu, a lista nekretnina pred sudom je PODUGAČKA

Vesti

ŠARIĆEVIM JATACIMA ODUZIMAJU IMOVINU? Oni su i dalje u bekstvu, a lista nekretnina pred sudom je PODUGAČKA

Podeli vest

Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je sudu zahteve za trajno oduzimanje imovine od trojice i dalje odbeglih saradnika Darka Šarića, koji su pravosnažno osuđeni na višegodišnje zatvorske kazne zbog krijumčarenja kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu.

U pitanju su Goran Soković, Rodoljub Radulović zvani Miša Banana i Nenad Novaković, a zahtevi za trajno oduzimanje odnose se na njihovu imovinu, ili imovinu koju su preneli na prijatelje i srodnike, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

O zahtevima će odlučivati Specijalni sud u Beogradu, i ukoliko ih usvoji oni će zauvek ostati bez te imovine strečene krivičnim delima.

Protiv Šarića kome su još na početku krivičnom postupka 2010. godine privremeno oduzete brojne nepokretnosti, hoteli, lokali, poljoprivredna zemljišta, vozila i druge pokretne stvari zahtev za trajno oduzimanje sada nije podnet, jer je protiv njega u toku još jedan postupak za pranje para koji još nije pravosnažno okončan.

Soković je u bekstvu, a osuđen je kao i Šarić na 15 godina zatvora, kao organizator kriminalne grupe koja je krijumčarila kokain.

Radulović je osuđen na 10, a Novaković na 11 godina zatvora.

Foto: Novak Đurović

Šarićevi saradnici osuđeni su u odstustvu: Specijalni sud u Beogradu



Zahtevom koji se odnosi na trajno oduzimanje imovine tužilaštvo traži da se Sokovića i njegovoih tazbinskih strodnika oduzmu tri stana u Beogradu.

Prvi, od njega lično - od 75 kvadratnih metara na Voždovcu, drugi na istoj adresi od njegovog brata Igora Sokovića od 61 kvadratnog metra i treći od Sanje Čabarkape od 100 kvadratnih metara na Novom Beogradu.

Drugi zahtev se odnosi oduzimanje tri stana i lokal od Nenada Novakovića, odnosno od njegovog oca, sestre i prijatelja.

Od Danka Jovanovića tužilaštvo traži oduzimanje dva stana od 213 i 87 kvadratnih metara u Mladenovcu, od sestre Marije Novaković stan u Mladenovcu od 47 kvadratnih metara i oca Dragoslava Novakovića lokal u Mladenovcu od 34 kvadratna metra.

Kada je u pitanju Radulović od njega se traži oduzimanje stana u Beogradu od 389 kvadratnih metara, kao i dve garaže od po 14 kvadrata i ostava i perionica od 28 kvadrata.

Pored toga, traži se i oduzimanje 45 odsto udela u Privrednom društvu "Znak invest DOO Pancevo", koje se sada zove "Invest KDN".

Prema zakonu, zahtev za trajno oduzimanje imovine proistekle iz krivičnog dela, javni tužilac podnosi sudu u roku od šest meseci od dana dostavljanja pravnosnažne presude kojom je utvrđeno da je učinjeno krivično delo.

O privremeno oduzetoj imovini bilo da su u pitanju nekretnine, pokretne stvari ili gotov novac, stara se Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom ministarstva pravde.

Apelacioni sud u Beogradu u novembru prošle godine pravosnažno je osudio na 15 godina zatvora Darka Šarića i Sokovića, a ostale pripadnike grupe na kazne od devet i po do 14 godina zatvora.

Šarićevi branioci izjavili su vanredni pravni lek tim povodom Vrhovnom kasacionom sudu.

Šariću je u drugom postupku prošlog leta izrečena kazna od devet godina zatvora povodom optužbi za pranje para u Srbiji ubacivanjem novca stečenog krijumčarenjem kokaina u legalne tokove.

U tom slučaju čeka se odluka Apelacionog suda u Beogradu po žalbama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!
SPREMA SE OBRAČUN

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!

Pre dva dana u Litvaniju je stigla avangarda nemačke oklopne brigade, koja će od 2027. godine biti stalno raspoređena u toj baltičkoj državi. Ovo je prvi put od kraja Drugog svetskog rata da je Bundesver trajno rasporedio svoje snage van nemačkih granica. To je veliki izazov za nemačku vojsku, koja se suočava sa nedostatkom bukvalno svega - naoružanja, opreme, municije, a pre svega ljudstva.

16.04.2024

11:40

Tajni plan Putina za Iran i Izrael! Ovo odlučio da uradi?! Oči celog sveta uprte u Rusiju: Ako je tačno, čeka nas još strašniji scenario!
NJIH CILJA

Tajni plan Putina za Iran i Izrael! Ovo odlučio da uradi?! Oči celog sveta uprte u Rusiju: Ako je tačno, čeka nas još strašniji scenario!

Oči sveta su trenutno uprte u situaciju na Bliskom istoku. Prvi put u istoriji Islamske Republike, Iran je u nedelju uveče direktno napao svog najvećeg neprijatelja Izrael. Prema Izraelu, ukupno je ispaljeno oko 300 projektila, ali su gotovo sve presreli izraelska vojska i njeni saveznici. Mnogi su odmah postavili pitanje kakva je uloga ruskog predsednika Vladimira Putina ovom sukobu.

16.04.2024

10:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija