• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.03.2021

16:07

SARADNIK VELJE NEVOLJE PRIZNAO KRIVICU! Marko Andrić Kuzman sa Tužilaštvom u Nišu ZAKLJUČIO SPORAZUM

Vesti

SARADNIK VELJE NEVOLJE PRIZNAO KRIVICU! Marko Andrić Kuzman sa Tužilaštvom u Nišu ZAKLJUČIO SPORAZUM

Podeli vest

Osumnjičeni pripadnik organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka Nišlija Marko Andrić zvani Kuzman priznao je krivicu za nedozvoljeno držanje pištolja i sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Nišu zaključio sporazum koji je pritvatio sud i potvrdio presudom.

Na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela, Osnovni sud u Nišu osudio je Andrića na godinu i dva meseca zatvora i novčanu kaznu od 100.000 dinara, navodi se u informaciji suda dostavljenoj Tanjugu.

Istog dana, 4. februara, kada je uhapšen Belivuk i ostali pripadnici njegove grupe, Andrić je uhapšen u Nišu zbog pomenutog pištolja koji je pronađen u pretresu njegovog stana.

Nakon potvrde sporazuma sa tužilaštvom Andriću je ukinut pritvor u Nišu, ali mu je aktiviran pritvor po rešenju Specijalnog suda u Beogradu od 6. februara, kao članu Belivukove ekipe, protiv koje Tužilaštvo za organizovani kriminal vodi istragu za najteža krivična dela.

Naredbom o sprovođenju istrage Tužilaštva za organizovani kriminal Andrić se tereti da je pripanik organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji se zajedno sa njima tereti i da je izvršio jedno teško ubistvo.

Belivuk i Marko Miljković lično se sumnjiče za tri krivična dela teško ubistvo, pored zločinačkog udruživanja i trgovine drogom.

Nekoliko dana nakon hapšenja osumnjičenih objavljeni su snimci telefonskog razgvora u kojem Andrić čita poruke Veljka Belivuka sa "skremblovanog" telefona.

Razgovori objavljeni u Hit tvitu na Pinku 

Pomenuti snimci razgovora objavljeni su u emisiji Hit tvit na TV Pink, u kojoj je načelnik Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Bogdan Pušić potvrdio je da se u snimku razgovora čuje Andrić kako čita poruke Belukove sa "skremblovanog" telefona.

Pušić je precizirao da Andrić na prvom snimku upućuje upozorenje žrtvi Milanu Ljepoji, a u drugom njegovoj ekipi "da više nisu mete i da neće više da se bakću sa njima nakon obavljenog posla".

/ŠOK SNIMAK/ DA LI JE MRTAV? DA, BRATE, DEFINITIVNO! Razgovor članova kriminalne grupe Velje Nevolje o ubijenom Milanu Ljepoji!

U pitanju je navodni plan za likvidaciju Ljepoje, nekadašnjeg pripadnika bande "Pink panteri".

Ljepoja je jedna od žrtava za čije se brutalno ubistvo sumnjiči Belivuk, Miljkovići i njegova ekipa. Osumnjičeni su i za ubistva Gorana Veličkovića Goksija i Zdravka Radojevića.

Pored Belivuka, Miljkovića i Andrića osumnjičeni su Miloš Budimir (36), Marko Budimir (32) i Vladimir Grek (36), Milovan Tadić (33), Filip Ivanovski (29), Srđan Lalić (35), Boris Karapandžić (33), Nemanja Đurić (35), Vlado Draganić (46), Aleksandar Vučeljić (39), Dejan Tešić (38), Nikola Stefanović (33), Nemanja Lakicević (41), Nikola Spasojević (29), Željko Kodžić (41), Nebojša Janković (50), Vlado Georgijev (38), Sladana Sekulić (39) i Vuk Vučinić (29).


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
/EKSKLUZIVNI SNIMAK/ VELJA NEVOLJA SA BIVŠIM POLICAJCEM PROBA SNAJPER!
Hronika

/EKSKLUZIVNI SNIMAK/ VELJA NEVOLJA SA BIVŠIM POLICAJCEM PROBA SNAJPER!

U emisiji “Hit tvit” gost je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a ekskluzivno su prikazani su snimci Nebojše Jankovića, bivšeg pripadnika 63. padobranske i čuvara zatvora, koji je obučavao pripadnike Belivukove grupe gađanju snajperom. Prethodno je otkrio inicijale još jednog ubice A. Š.

14.02.2021

22:06

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji!
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji!

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija