• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. I.

13.03.2021

19:52

NEVEROVATNO! FUNKCIONER MUP SARAĐIVAO SA NAJOPASNIJIM MAFIJAŠIMA! Šef policije vozio 'ferari' šiptarskog narko-bosa?!

Vesti

NEVEROVATNO! FUNKCIONER MUP SARAĐIVAO SA NAJOPASNIJIM MAFIJAŠIMA! Šef policije vozio 'ferari' šiptarskog narko-bosa?!

Podeli vest

* Goran Papić, zamenik načelnika SBPOK koji je uhapšen zbog saradnje s klanom Veljka Belivuka, bahatio se u autu vrednom 400.000 evra, čiji je vlasnik izvesni Bajrami, saradnik Nasera Keljmendija

Goran Papić, bivši zamenik načelnika SBPOK, bahatio se u 'ferariju' vrednom čak 400.000 evra, koji je u vlasništvu šiptarskog narko-bosa, izvesnog Bajramija, inače bliskog saradnika zloglasnog Nasera Keljmendija!

Papić je u utorak uhapšen kao saradnik klana Veljka Belivuka, koji ga je najverovatnije i doveo u vezu sa šefovima šiptarskog podzemlja.

Hvalio se na Instagramu!?!

Papić se slikao u Bajramijevom "ferariju", pa je to čak i objavljivao na društvenim mrežama
Izvor iz istrage

 

 

Opasne veze

Ovaj šef policije završio je iza rešetaka pošto je dokazano da je u aprilu prošle godine urgirao da se Belivukovom najbližem saradniku Marku Miljkoviću Mesaru vrati blindirani auto koji mu je policija prethodno oduzela. Papić je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu sve to negirao, ali mu je ipak određen pritvor do 30 dana.


Izvor iz istrage objašnjava da je Belivuk, preko crnogorskog 'kavačkog klana', blisko sarađivao sa zloglasnim šiptarskim narko-bosovima.
- 'Kavački klan' radi sa narko-bosovima sa Kosova i prodaje ogromne količine droge, ne samo u regionu, već i u Zapadnoj Evropi. Belivuk je bio praktično šef ispostave 'kavačkog klana' u Srbiji i imao je saradnike u vrhu MUP koji su ga štitili. Kako pokazuju operativni podaci, među tim saradnicima bio je i Papić. On se najverovatnije preko Belivuka upoznao sa Bajramijem, koji je potom Papiću dao i 'ferari'... - objašnjava naš sagovornik.


Belivukovi saradnici u MUP po svemu sudeći umislili su da su nedodirljivi, pa nisu ni krili da su od mafijaša uzimali pare, skupocene automobile, stanove, jahte i slično...
- Tako se Papić slikao u 'ferariju', pa je to čak i objavljivao na društvenim mrežama. Tu količinu bahatosti teško je objasniti... - ogorčen je naš sagovornik.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u poslednjih nekoliko meseci u više navrata je govorio da su se pojedini policijski funkcioneri povezali sa šefovima mafije, pa je čak i pominjao da neki od njih voze 'ferari'.

Foto: Predrag Milosavljević/pixabay

Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja


Naser Keljmendi, čiji je bliski saradnik Bajrami šefu srpske policije dao auto vredan 400.000 evra, već petnaestak godina nalazi se na crnoj listi američkih bezbednosnih službi, zajedno sa vođama najopasnijih narko-kartela iz Meksika i drugih zemalja Centralne i Južne Amerike.


Naser se tokom osamdesetih godina na Kosovu bavio najpre švercom tekstila i zlata iz Turske, a onda je ušao u posao sa drogom, naftom, cigaretama i oružjem. Tokom sukoba na Kosovu krajem devedesetih godina važio je za najmoćnijeg krijumčara oružja i bio je glavni snabdevač terorističke OVK.


Prema operativnim podacima BIA, Keljmendi je radio i za zloglasni 'metohijski klan', koji je predvodio Ramuš Haradinaj, i zajedno su držali monopol nad prometom droge, oružja, belog roblja i duvana na većem delu Kosova. Osim državljanstva lažne države Kosovo, Naser ima i državljanstvo Srbije, ali i Bosne i Hercegovine. Novac od kriminala uložio je, između ostalog, u više hotela, među kojima su 'Kaza grande' u Ulcinju u Crnoj Gori, kao i hotel istog imena na Ilidži u Sarajevu.

Kriminalna hobotnica

Po analizi bezbednosnih službi u regionu, Keljmendijeva kriminalna hobotnica funkcioniše tako što svaka porodica pod njegovom upravom kontroliše određeni deo tržišta droge i oružja u različitim zemljama. Tako on u crnogorskom podzemlju veliki uticaj ima preko klana braće Osmani - Burima, Baškima i Ćazima, poznatijeg pod nadimkom Feliks, a taj klan blisko sarađuje sa 'kavačkim klanom' iz Kotora.


Pod Keljmendijevom kontrolom je i klan Murići, pod čijom upravom rade porodice Lajci, Ljuca i Bajrami (jedan od njih je Papiću dao 'ferari'). Ovi porodični klanovi kontrolišu tržište droge u Zapadnoj Evropi.
Naser Keljmendi je prošlog meseca priveden na informativni razgovor nakon što je došao u Loznicu kod svoje ljubavnice J. B. (47). Prethodno se sastao sa nekadašnjim šefom "surčinskog klana" Ljubišom Buhom Čumetom. Keljmendi je posle saslušanja u policiji pušten i vratio se na Kosovo.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Penzioner

pre 3 godine

I dobio nanognicu, što je pokazatelj koliko je jadno Srpsko pravosudje! Sramota!

UMRO Tito

pre 3 godine

Nije problem on vec Drzava u kojoj je on visoki funkcioner u MUP-u.

Lazni Bot

pre 3 godine

Pa kad su mu Djilas i Šolak to dozvolili,nije im dosta sto vladaju ovom zemljom 9 godina i vode je u propast,jedino Vucic u opoziciji nesto radi.

Mica Haubica

pre 3 godine

ma to nikog ne interesuje, narod je zainteresovan kad će ministar Stefanović u aps? Smenio Božovića i postavio Krkalovićku . . . to je tema

Rade

pre 3 godine

Ma uzalud halabuka. Dobiće i on nanogicu, a sudija i tužilac, ostalo i gotova stvar .....

Dragan Skoplje

pre 3 godine

Ovaj klosar treba da dobije dozivotan zatvor posto taj treba da stiti ljude od tih kriminalaca a on.... Sramota. Slika se feerari, to dete moze da radi ne neko na tako odgovornoj funkcii. DOZIVOTAN za primer vise niko da se ne iggra sa tako odgovornom funkcijom.

Miro

pre 3 godine

I sta sad, jel znate koliki je njihov budzet u idnosu na drzavni, toga ima u celom svetu i bice opet kod nas. Cak nije ni vest.

Nebojša

pre 3 godine

Pa i njemu ce Zagorka da sredi nanogicu od godinicu dana ?

boki

pre 3 godine

Dali y Mup Srbije ima cestitih sluxbenika koji mogu uspitati do kraja vezu slyzbenika sa kriminalom ko je i kako takve isobe dovodio i postavlja na vazne funkcije bez iskustva rada u policiji daki drzava ima jos odanih ljudi koji rade u sluzbama bezvednosti citav sistem u MUP je narusen porebno detaljno cuscenje od direktora do cistacice i privesti pravdi koji su krsili zakon ako ima u tuzilastvu sydija koji postuju drzavu zakon i pravdu

Hranislav

pre 3 godine

Karakter je luksuz koji ne može svako sebi da priušti. Najjača i najbolje organizovana kriminalna organizacija je POLICIJA. Nije to slučaj samo u Srbiji, tako je u svakoj zemlji. Moral je devalvirao, ekonomska kriza pritiska svakog pojedinca i onda nije čudno kad se udruže krimosi i policajci. Svaka čast malobrojnim službenicima koji mogu da se suprotstave ponudama kriminalnih krugova. Žalosno je da su šefovi u policiji saradnici krimosa i sada pokušavaju da nam prikažu sebe kao nevine žrtve medija.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova!
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova!

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija