• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

18.03.2021

22:33

MANJAK DELIO PARE ZA "CARINSKU MAFIJU"! DOKAZI VODE PRAVO PREMA SLAVIŠI KOKEZI! Nastavlja se istraga epske pljačke državnog budžeta, slede nova saslušanja!

Vesti

MANJAK DELIO PARE ZA "CARINSKU MAFIJU"! DOKAZI VODE PRAVO PREMA SLAVIŠI KOKEZI! Nastavlja se istraga epske pljačke državnog budžeta, slede nova saslušanja!

Podeli vest

Bivši rukovodilac u Carini Nemanja Manjak saslušan juče zbog sumnje da je kontrolisao carinska skladišta u kojima je švercovana roba, ali i da je delio zaradu vođama ove bande. U policiji uvereni da je na čelu mafije bio Kokeza

Nemanja Manjak (35), bivši šef Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja u Upravi carine, priveden je juče zbog sumnje da je bio jedan od organizatora epske švercerske pljačke državnog budžeta, koja se meri stotinama miliona evra!

Kako sumnjaju u policiji, Manjak je kontrolisao carinska skladišta u kojima je švercovana roba, a bio je zadužen i za raspodelu novca vođama "carinske mafije".

Prema operativnim podacima, na čelu ove mafije bio je predsednik FSS Slaviša Kokeza!

Insajderi sve otkrili

Izvor iz istrage kaže da je privođenje Nemanje Manjka samo nastavak opsežne istrage dugogodišnjeg šverca cigareta, nafte, automobila i luksuzne robe, kojim je, kako se procenjuje, budžet Republike Srbije opljačkan za više od 640 miliona evra!

Foto: Srpski Telegraf/A. Nalbantjan

- Sumnja se da je Manjak radio po direktnom nalogu Slaviše Kokeze, koji je, kako se sumnja, i osmislio organizaciju paralelne carine, pomoću koje se roba švercovala u našu zemlju bez ikakve kontrole. Na osnovu brojnih prikupljenih dokaza, ali i na osnovu svedočenja insajdera, Manjak je, po Kokezinom nalogu, ustupao carinska skladišta ljudima koji su tamo prepravljali dokumente o uvozu i izvozu i pretovarali švercovanu robu, koja se potom prodavala u EU, ali i u našoj zemlji - objašnjava naš izvor.

Sva zarada od šverca nafte, cigareta, vozila i druge luksuzne robe delila se među organizatorima "carinske mafije", kojih je, prema operativnim saznanjima, bilo najmanje petnaest!

NAPRAVILI "PARALELNU CARINU" I UKRALI 640 MILIONA EVRA?! Otkrivamo: Kako je funkcionisala Kokezina grupa - na jednom šleperu zarađivali 250.000 evra,PLEN DELILI JEDNOM MESEČNO

- Dan pre Manjka saslušan je i doskorašnji direktor Carine Miloš Tomić. On je, kao i Manjak, u početku negirao da je učestvovao u švercu, pravdajući se da on nije bio toliko bitan "igrač" da bi morao da zna šta se sve krišom radilo u Carini, ali je više puta uhvaćen da govori neistine. Na kraju je otkrio dosta toga inspektorima što će pomoći u daljoj istrazi. Slično se desilo i dok je saslušavan Manjak - kazao je naš izvor.

Prema njegovim rečima, insajderi koji već uveliko sarađuju sa policijom i tužilaštvom ukazali su na to da su na čelu "carinske mafije" bili Slaviša Kokeza i njegovi saradnici u vrhu MUP.

- U celoj priči nije mala ni uloga klana Veljka Belivuka, koji je uhapšen 4. februara, baš na dan kad je Tomić smenjen sa mesta direktora Carine. Prema prvim saznanjima, Belivuk je posredovao između Kokeze i Manjka s jedne strane, i vlasnika carinskih skladišta sa druge strane. Pošto je kroz ta skladišta prošlo na stotine kamiona bez ikakve policijske i carinske kontrole, vrlo je moguće da je u tim tovarima bilo čak i droge, što je bio Belivukov primarni "biznis". Dalja istraga će sigurno rasvetliti sve to - napominje naš sagovornik.

Foto: Marko Đoković/Informer

Manjak je, inače, pre Carine radio kao zamenik generalnog direktora u JKP "Zelenilo" u Beogradu i bio je blizak određenim strukturama u beogradskom odboru SNS.

Odbili poligraf

Podsetimo, tokom istrage "carinske mafije", ali i zločina klana Veljka Belivuka, saslušano je više državnih funkcionera, carinika, policajaca i kriminalaca, i skoro svi su izbegli poligraf.
Među njima je i Kokeza, koji je dao iskaz u SBPOK zbog svojih veza sa Belivukom. Kad mu je ponuđeno da na poligrafu odgovori samo na jedno pitanje, koje se odnosi na pripremu atentata na predsednika Aleksandra Vučića, Kokeza je to odbio, pravdajući se da ga je tako savetovao prvi čovek Višeg suda u Beogradu Aleksandar Stepanović.

U policiji nam je potvrđeno da će se saslušanja državnih funkcionera nastaviti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Sport

Jokić posvađao saigrače: Srbin te maltretirao!
NBA

Jokić posvađao saigrače: Srbin te maltretirao!

Nedavno je Nikola Jokić odigrao fantastičan meč protiv Njujork Niksa, u kojem je predvodio svoj tim ka trijumfu rezultatom 113:100. Srpski centar je na toj utakmici ostvario svoj 22. tripl-dabl u sezoni postigavši 30 poena, uz 14 skokova i 11 asistencija.

29.03.2024

11:49

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija