• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.03.2021

14:33

Vozač "audija" carinicima na Horgošu jednim pokretom otkrio da njegov saputnik kod sebe ima predmet VREDAN KOLIKO I STAN U BEOGRADU

Vesti

Vozač "audija" carinicima na Horgošu jednim pokretom otkrio da njegov saputnik kod sebe ima predmet VREDAN KOLIKO I STAN U BEOGRADU

Podeli vest

Onima koji često prelaze različite granice nije nepoznat propis koji putnike obavezuje da prijave zlatan nakit i stvari od vrednosti, posebno kada se radi o novokupljenoj robi koju sa sobom nose. Mnogi od njih to, iz samo njima znanih razloga ipak ne čine, svesno rizikujući da se nađu u prekršaju.

Tako su carinici su 17. marta 2021. godine na prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili i zaplenili veoma skup sat robne marke „Hublot“, čija je vrednost procenjena na 87.000 švajcarskih franaka (78.740 evra).

Slučaj je otkriven kada je za kontrolu na ulazu u zemlju pristigao „audi“ slovačkih registarskih oznaka, kojim su na relaciji Bratislava-Tirana putovali jedan državljanin Srbije i jedan državljanin Slovačke.

Foto: Uprava Carina

Zaplenjeni sat

Upitani da li imaju nešto za prijavljivanje i 50-godišnji vozač i njegov nekoliko godina mlađi saputnik rekli su, da sa sobom nose samo lični prtljag i dozvoljeni iznos gotovine.

Bez obzira na to, izdvojeni su za detaljnu kontrolu, kada je carinik među nonšalantno nabacanim stvarima na zadnjem sedištu automobila pronašao i papirnu kesu, u kojoj se nalazila i prazna kutija od ručnog sata „Hublot Bigbeng“ sa sertifikatom, na kome je kao datum kupovine bio upisan 3. mart 2021. godine.

Foto: Uprava Carina

 

Vozač je najpre negirao da je sat iz pronađene kutije uopšte tu, da bi potom pokazao cariniku na svog saputnika, koji je pomenuti sat nosio na levoj ruci.

Protiv vozača iz Preševa pokrenut je prekršajni postupak pred nadležnim sudom, do kada će skupoceni sat, navodno preuzet u Bratislavi za prijatelja iz Tirane, biti zadržan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zucca

pre 3 godine

Znači li ovo da se čovjek mora obući u jadnu i bijednu garderobu te imati kakav digitalni sat na ruci iz Kine da bi mogao proći kroz zemlju. Kako to da ako imaš dobre cipele, jaknu , dobar sat ili lanćić ne možeš preći preko teritorije Srbije. Ovo mi je nejasno i smiješno da se ovakvi socijalistički metodi nisu prestali primjenjivati. Kapitalizam je i ako nešto nije ukradeno ili pronevjereno zašto je zabranjeno posjedovati kod sebe sa urednim i regularnim računom da je kupljeno. Idiotske su to metode koje proizvode milionere sa Mauricijusa i drugih egzotičnih otoka sa ovih naših prostora !! Uživajte u svojim idiotskim carinskim metodama !! Fuuj !!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija