Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Mediji

21.03.2021

17:20

SRPSKA LEKCIJA NEMCIMA, FRANCUZIMA, ITALIJANIMA! DA SU NAS SLUŠALI SADA NE BI IMALI PROBLEM! Otkačili Brisel, uzimaju ruski Sputnjik V!

Politika

SRPSKA LEKCIJA NEMCIMA, FRANCUZIMA, ITALIJANIMA! DA SU NAS SLUŠALI SADA NE BI IMALI PROBLEM! Otkačili Brisel, uzimaju ruski Sputnjik V!

Podeli vest

Pandemija je pokazala da Evropska unija u sferi vakcina nema suverenitet. Da ga nema ni velika i moćna Nemačka, ali i ništa manje značajne Francuska, Italija...

Voda im je došla do grla kada se pokazalo da britansko-švedska AstraZeneca pravi trombove i ubija vakcinisane.

U čudu se našla i Angela Merkel koja je sebe već naterala da izjavi:

- Ako Evropska unija ne naruči zajednički rusku vakcinu protiv koronavirusa Sputnik V, Nemačka može početi da je sama kupuje -

Dodala je da zemlje EU treba da koriste sve vakcine koje regulator EU za lekove (EMA) pusti na tržište:

- Prihvatićemo zajednički nastup EU, ali još ne vidim nikakve znakove da će se to dogoditi. Ako izostane - Nemačka će morati da krene svojim putem.

Odmah se oglasio i italijanski premijer Mario Dragi koji takođe nije isključio da će - u nedostatku koordinacije unutar EU - i njegova zemlja samostalno naručiti rusku vakcinu Sputnjik V.

Dragi je naglasio: 

- Ako EU-koordinacija ne uspe, onda se mora delovati nezavisno. To je već rekla Angela Merkel, a - evo i ja govorim.

IZETBEGOVIĆ REŠIO MISTERIJU BOSNE! BIH JE KAO DRŽAVA STARIJA OD SRBA, HRVATA I BOŠNJAKA! Čoveče, čime se ti baviš, AMAN!

Ovo je, nema sumnje, šamar i Briselu i Vašingtonu. Jer, Zapad koji je na Rusiju poslednjih decenija gledao s visoka - sada faktički moli rusku vakcinu.

A tvrdio je da je lažna, slaba i štetna po ljudsko zdravlje. Da je i geopolitički - maligna.

Francuska, takođe, ističe da će uzetu vakcinu Sputnjik Ve ukoliko dobije saglasnost Evropske agencije za lekove (EMA) i ukoliko je proizvodnja u skladu sa važećim standardima kvaliteta, izjavio je državni sekretar za evropska pitanja u vladi Francuske Kleman Bon u intervjuu za TV BFM.

- Mi ni na jedan način ne vodimo anti-rusku politiku - rekao je Bon i potvrdio da je Rusija već podnela zahtev za odobrenje vakcine Sputnjik Evropskoj agenciji za lekove, prenosi TASS.

KORONA PRESEK PO GRADOVIMA! Trećina novozaraženih u Beogradu, ČAK ČETIRI GRADA SU TROCIFRENA!

Bon je naglasio da ne dolazi u obzir da se ruska vakcina upotrebi za vakcinisanje pre nego što se preparat naučno testira i ukazao da je za proveru vakcine potrebno oko dva meseca.

On je potvrdio i da je pitanje proizvodnje ruske vakcine u Francuskoj takođe u fazi razmatranja.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dolic

pre 3 godine

E.U JE TAOC ZEMALJ KOJE NEVOLE PUTINA I RUSIJU TO SU BALTICKE ZEMLJE I POLJSKA A ZATIM I AMERIKA NJOJ VISE ODGOVARA DA U EVROPI IMA STO VISE MRTVIH NEGO U AMERICI. AMERIKA SE SVETI NEMACKOJ ZBOG SVERNO GASOVODA I POSTALA JE HUSKAC OVIM SEMLJAMA SA UKRAJINOM. DA JE EVROPSKA UNIJA OSTALA BEZ ISTOCNIH ZEMALJA ONA DANAS NEBI IMALA PROBLEM SA RUSIJOM I BILABI HEMOGENA CELINA. ALI AMERI SU HTELI STO VISE ZEMALJA U NATO

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija