• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RINA

24.03.2021

14:51

HAPŠENJE OPŠTINSKIH FUNKCIONERA U POŽEGI! Zbog korupcije i milionskih malverazcija šestoro završilo IZA REŠETAKA

Vesti

HAPŠENJE OPŠTINSKIH FUNKCIONERA U POŽEGI! Zbog korupcije i milionskih malverazcija šestoro završilo IZA REŠETAKA

Podeli vest

Pripadnici Odeljenja za borbu korupcije u Užicu u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu uhapsili su šest osoba koje se sumnjiče za malverzacije u javnim nabavkama u vezi sa projektovanjem uređenja gradskog zemljišta i vodotokova u Požegi

Zbog sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšen je S. D. (60), bivše odgovorno lice JP "Razvojna agencija" u Požegi, a za zloupotrebu službenog položaja u pomaganju terete se J. P. (73) i D. Đ. (56), članovi komisije za javne nabavke ovog preduzeća, zatim T. B. (31), odgovorno lice Biroa za projektovanje "RK 0.00", D. R. B. (58), odgovorno lice firme "Forma in" iz Arilja i S. B. (60), odgovorno lice inženjerske agencije "Prometej" iz Arilja.

Kako se sumnja, S. D. je u toku 2017. godine, suprotno Zakonu o javnim nabavkama, raspisao narudzbenice do 500.000 dinara, iako je vrednost poslova koji se odnose na projektovanje vodotokova i uređenja gradskog građevinskog zemljišta u 2017. godini iznosila ukupno 10.162.000 dinara, što spada u javnu nabavku velike vrednosti.

Sumnja se da je pomoću J. P, D. Đ. i jedne tridesetogodišnjakinje zaposlene u Komisiji za javne nabavke, koji su sačinjavali fiktivne uporedne analize ponuda od dobavljača radi izbora najpovoljnijih ponuđača, zaključio ukupno 25 ugovora sa tri firme za projektovanje u vlasništvu T. B, D. R. B. i S. B. kojima je plaćen avans i omogućeno da ostvare protivpravnu imovinsku korist od 3.599.000 dinara za ugovorene projekte koji nisu urađeni i dostavljeni naručiocu koji je oštećen za navedeni iznos.

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom tužilaštvu dok će protiv tridesetjednogodišnjakinje biti podneta krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da je učinila krivično delo zloupotreba službenog položaja u pomaganju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija