• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: dnevni avaz

02.04.2021

08:45

"NATO GA NE BI MOGAO POMERITI IZ BEOGRADA DA JE U VEZI SA VELJOM I DIJANOM" Darko Elez u zatvor slao sliku uz poruku "ostala su još trojica"

Vesti

"NATO GA NE BI MOGAO POMERITI IZ BEOGRADA DA JE U VEZI SA VELJOM I DIJANOM" Darko Elez u zatvor slao sliku uz poruku "ostala su još trojica"

Podeli vest

U Sudu BiH juče ujutro je održano ročište po predlogu Tužilaštva BiH da se izručenom Darku Elezu produži pritvor za još dva meseca.

Tužilac Dubravko Čampara tokom obrazlaganja predloga zatražio je da se ova mera Elezu produži jer još postoji strah od bekstva, uticaja na svedoke i njihovo zastrašivanje.

On je u predlogu kazao da je Elez organizovao kriminalnu grupu u BiH i Srbiji s ciljem da počini mnoga krivična dela.

Tužilaštvo BiH ga zvanično sumnjiči za likvidacije Siniše Miličevića Tigra 2018. i Miloša Ostojića u Istočnom Sarajevu 2019., dva pokušaja ubistva u Bijeljini i tri krivična dela iznude.

– Elezova grupa sarađuje s klanovima iz Srbije, BiH, Crne Gore, ima ih od Grčke do Ukrajine. Iz presretnutih razgovora jasno je da može preći granicu kada god to želi – naveo je Čampara.

Objasnio je da je jedan svedok dobio pretnje smrću. Pretio mu je policajac koji je rekao da će biti ubijen ako svedoči protiv Eleza, naveo je Čampara.

– Elez je poslao Đorđu Ždrali svoju fotografiju iz parka Gavrila Principa u Istočnom Sarajevu. Ta poruka je Ždrali stigla u zatvor uz poruku “ostala su još trojica”. Radi se o Miroslavu Škobi Mikiju, Đorđu Ždrali Đoki i Milutinu Daniloviću Mići koji treba da budu ubijeni – naveo je Čampara.

Foto: MUP Srbije

Hapšenje Darka Eleza

Takođe, Čampara je naveo da je Elez putem telefona pozivao policajce iz Istočnog Sarajeva te im je pretio da će ih likvidirati ukoliko budu radili protiv njega.

Elezov branilac Senad Kreho kazao je da njega NATO ne bi mogao pomeriti iz Beograda da je u vezi s Veljkom Belivukom i Dijanom Hrkalović, a kamoli da je navodno pokušao ubiti predsednika Srbije Aleksandra Vučića. On je dodao da će Srbija uložiti protestnu notu jer se Elez pominje u kontekstu krivičnih dela za koje je ona kao država garantovala da neće biti terećen.

Tužilac Čampara obrazložio predlog za produženje pritvora

Sudu se obratio i osumnjičeni Elez koji je naveo da u obrazloženju tužioca kojim traži da mu se produži pritvor stoji dosta imena koja nemaju veze sa krivičnim delima zbog kojih je izručen iz Srbije.

– Evo tri meseca i 10 dana nema ništa novo u ovom postupku. Citiraju se neke poruke koje nemaju veze s predmetnom istragom. Odgovorno tvrdim da mi MUP RS na čelu sa Šehovcem pakuje. Dobio sam informaciju da ću biti uhapšen, a Šehovac se hvalio da je sve on to organizovao. Mogao sam pobeći, ali ostao sam, jer biće šta će biti. Znam svoju poziciju u Srbiji i BiH – kazao je u sudnici Elez, penosi Dnevni avaz.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija