• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.04.2021

09:30

PUTNICE IZ "AUDIJA" SMRTI OTKRILE ŠTA SE DEŠAVALO PRE TRAGEDIJE "Molila sam Nemanju da ne radi to"

Vesti

PUTNICE IZ "AUDIJA" SMRTI OTKRILE ŠTA SE DEŠAVALO PRE TRAGEDIJE "Molila sam Nemanju da ne radi to"

Podeli vest

Molila sam Nemanju da uspori i da ne pretiče "audijem" tako agresivno, kad se desila tragedija. Ne znam kojom brzinom je vozio, rekla je juče u Višem sudu u Nišu L. Đ. T. (16), koja je 4. januara bila na zadnjem sedištu "audija A6 kvatro" kad je vozač Nemanja Stamenković (19) sleteo s puta i pokosio dva pešaka na trotoaru niškog Bulevara Medijana.

Stamenković se tereti da je kobnog dana izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj su nastradali mali Andrej Prekljušaj (12) i Dejan Ilić (48). Sa Nemanjom su tada u autu bile L. Đ. T., koja se nalazila na zadnjem sedištu, i njena drugarica I. B., koja je bila na mestu suvozača, pa su obe pozvane za svedoke.


Nemanja je na prethodnom ročištu negirao krivicu za udes, istakavši da ga je uoči nesreće u vožnji umalo udarilo drugo vozilo, zbog čega se uplašio i pozlilo mu je, pa se ne seća trenutka kad je sleteo s puta i pokosio pešake na trotoaru. Međutim, L. Đ. T. je ispričala da je Nemanja tog dana vozio veoma agresivno:


- Dva, tri puta sam mu rekla da ne vozi toliko brzo i da ne pretiče naglo. Preticao je druga vozila malo grublje, čini mi se malo agresivnije... Ne mogu da ocenim kojom brzinom se "audi" kretao jer nisam vozač, ali po mojoj proceni, mislim da je vozio malo brže - kazala je ova šesnaestogodišnjakinja.


Ona nije mogla da potvrdi Nemanjine tvrdnje da je neko vozilo pre nesreće umalo udarilo u "audi", posle čega je on, navodno, izgubio kontrolu.

Foto: D.K.

Mesto nesreće u Nišu


Na drugoj strani, Nemanjina drugarica I. B., koja je bila na suvozačkom sedištu, potpuno drugačije je opisala događaje uoči tragedije i njena priča je više išla u prilog Nemanjinoj odbrani.


- Videla sam sa desne strane "audija", ili je to bilo ispred nas, jedno vozilo sa zatamnjenim staklima - rekla je I. B., potvrđujući da je to vozilo možda i zasmetalo Nemanji pre nesreće.


I. B. je kazala i da nije čula drugaricu da je upozoravala Nemanju da sporije vozi.
- Ona ga do te večeri nije ni poznavala, a u autu je razgovarala sa mnom, a ne sa njim. Nemanja je vozio normalno, poštovao je signalizaciju na semaforima, pešačke prelaze... Malo pre nesreće čula sam ga kad je viknuo: "Ne! Ne!" Kada sam ga pogledala, videla sam da mu se lice izobličilo od adrenalina, bilo mu je muka... Onda se odjednom aktivirao "erbeg" i sve mi je bilo mutno pred očima dok nisam izašla iz auta. Tek tad sam shvatila šta se desilo - opisala je I. B. tragičnu noć.


Poznata samo brzina
Na jučerašnjem suđenju saslušan je i saobraćajni veštak Dejan Bogićević, a njegovim nalazom i mišljenjem podjednako su bili nezadovoljni i advokati rođaka nastradalih i branioci optuženog. Bogićević je istakao da se "audi" kretao brzinom od najmanje 131 kilometar na sat, ali nije mogao da objasni razloge zbog čega je auto sleteo s puta i nastavio da se kreće trotoarom.


- Nisam mogao da obavim kompjutersku simulaciju saobraćajne nezgode jer su mi mnogi parametri nedostajali - rekao je između ostalog Bogićević.
Ispitivanje veštaka je prekinuto zbog isteka radnog vremena suda, pa će biti nastavljeno 14. aprila, kada će na predlog tužilaštva i odbrane biti saslušani i policajci koji su bili na mestu nesreće. Oni će ispričati kako se ponašao Nemanja nakon što je izazvao tragediju.

Incidentno suđenje 
Suđenje se odvijalo u uzavreloj atmosferi, a obeležila ga je incidentna komunikacija između tužioca, advokata rođaka nastradalih i branioca optuženog. Takođe, na neke izjave svedoka burno je reagovala i publika, pa je sudija Gordana Petrović u jednom trenutku zapretila da će isprazniti sudnicu. 
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija