• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

09.04.2021

13:48

UHAPŠEN NIŠKI „SPAJDERMEN“! Penjući se uz oluke i gromobrane krao zlatan nakit, KADA SE NAJMANJE NADAO LIŠEN JE SLOBODE

Vesti

UHAPŠEN NIŠKI „SPAJDERMEN“! Penjući se uz oluke i gromobrane krao zlatan nakit, KADA SE NAJMANJE NADAO LIŠEN JE SLOBODE

Podeli vest

Intenzivnim operativnim radom niška Kriminalistička policija rasvetlila je 19 teških krađa i pet pokušaja istovrsnog krivičnog dela i uhapsila serijskog lopova N.R. (35) iz Niške Banje

- Sumnja se da je on od početka februara do 6. aprila ove godine penjući se uz oluke u gromobrane, dolazio do balkonskih vrata koja  je obijao podesnim alatom, a zatim nakon premetačine krao zlatni nakit, satove i novac čime je vlasnicima stanova pričinio štetu koja se procenjuje na oko 2.800.000 dinara. Takođe, provalio je u pet stanova iz kojih ništa nije uzeo – navela je policija.

Kako saznajemo, policija ga je uhapsila neposredno nakon što je izvesnu količinu plena prodao u jednoj zalagonici.

- Niški kriminalistički inspektori su temeljno radili na ovom slučaju jer su shvatili da se radi o opasnom kradljivcu koji se neće zaustaviti dok ne bude uhapšen. N.R. je lišen slobode kada se najmanje nadao, u centru grada, tokom šetnje sa svojom devojkom. Kod njegove cure pronađeno je 5.450 evra i 21.000 dinara za šta se sumnja da je stečeno prodajom ukradenih predmeta.

Takođe, ona je na sebi imala ukradeni zlatni lančić i prsten, a u njenom stanu pronađena i jedna zlatna ogrlica, dva ručna sata  kao i rukavice i alat koji je kradljivac koristio prilikom svojih lopovskih pohoda.

Kod osumnjičenog je takođe pronađen zlatan lančić i dva telefona. Takođe, policija je pronašla  i skuter koji je koristio za izvršenje krivičnih dela, štrafciger i rukavice, kao i kovani novac iz srednjeg veka koji je takođe ukraden – navode naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Prodao zlata u vrednosti većoj od pola miliona 

Proverom zlatarskih radnji i zalagaonica, policija je pronašla i potvrde o predaji zlata vrednog 583.000 dinara, koje takođe potiče iz krađa.

N.R. je višestruki povratnik u vršenju krivičnih dela koji je iz zatvora izašao u oktobru prošle godine. Određeno mu je zadržavanje do 48 sati nakon čega će sa krivičnom prijavom biti priveden nadležnom tužilaštvu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)
Live TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)

Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta najavio je da bi deo opozicije mogao da donese alternativnu deklaraciju posvećenu obeležavanju navodnog genocida u Srebrenici. Lazović je osudio održavanje sednice Skupštine Srbije 11. jula jer je, kako kaže, to dan kada se obeležava sećanje na događaje u Srebrenici, a ne trenutak za usvajanje Svesrpske deklaracije. Na ovu šokantnu najavu reagovao je gost "Info jutra" publicista Darko Zlojutro.

05.07.2024

10:31

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija