• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

14.04.2021

13:04

Lopovi upali u kuću Obradovića: Nakon što je čuo šta je jedan od njih rekao za unuku, DEDA SAMO KRATKO REKAO "POKAŽI IM GDE JE ZLATO"

Vesti

Lopovi upali u kuću Obradovića: Nakon što je čuo šta je jedan od njih rekao za unuku, DEDA SAMO KRATKO REKAO "POKAŽI IM GDE JE ZLATO"

Podeli vest

Julijana Obradović (73), njen muž Miroslav (73) i sin Zoran (54) iz aleksinačkog sela Mozgovo već dve i po godine ne mogu da se oporave od stravičnog razbojničkog napada koji su preživeli u svom domu.

Četvorica napadača su ih 8. septembra 2018. pekli peglama i svećom, zverski ih tukli i pretili im silovanjem, a zatim ih opljačkali. To što je policija tek nedavno identifikovala jednog od razbojnika, Lozničanina Dragana I. (40), nije im pružilo mnogo utehe.


Julijana je uverena da su uoči napada "tipovani", odnosno da im je razbojnike doveo neko ko je znao da su u kući držali veću količinu zlatnog nakita.
- Iz sna nas je probudila buka, ugledala sam pored kreveta dvojicu maskiranih muškaraca. Jedan je stao pored mene, a drugi pored muža, počeli su da nas biju... Muž ih je pitao: "Ko ste vi, što me bijete?" Oni su ćutali i nastavili su da nas tuku. Pokušala sam da jednom od njih strgnem masku, a on mi je rekao: "Ne diraj!" Zatim mi je skinuo prstenje sa ruku - priča Julijana.


Razbojnici su potom, kaže ona, bacili njenog muža na pod vičući: "Daj pare, daj zlato!"
- Sve su živo isprevrtali po kući! Govorili smo im da nemamo novca, ali nije vredelo. Jedan je tad dohvatio peglu, uključio je i počeo je da me peče po nogama, od kolena do kuka... Samo te rane sam posle lečila osam meseci... - opisuje Julijana.


Ona dodaje da u tom trenutku nije ni znala da su još dvojica razbojnika u drugoj sobi brutalno tukli i mučili njenog sina Zorana.
Miroslav kaže da je odbijao da kaže gde se nalazi zlato sve dok razbojnici nisu zapretili da će mu povrediti unuke.

Foto: Informer

Julijana Obradović


- Tukli su me krvnički, palili svećom po ramenu, govorio sam da nemamo para, da sam te večeri dao 1.000 evra majstorima. Međutim, kada su zapretili mojim unucima, a posebno kada su kazali da znaju i da mi je unuka u Nišu, te da su sa njom dvojica njihovih ortaka koji će je silovati, kazao sam ženi: "Pokaži im gde je zlato" - ispričao je Miroslav.
Zoran je dodao da su mu razbojnici tokom svirepog batinanja slomili desnu jagodičnu kost i izbili mu zube.
- I dalje se lečim od tih povreda. Nedavno sam opet bio na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju, kazali su da još ne mogu da mi nameste izbijene zube... Povrede su bile mnogo teške, operisan sam, ali i dalje nisam dobro. Ipak, najgori od svega je taj stres... To što sam preživeo te noći pratiće me do groba, ne mogu da zaboravim tog čoveka kako me udara i davi. Ranije nismo zaključavali ulazna vrata, a sada se cimamo na svaki šum - priča očajni Zoran.
Inače, Dragan I. je za sada jedini razbojnik koji je identifikovan, i to zahvaljujući biološkim tragovima nađenim u kući Obradovića. On se trenutno nalazi u zatvoru, gde izdržava kaznu od četiri i po godine zatvora zbog više prevara.
Policija je saopštila da se za ostalom trojicom razbojnika i dalje traga. 

Ukraden vredan nakit

Kako je saopštila niška Policijska uprava, razbojnici su Obradovićima ukrali 30 zlatnika, zlatno prstenje, lančiće, narukvice, priveske, dva sata i manju sumu novca. Julijana nam je objasnila da je njen muž godinama radio u Švajcarskoj, a oni su ušteđevinu pretvorili u zlatan nakit kako bi je poklonili svojim unucima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
englezii

pre 3 godine

Pa posle ovoga neka neko kaze da ne treba dozvoliti posedovanje oruzja u kuci radi nuzne odbrane ! Sigurno u takvom slucaju treba pucati odmah i to u meso , po mogucnosti u glavu pa neka te strvine tuze ako mogu !

Vesti

TV

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija