• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

14.04.2021

19:00

PLAKAO, DRŽAO SE ZA GLAVU, ALI... DA LI JE VOZAČ AUDIJA SMRTI BIO SVESTAN NAKON NESREĆE? Šestorica policajaca svedočili o njegovom ponašanju nakon stravične nesreće u Nišu! /FOTO/

Vesti

PLAKAO, DRŽAO SE ZA GLAVU, ALI... DA LI JE VOZAČ AUDIJA SMRTI BIO SVESTAN NAKON NESREĆE? Šestorica policajaca svedočili o njegovom ponašanju nakon stravične nesreće u Nišu! /FOTO/

Podeli vest

Šest saobraćajnih policajaca koji su danas saslušani pred Osnovnim sudom u Nišu u krivičnom postupku protiv Beograđanina Nemanje S. (19), optuženom za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, posvedočili su da je nakon nesreće u kojoj je stradalo dvoje ljudi, bio uplašen, držao se za glavu i plakao. Njihovo svedočenje nije podržalo stav odbrane, koja je i insistirala na njihovom saslušanju, s obzirom na to da su oni listom kazali da se okrivljeni ponašao kao bilo koji drugi vozač nakon saobraćajne nesreće u kojoj je neko stradao

Nemanja S. se tereti da je 4. januara ove godine na Bulevaru Medijana, vozilom „Audi A6 Qatro“ izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj su stradali dvanaestogodišnji Andrej P. i Dejan I. (48).  Saobraćajac Branimir Jovanović koji je prvi stigao na mesto nesreće,  kazao je da je Nemanja potpuno racionalno postupao.
- Pitao sam ga da li je on vozač, on mi je to potvrdio, dao mi je dokumenta, došla je druga patrola, u čije vozilo sam ga smestio. Delovao mi je uplašeno ali potpuno svesno  – opisao je situaciju neposredno nakon tragedije Jovanović.


Njegov kolega Saša Milosavljević je kazao da je primetio da se Nemanja drži za glavu.

- Bio je u stanju da normalno razgovara, znao je ko smo, stavio nam je  dokumenta na uvid. Međutim, u vozilu je počeo da plače – rekao je saobraćajac. 

Miloš Stojiljković takođe nije video ništa neuobičajeno u držanju vozača nakon nesreće.
- Sedeo je na zadnjem sedištu našeg vozila, bio je uplašen ali to je manje više uobičajeno ponašanje vozača koji izazovu tešku saobraćajnu nezgodu – objasnio je Stojiljković.


Današnji glavni pretres nastavljen je saslušanjem saobraćajnog veštaka Dejana Bogićevića, čijim nalazom nisu zadovoljni ni odbrana ni punomoćnici oštećenog.
Milan Vujanić, koga je u svojstvu stručnog saradnika angažovala odbrana, predočio je navode iz saobraćajne literature, kojom je potkrepio tvrdnje da  brzina od 131 km/h kojom se kako veštak tvrdi, optuženi kretao u trenutku nesreće, nije dobro proračunata.  On je tvrdio da pri brzini od 130 km/h, vrednost usporenja nikako ne može biti 5.4 m/s. Međutim, veštak je istakao da su njegovi proračuni pravilni s ozbirom na to da „audi“ koji je učestvovao u nesreći ima ABS sistem. Vujanić je nastavio da insistira na pojašnjenju ovog nalaza,  pa se Bogićević u  jednom trenutku požalio sudiji da ga stručni saradnik „iznuruje“. Bogićevića nije poštedeo ni punomoćnik oštećenih, koji ga je optužio da čak nije uradio ni kompjutersku simulaciju nesreće te je zatražio da se veštačenje poveri Fakultetu za tehniku u Novom Sadu.

Foto: Privatna arhiva

Nemanju S. dovode u sud


Novu buru na današnjem suđenju izazvao je predlog Nemanjinog branioca Saše Kneževića da se njegov klijent podvrgne psihijatrijskom i neurološkom veštačenju, s obzirom na to da odbrana insistira na zdravstvenim problemima njihovog klijenta koji su se ispoljili u trenutku nesreće. Pre nego što je odlučila o ovom zahtevu, sudija Gordana Petrović je upitala Nemanju da li se ikada obraćao lekaru zbog navodnih zdravstvenih problema, te da li je ikada imao neke ozbiljnije poremećaje zdravlja na šta je on odgovorio negativno. Predlogu da se izvrši ova vrsta veštačenja oštro se suprotstavio tužilac Vladimir Stanojević istakavši da je zakon jasan, te da se veštačenje vrši samo kada postoji sumnja u uračunljivost okrivljenog što ovde nije slučaj.


- Ne postoji istorija bolesti optuženog, nije lečen ni ambulantno ni hospitalno zbog takvih zdravstvenih problema. Navodni poremećaj  mu se prvi put u životu javio u toj kritičnoj prilici – objasnio je Stanojević.

Foto: Privatna arhiva

Nemanju S. dovode u sud


Sudija Petrović je ipak odlučila da se komisiji veštaka Zavoda za sudsku medicinu poveri neurološko, psihijatrijsko i veštačenje duševne zrelosti vozača audija s obzirom na to da je mlađe punoletno lice. Takođe, kako je precizirala sudija, na sledećem glavnom pretresu zakazanom za 28. april biće ispitani i stručni saradnici saobraćajne struke, koje je angažovala odbrana. Do ovog datuma, niška Policijska uprava treba da se izjasni da li su istiniti navodi građana da je Nemanja S. pre kobne nesreće, pet puta viđen kako velikom brzinom vozi po Nišu.


Tužilaštvo za okrivljenog traži osam godina zatvora.


Nemanja je maratonski glavni pretres koji je trajao šest časova, pratio pognute glave, zagledan u lisice na nogama. Osim sudske straže, o njegovoj bezbednosti starala se uniformisana ali i policija u civilu, s obzirom na to da je sudnica bila puna rodbine i prijatelja stradalih ljudi.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Baki

pre 2 godine

Kakvih crnih 8 g. robije , ubio je dete i odraslu osobu on mora da dobije najmanje 30 g . Bahati klinci i ostali vozači moraju da se više nauče pameti i dovedu u red . Svi gradovi i sela moraju da dobiju kamere za snimanje brzine koje odma alarmiraju nasilničku vožnju . Pare uložene u kamera za nedelju dana će se vratiti i zaraditi ogromne pare .

dera

pre 2 godine

Zasto samo osam godina ? Voznjom iz obesti je pocinio dva teska krivicna dela ubivsi decaka i jos jednog coveka , treba da odgovara za svako ubistvo od ta dva , sto po zakonu znaci 8 godina za jednog i jos osam za drugog , i obzirom da je iz obesti ( 131 km-h) a ne slucajno bez prava na pomilovanje . 16 godina , a i to je smesno malo .

Vejo

pre 2 godine

Samo 8 godina pa to je nagrada.Minimim 20g.Za primer ostalim bahatim vozačima a isto tako i roditeljima.

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59