• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.04.2021

16:39

VOZAČI SMANJITE GAS! U toku je međunarodna policijska akcija kontrole brzine „Spid Maraton“

Vesti

VOZAČI SMANJITE GAS! U toku je međunarodna policijska akcija kontrole brzine „Spid Maraton“

Podeli vest

U okviru međunarodne akcije pojačane kontrole brzine u saobraćaju, koja se sprovodi u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROUDPOL, saobraćajna policija na srpskim putevima danas sprovodi akciju „Spid maraton“ u okviru koje se brzina neprekidno meri 24 sata, izjavila je Zagorka Cvetković iz Uprave saobraćajne policije.

Akcije pojačane kontrole saobraćaja, kako je istakla, sprovodi se od ponedeljka i trajaće sedam dana, a u prva dva dana saobraćajna policija otkrila je ukupno 6.261 prekršaja prekoračenja brzine i 1.939 drugih prekršaja, saopštio je MUP.

Ona je navela da u sklopu "Spid maratona", saobraćajna policija kontroliše brzinu svim raspoloživim ručnim radarima, radarima u sistemima video-nadzora i presretačima, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila.

Cvetković je naglasila da je neprilagođena brzina najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima, a da je poslednjih godina broj prekršaja prekoračenja brzine u dramatičnom porastu.

Uprkos sveobuhvatnim kontrolama i velikom broju otkrivenih prekršaja, kako je rekla, i dalje veliki broj vozača svakodnevno ugrožava i sebe i druge učesnike u saobraćaju prekoračujući dozvoljenu brzinu kretanja vozila.

Ona je navela da je cilj akcije dosledno sankcionisanje svih vozača koji budu zatečeni u prekoračenju brzine.

„Čak i malo povećanje brzine drastično pogoršava posledice saobraćajne nezgode. Uspori, sačuvaj život!“, poručila je Cvetković.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija