• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.T.

22.04.2021

12:34

TUGA JE PREKRILA KUĆU POGINULOG PADOBRANCA! Umesto njegovog "sve je OK",  majci Marini STIGLI SU TELEGRAMI SAUČEŠĆA/FOTO/

Vesti

TUGA JE PREKRILA KUĆU POGINULOG PADOBRANCA! Umesto njegovog "sve je OK", majci Marini STIGLI SU TELEGRAMI SAUČEŠĆA/FOTO/

Podeli vest

Majku Marinu iz Vranja do temelja je uzdrmala vest da je njen sin mezimac desetar Ognjen Trajković, najmlađe od troje dece tragično završio život. Nastradao je prilikom skoka sa padobranom kao vojnik elitne 63. padobranske brigade

Neutešna majka Marina skrhana bolom u porodičnom domu zavijenom tugom s nevericom prima izraze saučešća od brojne rodbine i prijatelja. 

Foto: S.T.

 

Najbolji Ognjenov drug i drugarica, neutešni su. Grle njegovu majku - Odrasli smo zajedno. Padobranstvo je bio njegov san, koji je živeo. Bio je čestit, vredan, dobar drug. Teta Marina nam je često pravila pite koje smo obožavali da jedemo zajedno, govore u glas.

Foto: S.T.

 

- Od malena je želeo da bude padobranac, a kada je to konačno postao bio je ponosan na 63. padobransku brigadu - priča majka Marina prisećajući se trenutaka sa nastradalim sinom.

Korak, po korak i ostvarivao je svoj cilj. Bio je mnogo srećan, kada je prošao sve obuke i počeo da radi.  Sanjala sam da je neko veselje ispred kuće, da ja vodim kolo, a da trubači sviraju “Izgubljeno jagnje”. Eto biće ljudi ispred kuće, ali drugim povodom - kaže Marina.

Foto: S.T.

Teška tuga u domu nastradalog vojnika

U porodici nastradalog padobranca su utučeni bolom. Majka, prijatelji i rodbina, imaju samo reči hvale za Ognjena.

- Rodi majka pticu, lastavicu, pa je šalje u specijalnu jedinicu, tako mi je govorio. Mnogo je bio ponosan što su ga primili u jedinicu. Obožavao je sve to, živeo je svoj san. Ode moja lasta u nebo, da tamo stalno leti, blizu Boga.

Foto: S.T.

 

Odvraćali smo ga ranijih godina, da ne ide, da ne bude padobranac, već da upiše fakultet neki, ali nije bilo šanse. Govorio je, biću u svim medijima, bićeš ponosna. Kad ono evo stvarno, u
svim medijima ga ima - dodaje majka Marina.

- Nikad nije pričao kada ima skok da se ne bih sekirala, samo bi se kasnije javio da je sve uredu. Ovog puta umesto njegovog poziva stigli su nam telegrami saučešća-pričala je kroz suze neutešna majka dodajući da su iz vojske javili da će telo biti dopremljeno u Vranje, a potom u u petak u kapelu na Šapranačkom groblju gde će u 15 časova Ognjen biti sahranjen.

 Istraga će utvrditi uzrok tragedije

Ognjen nije bio oženjen. Ima starijeg brata i sestru, koji imaju svoje porodice. U Nišu je stanovao privatno, a u padobranskoj brigadi radio je od oktobra prošle godine. Ognjen je bio u grupi padobranaca ove brigade koji su pre desetak dana uspešno izveli jedan od skokova predviđen padobranskom obukom, nakon čega je juče trebalo da izvedu sledeći skok.
Da li se tom prilikom mladom padobrancu umrsio padobran, kako se nezvanično sumnja ili je nešto drugo uzrokovalo koban pad, utvrdiće istraga koja je u toku.

 

Foto: Pixabay/privatna arhiva

 

Ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović uputili su telegrame saučešća Ognjenovoj neutešnoj porodici.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stevan

pre 3 godine

Novinari, sram vas bilo. Pustite porodicu da žali. Kakva je to vest da su do "temelja " potreseni, još jednom , sram vas i stid bilo. Nemate trunke profesionalizma.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17