• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.04.2021

09:37

OTKRIĆE U VIKENDICI STRAVE U RITOPEKU podsetilo je na slučaj koji je do detalja opisao jedan od članova "zemunskog klana" i od čijih se reči i NAJISKUSNIJIM POLICAJCIMA PREVRNUO ŽELUDAC

Vesti

OTKRIĆE U VIKENDICI STRAVE U RITOPEKU podsetilo je na slučaj koji je do detalja opisao jedan od članova "zemunskog klana" i od čijih se reči i NAJISKUSNIJIM POLICAJCIMA PREVRNUO ŽELUDAC

Podeli vest

U "kući strave" u Ritopeku, koju je koristio mafijaški klan Veljka Belivuka, pronađena je industrijska mašina za mlevenje mesa, u kojoj je po svemu sudeći samleveno najmanje troje ljudi!

Mlevenje ljudskih ostataka u mašini za mlevenje mesa pominjalo se svojevremeno i u istrazi zločina "zemunskog klana". Navodno, "zemunci" su, dok su bili u bekstvu u Španiji, najpre čekićem ubili svog "kolegu" iz bande Milana Jurišića, a zatim su samleli njegovo telo i skuvali gulaš!

Ovo je potvrdio glavni egzekutor ovog klana Sretko Kalinić, nakon što je 2010. uhapšen u Zagrebu.
- Ubili smo Jureta čekićem, a telo smo raskomadali testerom za sečenje drva. Delove tela smo zatim samleli u mašini za mlevenje mesa, ali prva koju smo koristili se polomila, pa smo morali da kupimo drugu. Ceo stan je bio pun krvi i masti... Zatim smo skuvali gulaš od Jurišićevog mesa i poslužili ga Vladimiru Milisavljeviću Budali, koji nije znao kako je gulaš napravljen. Mi smo se pravili da ne možemo da jedemo, jer smo, kobajagi, već bili ručali. Sa uživanjem smo gledali kako Budala jede ljudsko meso i jedva smo se uzdržali da ne prasnemo u smeh... - ispričao je Kalinić šokiranim policajcima.

Foto: Privatna arhiva

MIlan Jurišić


Da je Kalinić govorio istinu, potvrđeno je 2012, nakon što je španska policija u Valensiji uhapsila vođu "zemunskog klana" Luku Bojovića. Ubrzo nakon toga je pretragom reke Manzanares u Madridu pronađeno pedesetak komadića ljudskih kostiju, kao i delovi mašine za mlevenje mesa. Kasnije je utvrđeno da su to bile Jurišićeve kosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija