• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Š.

27.04.2021

21:13

U KUĆI STRAVE BIO I SNAJPER KOJIM JE UBIJEN ĐINĐIĆ! Klan Velje Nevolje spremao veliko zlo u Srbiji!

Vesti

U KUĆI STRAVE BIO I SNAJPER KOJIM JE UBIJEN ĐINĐIĆ! Klan Velje Nevolje spremao veliko zlo u Srbiji!

Podeli vest

U tajnom, zazidanom bunkeru pronađena ogromna količina oružja i eksploziva, a među njima i puška 'hekler i koh G3', ista kao ona iz koje je 2003. ubijen predsednik Vlade

U tajnom bunkeru u "kući strave" u Ritopeku, gde je klan Veljka Belivuka čuvao pravi arsenal različitog naoružanja, bila je i puška "hekler i koh G3", ista kao ona iz koje je 12. marta 2003. ubijen premijer Zoran Đinđić!

U bunkeru je nađeno još nekoliko sofisticiranih snajperskih pušaka, sa veoma skupim i preciznim optičkim nišanima, koji su očigledno bili namenjeni za likvidaciju dobro čuvanih i obezbeđenih ličnosti! Takođe, otkriven je i puškomitraljez "broving", koji služi na neutralisanje pešadije, lako oklopnih vozila, ali i za obaranje helikoptera i aviona u niskom letu!

Četa vojnika

Stručnjak za naoružanje, koji nije želeo da mu objavimo ime, kaže da je sve zaplenjeno oružje iz Belivukovog tajnog bunkera u Ritopeku dovoljno za opremanje jedne čete vojnika.

- To dovoljno govori o tome o kakvoj se organizovanoj kriminalnoj grupi radi. Koliko se može videti na fotografijama zaplenjenog naoružanja, tu su automatske puške "uzi", "hekler" i "kalašnjikov", zatim puške "karabini" i "pumparice", razni pištolji, ali i ruski raketni bacači i protivpešadijske potezne mine - kaže naš sagovornik i dodaje:

- Ipak, najviše pažnje su mi privukle snajperske puške. Jedna od njih je "hekler i koh G3", ista ona iz koje je ubijen premijer Đinđić pre 18 godina. Tu je još jedna puška sa optičkim nišanom čuvene nemačke kompanije "Šmit i Bender". Reč je o izuzetno naprednom optičkom nišanu, najnovije generacije. Ima veliko uvećanje i na kilometar razdaljine možete bukvalno pogoditi u tačku! Snajperska puška sa takvom optikom može koštati oko 15.000 evra!

Decenijske robije za ubistvo premijera

Zoran Đinđić ubijen je 12. marta 2003. na ulazu u Vladu Srbije. Prema presudi, u njega je iz puške "hekler i koh G3" pucao potpukovnik Jedinice za specijalne operacije (JSO) Zvezdan Jovanović. On i komandant JSO Milorad Ulemek Legija osuđeni su zbog ovog zločina na po 40 godina zatvora, dok su njihove kolege iz jedinice Željko Tojaga i Saša Pejaković dobili 15, odnosno osam godina robije. Takođe, osuđen je i bivši radnik BIA Branislav Bezarević, i to na 30 godina. Preostali osuđeni za ubistvo Đinđića, njih sedmorica, bili su pripadnici "zemunskog klana" i oni su dobili između 20 i 35 godina robije. 

Prema njegovim rečima, iz ovakve puške može pucati samo profesionalni snajperista ili neko ko je dovoljno dobro obučen.

- Za takve puške koristi se samo najkvalitetnija municija, a potrebno je i redovno održavanje cevi. Ovakve puške koriste se i u sportske svrhe, i to u disciplini dalekometno streljaštvo, ali sa ovakvim optičkim nišanom to oružje dobija potpuno novu dimenziju. Sve ukazuje na to da ta puška sigurno nije namenjena za lov ili sportsko streljaštvo, već za atentat na neku štićenu ličnost - ističe naš sagovornik.

Foto: MUP Srbije

Oružje pronađeno u vikendici Velje Nevolje

I ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin ocenio je da raznovrsnost i količina naoružanja, koja je u četvrtak pronađena u kući u Ritopeku, govori o tome da je Belivukova banda bila spremna za obračun sa državom.

- Takvo naoružanje nije posedovao ni zloglasni "zemunski klan", od teških mitraljeza u kalibru 12,7, pa do pištolja, revolvera, prigušivača, deset kilograma eksploziva... Ne znamo šta im je bio krajnji cilj i to će istraga pokazati, ali znamo da su bili sposobni da izvrše ozbiljan napad na visokopozicioniranu štićenu ličnost, a u ovoj zemlji je to predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić - napomenuo je Vulin.

Teški mitraljez "broving", sa municijom kalibra 12,7, kako je objasnio ministar policije, služi da probije lako oklopljeno vozilo, kao što su blindirani automobili u kojima se nalaze štićene ličnosti.

Mašine za mlevenje

Inače, osim ogromne količine oružja, u tajnom bunkeru u Ritopeku su nađene i industrijske mašine za mlevenje mesa i kostiju. U tim mašinama je, kako se osnovano sumnja, samleveno nekoliko leševa ubijenih Belivukovih protivnika. I oružje i mašine za mlevenje mesa su poslati na veštačenje kako bi se otkrili biološki tragovi na njima.

Podsetimo, Belivuk, njegova desna ruka Marko Miljković Mesar i još 20 pripadnika njihove bande uhapšeni su 4. februara i otad su u pritvoru. Terete se da su pod okriljem Partizanove navijačke grupe "Principi" ubijali, reketirali i preprodavali velike količine narkotika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija