• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.04.2021

10:39

UTAJILI OD SRBIJE 100 MILIONA! Uhapšeni prevaranti, voće iz Grčke prepakivali i prodavali RUSIMA KAO DA JE SRPSKO

Vesti

UTAJILI OD SRBIJE 100 MILIONA! Uhapšeni prevaranti, voće iz Grčke prepakivali i prodavali RUSIMA KAO DA JE SRPSKO

Podeli vest

Petorica odgovornih su, kako se sumnja, sačinila lažnu dokumentaciju o otkupu i isplati breskvi i nektarina poljoprivrednim proizvođačima iz Srbije, koju su proizvođači potpisivali.

Petoro odgovornih lica privrednih društava i 63 poljoprivredna proizvođača uhapšena su zbog sumnje da su malverzacijama oštetili budžet Republike Srbije za 107.103.765 dinara.

Oni su uhapšeni zajedničkom akcijom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, Poreske policije, Uprave carine i Ministarstva poljoprivrede.

Nedimović: Nećemo biti poligon prevarantima

Ministar poljoprivrede, Branislav Nedimović, upozorava da je "interes države i zaštita poštenih poljoprivrednika prioritet svih prioriteta, te da poljoprivreda neće biti poligon prevarantima".

Uhapšeni su N. P. (62) i K. P. (58), odgovorna lica firme "New land of fruit", N. C. (39) i Z. C. (64), odgovorna lica firme "Citrum AKZ", kao i B. K. (44), odgovorno lice privrednog društva "D&B trans" zbog sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica, pranje novca, falsifikovanje službene isprave i poreska utaja, dok se 63 poljoprivredna proizvođača sumnjiče za krivična dela pranje novca i falsifikovanje službene isprave, navodi se u saopštenju MUP-a.

Sumnja se da su N. P, K. P, N. C, Z. C. i B. K, tokom 2017. i 2018. godine, breskve i nektarine uvezene iz Grčke lažno deklarisali kao da su srpskog porekla kako bi izvršili reeksport voća kupcima u Ruskoj federaciji.

Sačinili lažnu dokumentaciju o  otkupu

Oni su, kako se sumnja, sačinili lažnu dokumentaciju o otkupu i isplati breskvi i nektarina poljoprivrednim proizvođačima iz Srbije, koju su proizvođači potpisivali, a deo novca koji je uplaćen na njihov račun na ime PDV nadoknade vratili su firmi „New land of fruit“.

Na taj način su N. P, K. P, N. C. i Z. C. oštetili budžet Republike Srbije za 107.103.765 dinara, a pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 104.755.884 dinara.

Takođe, krivična prijava je podneta i protiv firme "New land of fruit" za krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica, pranje novca i poreska utaja.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija