• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.04.2021

14:21

Dadilju koja je bebi davala bensedine sud je poslao NA PSIHIJATRIJSKO LEČENJE

Vesti

Dadilju koja je bebi davala bensedine sud je poslao NA PSIHIJATRIJSKO LEČENJE

Podeli vest

Prvi osnovni sud u Beogradu je okrivljenoj Snežani C. izrekao meru bezbednosti obavezno psihijatrijsko lečenje i čuvanje u zdravstvenoj ustanovi dok postoji potreba za lečenjem i čuvanjem, kao i meru bezbednosti zabrana vršenja poziva, delatnosti i dužnosti u trajanju od deset godina.

Ona je osuđena zbog postojanja opravdane sumnje da je učinila protivpravno delo koje je zakonom predviđeno kao krivično delo Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

Navedene mere okrivljenoj Snežani C. su izrečene obzirom da je komisijskim neuropsihijatrijskim veštačenjem utvrđeno da je okrivljena bila neuračunljiva u vreme izvršenja krivičnog dela, a sve u vezi događaja od 9.marta ove godine, kada je kao dadilja u dva navrata dala lek za smirenje detetu starosti 4,5 meseca  zbog čega je kod deteta nastupilo trovanje.

Takođe, tužilaštvo je uputilo poziv za saslušanje B. V. zbog postojanja osnova sumnje da je učinila krivično delo Neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću, imajući u vidu da je posredovala i naplaćivala tu uslugu između roditelja i dadilja putem sajta „Bebisiterka.rs“, nakon čega će biti sprovedene i druge dokazne radnje u predmetu i doneta konačna odluka.

Podsetimo, osuđena bebisiterka je bebi koju je čuvala u odsustvu roditelja u nekoliko navrata davala tablete bensedin, što je izazvalo trovanje deteta starog samo 4,5 meseci. Policiji je slučaj prijavio doktor Dečije klinike u Tiršovoj, pošto je na odeljenju neurologije primljena beba 2020. godište, kod koje je u krvi pronađena veća koncentracija lekova za smirenje.

 
 
 
 
 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TUŽILAŠTVO BEZ PARDONA ZA "BENSEDIN" DADILJU! Uz obavezno psihijatrijsko lečenje, ostaće na čuvanju u ustanovi zatvorenog tipa
Hronika

TUŽILAŠTVO BEZ PARDONA ZA "BENSEDIN" DADILJU! Uz obavezno psihijatrijsko lečenje, ostaće na čuvanju u ustanovi zatvorenog tipa

Povodom događaja od 09.03.2021. godine kada je dadilja SC u dva navrata dala lek za smirenje detetu starosti 4,5 meseci zbog čega je kod deteta nastupilo trovanje, po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno je zadržavanje okrivljenoj SC u trajanju od 48 časova, kaže se na početku saopštenja Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu

25.03.2021

11:33

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija