• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.Kostić

30.04.2021

13:47

UBIO TASTA, PA OD TAŠTE TRAŽIO CIGARU! Mortus pijani Slavko tukao ga je do smrti, a na suđenju SE KLEO DA SE SAMO BRANIO

Vesti

UBIO TASTA, PA OD TAŠTE TRAŽIO CIGARU! Mortus pijani Slavko tukao ga je do smrti, a na suđenju SE KLEO DA SE SAMO BRANIO

Podeli vest

Krivično veće Višeg suda u Novom Sadu ousdilo je na 19 godina zatvora Slavka Plavšića (32) iz Kovilja koji je u maju 2019. na smrt pretukao bivšeg tasta Josipa Baranjia (61) ispred porodične kuće u Proleterskoj ulici 20 u Kovilju, u kojoj je ubijeni živeo sa porodicom.

Kako je tokom sudskog pretresa utvrđeno, Plavišić je nešto posle ponoći došao pijan ispred kuće u kojoj je živela njegova vanbračna surpuga sa decom i roditeljima. Iz kuće su izašle njena majka i maloletna ćerka, a zatim i pokojni Baranji, koji je uzeo metalnu šipku, koja se nalazila kod kapije.

- Plavšić, koji je bio u alkoholisanom stanju i imao 2,47 promila alkohola u krvi, narsnuo je na nesrećnog čoveka, udarajući ga rukama i nogama. Kada je Baranji pao na travu, okrenuo ga je na stomak i nastavio da udara, nakon čega je otišao kod komšije. Kada se vratio, njegov bivši tast je i dalje nepomično ležao na travi, a on ga je okrenuo na leđa i nastavio da udara po glavi i telu. Od povreda nanesenih udarcima, nesrećni čovek je preminuo – dokazano je tokom suđenja.

Foto: printscreen

Slavko Plavšić

Plavišić se branio da ga je Baranji napao šipkom i vređao na nacionalnoj osnovi, a da se on samo branio.

- Nedvosmisleno je utvrđeno da je reč o teškom ubistvu. Na bivšeg tasta je nasrnuo golim rukama, a njegova bezobzirnost se ogleda u tome što ga je krvnički udarao pred njegovom suprugom i unukom. Drskost se ogleda i u tome što je od Josipove supruge tražio cigaretu - rekla je sudija Ivana Josifović u obrazloženju presude.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija