• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.K.

08.05.2021

14:40

BEBA I DEVOJČICA PREVEZENE U BOLNICU! Detalji drame u zgradi u Novom Sadu: Vatra buknula u prizemlju, sprečena tragedija

Vesti

BEBA I DEVOJČICA PREVEZENE U BOLNICU! Detalji drame u zgradi u Novom Sadu: Vatra buknula u prizemlju, sprečena tragedija

Podeli vest

Požar koji je danas oko 11 sati izbio u zgradi u Ulici Stevana Hristića 25 u nvoosadskom naselju Satelit, prošao je bez većih posledica zahvaljujući pravovremenoj intervenciji poripadnicka vartogasne brigade.

Oni su, pored gašenja požara u stanu u prizemlju, gde je vatra izbila, evukuisali stanare sa viših spratova koji zbog gustog dima u hodnicima nisu mogli da siđu stepeništem i liftom.

-Vatrogasac Nemanja je u korpi stigao do četvrtog sprata, gde je izvukao majku s bebom i još dvoje maloletne dece, a sa tog sprata evakuisano je i troje punoletnih stanara. Vatrogasci su stepeništem, uz pomoć metode poznate kao „bratsko disanje“, izvukli još 15 odraslih stanara i troje dece – kaže za Informer jedan od stanara ove zgrade.

Kako nam je objasnio, panika je nastala zbog gustog dima koji je veoma brzo iz prizemlja dospeo na gornje spratove, a nisu znali da li se možda i vatra tako širi ka njima.

Foto: S.K.

Ulaz u zgradu

- U jednom momentu setio sam se požara u „ Kontrastu“ i kako su se tamo mladi ljudi ugušili u dimu, pa i pored otvorenih prozora i vrata terase u stanu, bio sam veoma uplašen. Na sreću, vatrogasci su veoma brzo stigli do nas, a takođe su veoma brzo ugasili i požar u prostorijama gde je izbio. Inače, naš komšija u stanu gde je požar izbio drži dosta starih stvari, ima i više mačaka, ali mi nije poznata njihova sudbina  – kaže naš sagovornik.

Materijalna šteta je u stanu koji je izgoreo, a oštećena su još dva stana u prizemlju od dima i vode, kojom su vatrogasci gasili požar. Intervenisalo je 16 vatrogasaca iz četiri vozila, interventna policija i četiri vozila hitne medicinske pomoć. Nema teže povređenih, a u opštoj panici jedan stanar je lakše ogrebao ruku, dok se nekoliko njih nagutalo manje količine dima.

 Ekipe istražitelja su na terenu, a posle njihove istrage, biće poznato i šta je prouzrokovalo požar i da li je u pitanju ljudski ili neki drugi faktor.

Foto: TANJUG/ STASA KENESKI

Vatrogasci spasavaju ljude

Iz novosadske Hitne pomoći navode da su radi preventivnog lečenja, posle pregleda njihovih ekipa, jednog mladića, od 21 godinu, i ženu staru 70 godina, uputili na Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici zbog inhalacije dimom.

- Beba stara godinu dana, koju su spasili vatrogasci, prevezena je u dečju bolnicu na dalju dijagnostiku i lečenje. Devojčica stara 9 godina je zbog opekotina prevezena takođe u ovu ustanovu. Žena stara 68 godina je nakon inicijalnog zbrinjavanja prevezena na odeljenje hirurgije UC KCV. Žena stara 51 godinu pregledana na licu mesta i dobila je upur da se javi lekaru. Na licu mesta pomoć je pružena ženskim osobama starim 43, 89 i 69 godina, kao u muškarcu starom 41 godinu – naveli su zvanično iz Hitne pomoći.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija