• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.05.2021

15:44

ZBOG ČEGA JE PALO 6 VELJINIH "VOJNIKA" Otkrivamo detalje velike akcije hapšenja: JEDAN POKUŠAO DA POBEGNE PREKO TERASE

Vesti

ZBOG ČEGA JE PALO 6 VELJINIH "VOJNIKA" Otkrivamo detalje velike akcije hapšenja: JEDAN POKUŠAO DA POBEGNE PREKO TERASE

Podeli vest

Šestorica pripadnika mafijaške bande Veljka Belivuka uhapšeno je u petak u Beogradu! Svi su "pali" zbog droge i oružja, ali i zbog sumnje da su pomagali u otmicama protivnika ovog klana, koji su svirepo mučeni i ubijani u "kući strave" u Ritopeku i na drugim lokacijama.

U policiji najavljuju da će se hapšenja nastaviti i da će iza rešetaka završiti još Belivukovih "vojnika".


Izvor blizak istrazi kaže da je pretresom stanova osumnjičenih zaplenjeno dva pištolja, vazdušna puška, oko 600 metaka, kao i manja količina narkotika, mobilnih telefona, nekoliko kompjutera i novac.

Logistička podrška


- Uhapšeni su Aleksa S. (22), Slobodan M. (22), Aleksa D. (24), Vojislav Đ. (19), Miloš S. L. (21) i M. S. (40). Oni su obavljali prljave poslove za Belivuka i njegovu desnu ruku Marka Miljkovića Mesara. Reč je o "vojnicima" klana, koji su bespogovorno obavljali sve zadatke koje bi dobili od svojih vođa. Svi su, inače, pripadnici Partizanove navijačke grupe "Principi", kojom je komandovao Belivuk - objašnjava naš izvor.


Prema njegovim rečima, uhapšena šestorka je bila angažovana i prilikom otmica pripadnika suparničkog klana.
- Oni nisu direktno mučili i kasapili žrtve, već su praktično obezbeđivali teren u vreme otmice i pazili su da ih niko ne prati. Bili su zapravo logistička podrška prilikom otmica - objasnio je naš sagovornik.


On dodaje da su Veljine "vojnike" hapsili pripadnici Uprave kriminalističke policije, uz asistenciju Žandarmerije.
- Jedan od osumnjičenih je presretnut na ulici, bio je u kombiju, a još četvorica su uhapšena u svojim stanovima. Među njima je i jedan koji je pokušao da pobegne preko terase, ali su ga policajci lako sustigli i savladali. Šesti uhapšeni "vojnik" Vojislav Đ. rukometaš je RK Partizan i on je uhapšen na terenu ovog kluba - kazao je naš izvor.

Foto: printscreen

Uhapšeni rukometaš


Direktor RK Partizan Aleksandar Blagojević izjavio je da je klub upoznat sa ovim hapšenjem i da je reč o igraču iz mlađe kategorije.


- Mi smo sportski klub. Bavimo se sportom, a u školi rukometa imamo više od 500 igrača. Čuo sam za hapšenje i to je igrač koji je u našoj mladoj kategoriji već desetak godina - kratko je kazao Blagojević.
Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova, istakao je da se borba protiv mafije nastavlja nesmanjenom žestinom.


- Istraga nije završena i biće novih hapšenja. Tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić, kome sam veoma zahvalan na velikoj ličnoj hrabrosti i upornom radu, zadovoljan je i kvalitetom i količinom dokaza protiv klana Belivuk-Miljković, ali mi ne stajemo, mi svakog dana pratimo neki trag - naglasio je ministar.
Svim uhapšenima određeno je zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Mučili i kasapili
Podsetimo, Veljko Belivuk, njegov zamenik Marko Miljković Mesar i još 20 njihovih "vojnika" uhapšeni su 4. februara i otad su u pritvoru. Trenutno je sa ovim novim hapšenjem iza rešetaka ukupno 28 članova ove mafijaške bande.
Oni su pod plaštom Partizanove navijačke grupe "Principi" ubijali, reketirali, prodavali ogromne količine droge i bili su praktično ispostava "kavačkog klana" u Srbiji.
U februaru je, nakon ove akcije hapšenja, pretreseno više lokacija koje je koristila ova banda, među kojima su prostorije na stadionu Partizana, ali i kuća u Ritopeku, koja je služila kao "klanica", gde su žrtve mučene, ubijane i mlevene u mašini za mlevenje mesa. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"
Politika

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"

Član predsedništva Srpske Napredne Stranke Branislav Malović kaže da "posle propalog "svelitijumskog sabora" u Loznici na Vidovdan svakome u Srbiji je jasno da apsolutno ne postoji nijedan razlog da se ne krene dalje sa ovim projektom".

02.07.2024

21:08

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija