• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: EKIPA INFORMERA

02.06.2021

23:15

NADRILEKARKA OLGICA MARKANOVIĆ UHAPŠENA PRILIKOM BEKSTVA U HRVATSKU! "DOKTORKA IZ PAKLA" spržila lice 11 pacijenata!

Informer DN

Vesti

NADRILEKARKA OLGICA MARKANOVIĆ UHAPŠENA PRILIKOM BEKSTVA U HRVATSKU! "DOKTORKA IZ PAKLA" spržila lice 11 pacijenata!

Podeli vest

* Olgica Markanović je nestručno žarila i palila žrtve, a za te "usluge" tražila im je od 900 do 2.000 evra!?! * Osećala sam smrad svoje spaljene kože! Kraste nisu spale, imala sam otvor na nosu iz kog je tekao gnoj. Sada moram na transplantaciju kože, kaže za Informer Vanja K., jedna od Olgičinih žrtava

Nadrilekarka Olgica Markanović uhapšena je juče zbog sumnje da je spržila lica barem 11 žrtava u ilegalnoj ordinaciji u elitnom naselju Senjak u Beogradu!

Ona je uhapšena na granici s Hrvatskom dok je pokušavala da pobegne iz Srbije. Kako saznajemo, ova "doktorka iz pakla" je juče ujutru, po nagovoru advokata, trebalo da se pojavi u sedištu beogradske policije na saslušanju, ali se ipak odlučila da pobegne preko Hrvatske u Banjaluku, gde živi.

200 

devojaka iz regiona unakazila je Olgica

Prema jezivim svedočenjima žrtava ove lažne doktorke, ona je unakazila više od 200 devojaka iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije i Hrvatske. Nestručno je žarila i palila žrtve, a za te "usluge" tražila im je od 900 do 2.000 evra!?!

Kako saznajemo, do petka će protiv nje biti podneta još jedna zajednička krivična prijava čak 30 žrtava.

Još 30 žrtava podnosi prijavu

Advokat Vladan Gotovac kaže da zastupa više od deset oštećenih devojaka, a do petka zajedno sa kolegama podneće kolektivnu krivičnu prijavu u ime čak 30 žrtava!

- Takođe, podnećemo i tužbu za naknadu štete zbog unakaženosti i duševne boli. Pre nas su dve grupe oštećenih već podnele prijave. To su uglavnom mlađe devojke, koje se još uvek nisu ostvarile u ulogama supruge i majke, i njima je naneta velika šteta jer su završile sa trajnim ožiljcima. Zbog lošeg psihičkog stanja neke sam čak uputio i na razgovor sa psihijatrom. Sve one imaju foto-dokumentaciju kako su izgledale pre, a kako nakon tretmana. Takođe, imaju i lekarsku dokumentaciju iz državnih ustanova gde su išle na lečenje - kaže on i dodaje:

- Nadam se da će joj biti određen pritvor jer postoji opasnost od bekstva, kao i od toga da će ponoviti zločin.

Htele da se ubiju

Za Olgicu Markanović Srbija je prvi put čula početkom marta, kada su se pojavile potresne fotografije unakaženih pacijenata i zgrozile javnost. Željana Milanović bila je prva devojka koja je tada za Informer progovorila o torturi koju je prošla. Sada je konačno odahnula kada je čula vest o hapšenju.

- Ona je meni kopala lice! Kada sam ustala i videla kraste, zgrozila sam se. Onda je krenuo ogroman otok, kraste su počele da pucaju, limfa je curila, bilo je strašno bolno. Spavala sam ukočena samo da to ne dotaknem. Kraste su trajale mesec i po dana, opekotine su žarile, oba kapka su me bolela. Krila sam se u kući i od sebe i od ljudi. Javljaju mi se i devojke i muškarci sa unakaženim licem. Gubili su posao i partnera zbog toga što se desilo, psihički su posrnuli, hteli da se ubiju. Nemaju više samopouzdanja, već samo depresiju i anksioznost. A ona edukuje, i to naplaćuje po više hiljada evra. Platiš joj i dobiješ neki sertifikat da žariš i pališ žene - uzrujano priča Željana.

Užas

I dan-danas se lečim od užasa koji mi je napravila, to su bile opekotine drugog stepena. Psihički sam jako loše

Žrtva Olgice Markanović, Vanja K.

I Vanja K. jedna je od mnogobrojnih žrtava Olgice Markanović, koja će do kraja života morati da živi sa ožiljcima na licu.

- U novembru prošle godine otišla sam kod Olgice kako bi mi sredila vrh nosa koji mi je bio spušten. Posle intervencije mi je rekla da će mi krastice spasti za nedelju dana. Tretman je bio veoma bolan, osećala sam miris svoje zapaljene kože! Kraste nisu spale, imala sam otvor na nosu iz kog je tekao gnoj, a rana se inficirala. I dan-danas se lečim od užasa koji mi je napravila, to su bile opekotine drugog stepena. Psihički sam jako loše, ožiljci nikada neće u potpunosti nestati, zato sam bila jako srećna kada sam čula da je uhapšena. Tužila sam je i treba da odgovara za sve što nam je uradila i ne smemo dozvoliti da ikada više nekome napravi ovo što je nama - ispričala nam je Vanja.

Osakaćene za ceo život

Olgici Markanović određen je policijski pritvor do 48 sati, a sutra će biti saslušana kao dežurnog tužioca, koji će verovatno i zatražiti pritvor do 30 dana kako ne bi opet pokušala da pobegne ili utiče na svedoke.

U tužilaštvu navode da se sumnja da je Olgica počinila krivična dela protiv zdravlja ljudi, nadrilekarstvo i neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću.

- Postupajući po krivičnoj prijavi udruženja "Sesiam", informacijama Ministarstva zdravlja, kao i po prijavama žrtava, utvrđeno je da se za sada policiji javilo 11 oštećenih, kojima je osumnjičena neovlašćeno pružajući medicinske usluge iz oblasti estetike izazvala zdravstvene probleme. Postoje indicije da je nekima od oštećenih, osim što imaju povrede, i zdravlje teško narušeno - naveli su u tužilaštvu i dodali:

- Utvrđeno je da je osumnjičena duže vreme u Medicinsko-estetskom centru "Tajas" u Beogradu pružala usluge bez licence Ministarstva zdravlja. Nakon saslušanja osumnjičene, ispitaće se svi oštećeni i svedoci i obaviće se veštačenje povreda žrtava.

ŽRTVI IZ BOSNE UNIŠTILA NOS: Možda ću morati na transplantaciju kože

Devojka iz Bosne i Hercegovine, koja je želela da ostane anonimna (ime i prezime poznato redakciji), zbog rana koje joj je napravila Olgica Markanović možda će morati da ide na transplantaciju kože!

- Čula sam da Olgica dolazi u moj grad, pa sam zakazala intervenciju koja je urađena u ilegalnom kozmetičkom salonu, što sam kasnije saznala. Čak tri cenjena dermatologa nisu znala ni kako da nazovu ono što mi je napravila! Rekli su mi da se takve opekotine viđaju kod ljudi koji su bili u požaru, da su mi uništena sva tri sloja kože i da je zahvaćeno čak i vezivno tkivo pa je gotovo nemoguće da će zarasti. U startu su mi rekli da je jedina opcija presađivanje kože! Kožu imam samo na prednjem delu nosa, sve ostalo je pokožica. Ja se i dalje nadam da će zarasti, da neću morati da radim transplantaciju - kroz suze priča ova devojka.

(NASTAVIĆE SE...)

Saslušane žrtve i svedoci masera Save Kneževića

U ponedeljak su u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu saslušani sedam žrtava lažnog doktora Save Kneževića i njegov otac Đorđe!

Oni su ispričali šta im je Sava radio, koliko su platili za njegove usluge i kakve komplikacije i zdravstvene probleme su imali zbog nestručnog rada ovog prevaranta. Tužilac je juče ispitao i pet svedoka, doktora i medicinskih tehničara koji su radili u Savinoj ordinaciji.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija