• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: EKIPA INFORMERA

03.06.2021

22:20

EKSKLUZIVNI SPISAK NADRILEKARA U SRBIJI PROTIV KOJIH SE VODI ISTRAGA! Pekar, obućar, moler,  dadilja operišu žene - ČUVAJTE SE OVIH LAŽNIH LEKARA!

Informer DN

Vesti

EKSKLUZIVNI SPISAK NADRILEKARA U SRBIJI PROTIV KOJIH SE VODI ISTRAGA! Pekar, obućar, moler, dadilja operišu žene - ČUVAJTE SE OVIH LAŽNIH LEKARA!

Podeli vest

* Antikorupcijski tim Ministarstva zdravlja utvrdio je da niko od njih nema licencu Lekarske komore, dozvolu za rad, niti da se njihove "ordinacije" nalaze na spisku ustanova koje mogu da obavljaju zdravstvenu delatnost

Ministarstvo zdravlja dostavilo je neoborive dokaze tužilaštvu o nezakonitom radu čak osam lažnih doktora za koje je utvrđeno da su u "divljim ordinacijama" po privatnim stanovima unakazili više desetina pacijenata, većinom žena. Radi se o prevarantima koji su po zanimanju pekari, moleri, obućari, dadilje, pravnice, nastavnice, dok jedna osoba sa liste ima završenu samo osnovnu školu!?!

Na spisku koji je predat nadležnima je i prekjuče uhapšena lažna doktorka Olgica Markanović!

U dokumentu prosleđenom tužilaštvu i policiji našli su se i Olgica Lončar, Aleksandra Paunović, Nemanja Simić, Kristina Radisavljević Petrović, Olivera Joksimović, Katarina Saveljić i Aleksandra Bjelica. Svi oni su se lažno predstavljali kao doktori i na pacijentima vršili razne estetske tretmane i hirurške intervencije za koje nisu obučeni. Antikorupcijski tim Ministarstva zdravlja utvrdio je da niko od njih nema licencu Lekarske komore, dozvolu za rad, niti da se njihove "ordinacije" nalaze na spisku ustanova koje mogu da obavljaju zdravstvenu delatnost.

Do sada je utvrđeno da su osumnjičeni koristili luksuzno opremljene stanove u elitnim delovima prestonice, u okolini Knez Mihailove, na Senjaku i Dedinju, na Vračaru kako kod pacijenata ne bi izazivali sumnju u nečiste radnje. Išli su toliko daleko da su dovodili u zabludu i mnoge poznate javne ličnosti koje su koristili da ih reklamiraju. Neretko su pacijente dočekivali u kafićima, a zatim su ih, kada utvrde da nije u pitanju nezadovoljan pacijent ili inspekcija, sprovodili u prostorije svojih "ordinacija". A tu je za lakoverne žrtve počinjao pakao!

Lažni doktori na ovaj način "zgrnuli su" ogroman novac, a pacijenti su umesto obećanog ulepšavanja dobili trajne ožiljke, rane i kratere po licu, jezive rane i podlive... Ipak, klupko se polako odmotava. Da je država objavila rat nadrilekarima, najbolje govori to što je u poslednjih deset dana policija već stavila lisice na ruke prevarantima Savi Kneževiću i Olgici Markanović.

Pretpostavlja se da samo u Beogradu ordinira više od 100 lažnih lekara.

Olgici preti pritvor

Zbog prijave koju je podnelo 11 žrtava kojima je Olgica Markanović laserom spržila lice ona će danas će biti saslušana, a zbog rizika od bekstva tužilac će najverovatnije zatražiti i pritvor do 30 dana.

Prema dosadašnjim saznanjima, pretpostavlja se da je samo Olgica unakazila više od 200 devojaka. Dokazi protiv ove prevarantkinje samo se množe, a krivičnu prijavu podneće do petka još 30 žrtava.
Advokat Vladan Gotovac kaže da sve žrtve Olgice Markanović žive u velikom bolu zbog svega što su prošle.

- Zastupam više od deset oštećenih devojaka, a do petka zajedno sa kolegama podneću kolektivnu krivičnu prijavu u ime čak 30 žrtava. Takođe, podnećemo i tužbu za naknadu štete zbog unakaženosti i duševne boli. Pre nas dve grupe oštećenih već su podnele prijave. Žrtve masovno dolaze kod mene, ne samo iz Srbije već i iz Severne Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine...

Sve više žrtava

Do petka ćemo protiv Olgice Markanović podneti kolektivnu krivičnu prijavu čak 30 žrtava

Vladan Gotovac, advokat

To su uglavnom mlađe devojke, koje se još uvek nisu ostvarile kao supruge i majke, i njima je naneta velika šteta jer su završile sa trajnim ožiljcima. Zbog lošeg psihičkog stanja neke sam čak uputio i na razgovor sa psihijatrom. Ožiljci i rane koje imaju nalaze se na licu, uglavnom na nosu - kaže on i dodaje:

- Nadam se da će joj biti određen pritvor jer postoji opasnost da će pobeći, kao i da će ponoviti zločin.

Nadrilekari protiv kojih je podneta prijava:

  • Olgica Markanović - Brazilska official
  • Aleksandra Paunović - Alex beauty studio
  • Nemanja Simić - Neoderm skin clinic
  • Olgica Lončar - Solotubellezza
  • Kristina Radisavljević Petrović - K beauty and academy
  • Olivera Joksimović - Royal beauty studio
  • Katarina Saveljić - Estetski centar Kataleja
  • Aleksandra Bjelica - Saška beauty centar
  •  

    Nije bežala?!

    Sa druge strane, advokati Olgice Markanović, Nikola Dumnić i Jovana Ralević, tvrde da njihova klijentkinja nije bežala iz Srbije, već je u trenutku kada je uhapšena na granici krenula na saslušanje u Beograd.

    - Naša klijentkinja je u utorak u prepodnevnim časovima krenula iz Banjaluke u Beograd, u policiju, gde je trebalo da bude saslušana u svojstvu građanina na zakazano saslušanje kada je na prevaru lišena slobode. Njen predmet je Prvo osnovno javno tužilaštvo uputilo Policijskoj upravi za grad Beograd radi prikupljanja potrebnih obaveštenja, na čiji se poziv uredno odazvala. Napominjemo, da je imala nameru da se krije, ne bi angažovala branioce odmah po saznanju za podnete krivične prijave, niti bi se odazivala na pozive nadležnih institucija, kao što je i učinila - rekli su oni.

    Katarina Milanović: Imam opekotine trećeg stepena i ožiljke za čitav život

    Katarina Milanović jedna je od mnogobrojnih žrtava Olgice Markanović. Ona je otkrila kako je prošla na tretmanu nakon kojeg je, kako kaže, zaradila ožiljke za čitav život.

    - Na mom licu se nalaze opekotine trećeg stepena, koje su vešto prekrivene puderom, ali koje nikada neće moći kompletno da se saniraju. Kada sam upoznala Olgicu, u nisam stekla utisak da ne mogu da joj verujem. Ubedila me je u to kako su svi zaposleni iz njenog edukativnog centra, koji ne postoji, tu lasersku proceduru radili na sebi. Čula sam od još nekih devojaka da su bile zadovoljne tretmanima lica, ali to je bilo samo inicijalno, jer se posledice javljaju posle nekoliko nedelja kada kraste počinju da otpadaju. To joj je dalo prostora da krivi žrtve kako nisu vodile računa o licu. Prebacila je krivicu na mene, govoreći da sam loše vodila računa o koži - objašnjava ona.




    Ostavite komentar

    Pravila komentarisanja:

    Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

    Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

    Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

    Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

    komentari
    Nebojša

    pre 2 godine

    Red bi bio da pored svakog imena i prezimena i broja licence stoji fotografija. Ko ce prevarante da spreci da upotrebljavaju pravo ime i prezime i broj licence. Evo u Novom Sadu imate BRDA KOZMETICKIH SALONA, imate gledajte FORU nekakava UDRUZENJA koja su u stvari 100% privatne firme gde se tretman placa a to se fiktivno vodi kao clanarina da se izbegne porez i znam najmanje njih 5 koji se ubise od posla a po zanimanju su obucari, bibliotekari, krojaci,, zaposleni u pozoristu, ... I RADE I SA LASERIMA. Pisem o onima sa DOZVOLOM ZA RAD. Sta rade inspekcije, kako neko s kursom moze da radi tretmane lica i slicno. Mogu da shvatim da sredjuju nokte, ali kozmeticke zahvate NIKAKO. NE POSTOJI SAJT LEKARSKE KOMORE SA STRANICOM GDE BI SE OSTAVLJALE ADRESE TAKVIH TZV SALONA. Pa cak imate doktore sa pravim diplomama STOMATOLOGE KOJI RADE OVE TRETMANE, DOKTORE OPSTE PRAKSE I PREPUN IH JE NOVI SAD. Zakonom bi moralo da se zabrani da ordinacije budu smestene u stanovima i bilo koja firma nego bi morali u POSLOVNE PROSTORE I SVE BI BILO VIDLJIVO I JASNO.

    Izbori 2024

    Vesti

    TV

    Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)
    Live TV

    Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)

    Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

    29.03.2024

    10:35

    CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
    Live TV

    CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

    Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

    29.03.2024

    09:18

    Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
    Live TV

    Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

    Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

    29.03.2024

    08:45

    JOŠ TV VESTI

    Sport

    Planeta

    Zabava

    JOŠ Zabava VESTI

    Magazin

    Džet set

    Srbija