• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

03.06.2021

12:56

ZBOG OSVETE PRETUKAO STARCA, PA GA UGUŠIO! Podignuta optužnica protiv osumnjičenog Miljana (23)

Vesti

ZBOG OSVETE PRETUKAO STARCA, PA GA UGUŠIO! Podignuta optužnica protiv osumnjičenog Miljana (23)

Podeli vest

Više javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Miljana J. (23) sela Donji Dušnik kod Gadžin Hana zbog teškog ubistva komšije Save Krstića (93). On se tereti da je 28. novembra prošle godine usmrtio starca iz bezobzirne osvete jer ga je prijavio zbog krađe alata

Kako se navodi u optužnici, povod stravičnog zločina bio je poziv za izdržavanje zatvorske kazne koji je stigao Miljanu jer je marta 2017. godine pokrao komšiju, a on ga je prijavio policiji.

- Optuženi  je smatrao da je žrtva kriva što on mora u zatvor pa je odlučio da mu se osveti. Otišao je do njegove kuće, zajedno su pili rakiju, nakon čega je od starca zatražio da mu šalje cigarete i uplaćuje novac dok je u zatvoru, jer robija zbog njega,  što je on odbio.  Okrivljeni mu je zbog toga zadao veći broj udaraca rukama, nogama i nepoznatim mehaničkim oruđem, po glavi, rukama i nogama. Naneo mu je povrede mozga, očnih jabučica, prelome donje vilice, leve očne duplje, rebara, grudne kosti, kičme a zatim mu zatvorio usta i nos i ugušio ga – navodi se između ostalog u aktu tužilaštva.

VJT je zatražilo da se Miljan oglasi krivim i osudi po zakonu ali nije preciziralo visinu kazne koju Krivični zakonik za teško ubistvo propisuje u rasponu od deset godina do doživotne robije. Takođe, tužilaštvo je zatražilo da mu se produži pritvor u kojem se nalazi od 30. novembra 2020. godine.

Savina ćerka Gordana Cvetanović nakon njegovog ubistva pričala je da je starac bio česta metta lopova.

- Stalno su ga krali, motornu testeru, brusilice, bušilice, jednom prilikom su mu odneli 100.000 dinara. Išla sam sa njim na sud zbog tih krađa jer nije dobro čuo, ali on bi uvek govorio da nikog ne tereti. Baš iz tog razloga nije držao novac kod kuće, već sam mu otvorila račun u Poštanskoj štedionici pa je uzimao koliko mu treba. Bio je omiljen u selu, mašinbravar po zanimanju, klepao je meštanima sekire, vario, pomagao svima –  kazala je tada ožalošćena ćerka.

Meštani Donejg Dušnika ispričali  su novinarima da su se plašili Miljana jer je od detinjstva  bio problematičan.

- Kao dete u školu je doneo bombu, bio je zle naravi. Osim što je krao, bio je sklon i tučama. Nikad nije bio bez noža, i u prodavnicu kada je išao sa sobom bi nosio oružje. Znali smo da je lopov ali nisam mogao da verujem da je u stanju da ubije nekog – kazao je jedan od komšija uhapšenog mladića.

Miljan je i pre ubistva komšije bio poznat policiji zbog krađa i nasilničkog ponašanja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija