• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/rts.rs

04.06.2021

06:53

NAJBITNIJE JE DA NEMA ŽRTAVA! Situacija u Čačku se polako smiruje! Radnici i građani evakuisani!

printscreen

Vesti

NAJBITNIJE JE DA NEMA ŽRTAVA! Situacija u Čačku se polako smiruje! Radnici i građani evakuisani!

Podeli vest

Još nije poznat uzrok nesreće, a situacija se polako smiruje. Svi radnici su evakuisani, kao i građani koji žive u blizini fabrike i nema povređenih. Najbitnije je da nema žrtava, rekao je gradonačelnik Čačka. Vartogasci čekaju da se steknu uslovi kako bi delovali

Policija još ne dozvoljapa pristup fabrici, javlja reporter RTS-a sa lica mesta. Građani u blizini fabrike su evakuisani, neki su proveli noć u podrumu.

Uznemireni žitelji kažu da se mogu videti tragovi eksplozije po automobilima. Na nekim kućama su popucala i stakla, javlj reporter RTS-a.

Još uvek se mogu čuti detonacije u okolini fabrike, ali su one manjeg intenziteta.

Vatrogasci čekaju da bi mogli da intervenišu

Spremni su profesionalne vatrogasno spasilačke jedinice sa devet pripadnika i tri vozila, ispred fabrike su i vatrogasna vozila fabrike sa 10 njihovih radnika. Intervenisaće kada se steknu uslovi.

To je 800 metara od ulaza u krug fabrike. Nema razloga za paniku. Svi radnici su evakuisani i nalaze se na bezbednom mestu. 

Serija detonacija u čačanskoj fabrici "Sloboda" počela je nešto pre dva časa izjutra, ali još nema informacija o uzrocima nesreće.

Detonacije su se povremeno čule u oko pola šest, ali znatno ređe i manjeg intenziteta i reporteri RTS-a na licu mesta kažu da se situacija smiruje. 

Gradonačelnik Čačka, Milan Todorović, izjavio je za RTS da nema žrtava i povređenih, da je oko šezdeset radnika radilo u trećoj smeni i da su svi odmah evakuisani,  a negde oko pola tri evakuisana su i četiri radnika koji su se od eksplozija sklonili u podrumske prostorije.

"Oko pola dva su se čule prve detonacije, one su se dogodile u magacinu ubojnih sredstava. Dobro je da se eksplozija i požar nisu se dogodioli u proizvodnim halama," rekao je Todorović za RTS.

Inače, magacin se nalazi na nekih 800 metara od ulazne kapije. 

Sektor za vanredne situacije mobiliše ekipe za spasavanje i apeluje na građane koji žive u blizini fabrike da ne izlaze iz kuća kako se ne bi izlagali nepotrebnom riziku.

Vatrogasno-spasilačke ekipe, sa devet pripadnika i tri vozila, kao i vatrogasna vozila fabrike "Sloboda" sa deset radnika se nalaze ispred fabrike i intervenisaće kada se steknu uslovi, saopšteno je iz Sektora za vanredne situacije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija