• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

04.06.2021

10:45

ULAZAK U FABRIKU TEK 24 SATA OD POSLEDNJE EKSPLOZIJE! Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije: Situacija je bila DRAMATIČNA

I.M.

Vesti

ULAZAK U FABRIKU TEK 24 SATA OD POSLEDNJE EKSPLOZIJE! Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije: Situacija je bila DRAMATIČNA

Podeli vest

Više od 45 minuta nema detonacija iz fabrike "Sloboda" u Čačku.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije osim što su učestvovali u evakuaciji nakon eksplozije u fabrici namenske industrije "Sloboda" u Čačku preduzeli su niz akcija kako bi se smanjio rizik od ovakvog događaja, izjavio je danas Luka Čaušić, načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije.

"Tek 24 sata nakon poslednje eksplozije, naši pripadnici će moći da uđu u krug fabrike, eventualno intervenisati i utvrđivati šta se sve desilo", rekao je Čaušić za TV Prva.

Dodao je da je situacija noćas izgledala dramatično kada su se čule eksplozije, a građani Čačka bili su uznemireni. MUP je na lice mesta uputio odmah pripadnike Sektora za vanredne situacije policijske uprave Čačka i oni su, u stalnoj komunikaciji sa ministrom Aleksandrom Vulinom, krenuli u evakuaciju okolnih stambenih objekata.

Foto: I.M.

 

Dodao je da su pripadnici Sektora za vanredne situacije obavili niz neophodnih radnji kao što su blokiranje prilaza, magistralnog puta do gašenja gasovoda na tom potezu kako bi se smanjio rizik. Pripadnici Sektora za vanredne situacije biće na licu mesta dok sve ne bude potpuno sigurno.

Čaušić izjavio je danas da je kvalitet vazduha u Čačku dobar i bez povećane koncentracije štetnih materija.

''Vršeno je merenje kvaliteta vazduha, nije povećana koncentracija štetnih materija i građani mogu da budu spokojni'', rekao je Čaušić za TV Pink.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović nešto posle 9 časova obišao je u Čačku fabriku u kojoj je došlo do eksplozije.

Kako javlja naš reporter, stanovništu je naloženo da ostane u kućama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sun cu

pre 2 godine

Ovo nije prvi put da se u ovoj fabrici dogadjaju slicni incidenti a da nadlezni ne reaguju!!!!!!Bezbednost takve fabrike svuda u svetu je na najvisem nivou,dogadjalo se i tamo po neki propust ali ovo u ovoj fabrici desava se vrlo cesto!!!!!!Kada ce neko da odgovara za te propuste!!!!!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija