• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.06.2021

22:23

INSPEKTOR KRTICA DVA I PO MESECA KRIO OD KOLEGA TAJNU PROSTORIJU U KUĆI VELJE NEVOLJE?! Kako je kapetan SBPOK radio za mafiju?!

Informer

Vesti

INSPEKTOR KRTICA DVA I PO MESECA KRIO OD KOLEGA TAJNU PROSTORIJU U KUĆI VELJE NEVOLJE?! Kako je kapetan SBPOK radio za mafiju?!

Podeli vest

Inspektor Božidar Stolić, koji je uhapšen zbog sumnje da je radio za Veljka Belivuka, sumnjiči se da je dva i po meseca sabotirao uviđaj u "kući strave" u Ritopeku, gde su na kraju nađeni mašina za mlevenje mesa i arsenal oružja

Božidar Stolić (35), kapetan policije u SBPOK koji je 3. juna uhapšen jer je radio za mafiju Veljka Belivuka, sumnjiči se da je namerno sabotirao uviđaj u "kući strave" u Ritopeku!

U policiji su uvereni da je Stolić dobro znao da je Belivuk prošle godine kasapio protivnike i mleo ih u mašini za mlevenje mesa u tajnom bunkeru u kući u Ritopeku. Zato je Stolić, kako se sumnja, još od hapšenja Veljine bande, 4. februara, puna dva i po meseca ometao pretres te kuće, pa je tajni bunker pronađen tek krajem aprila!

Progovorili svedoci

Izvor Informera dobro upućen u istragu kaže da je Stolić od prošle godine sarađivao sa Belivukom i njegovim šefom, vođom crnogorskog "kavačkog klana" Radojem Zvicerom.

- Stolić je, kako je pokazala istraga, za novac odavao Belivuku informacije iz istrage. U narednom periodu biće utvrđeno koliko je Stolić znao o ubistvima i drugim zločinima Belivukove bande, ali sve ukazuje na to da je korumpirani kapetan policije dobro znao kakvi surovi zločini su se dešavali u kući u Ritopeku - objašnjava naš izvor, i dodaje:

- Tome u prilog ide i činjenica da je Stolić, nakon hapšenja Belivukove bande 4. februara, bio među prvima koji su ušli u štek-kuću u Ritopeku, a tajni bunker, u kom su bili mašina za mlevenje mesa i tragovi mučenja i kasapljenja ljudi, otkriven je tek dva i po meseca kasnije, krajem aprila. Zato postoje ozbiljne indicije da je Stolić sabotirao uviđaj i pretres te kuće tako što je ometao kolege iz SBPOK i navodio ih na pogrešan trag.

Lagao na poligrafu

Božidar Stolić je nakon hapšenja priveden u SBPOK, gde je podvrgnut poligrafskom ispitivanju.

On je tada, između ostalog, upitan da li je sarađivao sa Veljkom Belivukom i Radojem Zvicerom i da li je od njih uzimao novac za osetljive informacije iz istrage. Stolić je na sva ta pitanja odgovorio odrično, ali se ispostavilo da je lagao.

Inače, za tajni bunker u "kući strave" saznalo se tek kada je nekoliko uhapšenih pripadnika Belivukove bande odlučilo da sarađuje sa tužilaštvom, iz straha od višedecenijskih zatvorskih kazni. Tajni bunker u kući u Ritopeku otkriven je 23. aprila, a u njemu su bili industrijska mašina za mlevenje mesa sa tragovima krvi, zatim mitraljez "brauning" kalibra 12,7 milimetara, koji probija laka oklopna vozila, snajper "hekler i koh", istovetan onom iz kog je ubijen premijer Zoran Đinđić 2003, kao i mnoštvo pištolja, pušaka, eksploziva...

- U međuvremenu, u policiji su već saznali da je Stolić radio za mafijaše, pa je do hapšenja bio pod prismotrom i njegovi kontakti su pažljivo praćeni i beleženi. Uhapšen je 3. juna u svom stanu u Beogradu, dok je gledao televiziju - kazao je naš sagovornik.

Svi u pritvoru

Uhapšeni inspektor je najpre u policiji podvrgnut poligrafskom ispitivanju (pogledajte okvir), a zatim je odveden u tužilaštvo radi saslušanja. Stolić je tamo samo rekao svoje lične podatke i zatim se branio ćutanjem, nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana.

Podsetimo, Belivuk, njegova desna ruka Marko Miljković Mesar i još 20 mafijaša uhapšeni su 4. februara i od tada su u pritvoru. Terete se da su pod plaštom Partizanove navijačke grupe "Principi" radili za "kavački klan" Radoja Zvicera tako što su ubijali ljude, reketirali i prodavali ogromne količine droge.

Prilikom hapšenja članova ove bande, Stolić je bio među policajcima koji su privodili Miljkovića. Osim u Ritopeku, učestvovao je i u pretresu objekta u Banatskom Brestovcu, gde su Belivukovi mafijaši upucavali oružje i vežbali gađanje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Krtice iz policije Belivuku dostavljale informacije o UBICAMA KAVČANINA! Davorin Baltić izrešetan u centru Beograda, JEZIVO KLUPKO ZLOČINA SE SADA ODVIJA!
Hronika

Krtice iz policije Belivuku dostavljale informacije o UBICAMA KAVČANINA! Davorin Baltić izrešetan u centru Beograda, JEZIVO KLUPKO ZLOČINA SE SADA ODVIJA!

Tokom pretresa prostorija na stadionu FK Partizan, koje su Veljko Belivuk, Marko Miljković i članovi njihove grupe koristili, policija je našla dokaze koji ukazuju da imaju doušnike među istražiteljima. U bunkeru je otkrivena celokupna dokumentacija, snimci i svi dokazi prikupljeni tokom istrage ubistva pripadnika kavačkog klana Davorina Baltića u Beogradu 2018 godine

15.06.2021

09:09

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija