• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N.Š.

25.06.2021

09:22

SAMO ŽELIM DA ZNAM KAKO MI JE STRADAO SIN! Ispovest oca tinejdžera koji je nastradao na bazenima na Košutnjaku: NEMA MENI VIŠE ŽIVOTA!

N.Š.

Vesti

SAMO ŽELIM DA ZNAM KAKO MI JE STRADAO SIN! Ispovest oca tinejdžera koji je nastradao na bazenima na Košutnjaku: NEMA MENI VIŠE ŽIVOTA!

Podeli vest

Kad sam čuo za nesreću, brzo sam stigao na bazen. Moj Nemanja je bio bez svesti, ljubio sam mu noge dok ga je doktor oživljavao, ali uzalud... Ne krivim nikog, ali moram da znam kako mi je sin poginuo, kaže Igor Subotić

Mog Nemanje više nema... To ništa neće promeniti i ne želim nikog unapred da krivim, ali moram da znam kako mi je sin nastradao, priča Igor Subotić, otac malog Nemanje (15) koji je u sredu poginuo na bazenu u Košutnjaku kada je skočio u vodu.

Presekao ga poziv

Igora smo zatekli juče ispred zgrade na Novom Beogradu, u kojoj živi porodica Subotić.

Očajni otac ispričao nam je da je za nesreću saznao kada ga je jedan Nemanjin drug pozvao sa sinovljevog mobilnog telefona.

- Poziv me je presekao... Taj dečak mi je rekao da se dogodila nesreća na bazenu i da je Nemanja povređen. Kolima sam za nekoliko minuta stigao na Košutnjak. Sin mi je bio bez svesti, a noga mu je bila modra. Dok su ga lekari oživljavali, ljubio sam mu noge, dozivao ga - priča Dejan, jedva suzdržavajući suze.

On dodaje da su lekari dali sve od sebe da mu spasu sina, ali uzalud...

- Kolima Hitne pomoći smo otišli u Urgentni centar, gde je nedugo po prijemu moj sin podlegao povredama... Teško mi je mnogo da pričam o tome, razumite... Moja supruga je u bolnici zbog bola i tuge... Loše joj je, pod nadzorom je lekara. Ne znam kako ću dalje, ali pre nego što sahranim sina hoću da znam kako je poginuo! Da li ga je neko gurnuo, da li je neko skočio na njega... - kazao je Igor.

On napominje da su mu se spasioci na Košutnjaku izvinjavali zbog tragedije, ali Igor ne krivi njih.

- Ipak, ima nekih stvari u celoj toj nesreći koje mi ne daju mira... Prvo, čuo sam da skakaonice nadzire samo jedan spasilac, i ako je tako, to je nedopustivo. Takođe, čuo sam i da na bazenima nema video-nadzora, a na skakaonicama nema specijalne pregrade ili vrata, kroz koja bi kupači prolazili jedan po jedan i ne bi skakali u bazen u isto vreme. Zato želim da znam da li je istina sve ovo što sam čuo, i ako jeste, da li je to doprinelo da moj sin nastrada - objašnjava Subotić.

Otac nastradalog dečaka ističe da mu se posle tragedije srušio ceo svet.

- Nema meni više života ni u stanu, ni na poslu, nigde... Nemanja je bio moj mezimac, svi su ga voleli i svima je bio drag... Držim se samo zbog starijeg sina (18) i svu pažnju usmeravam na njega... Svima u porodici nam je teško. Nemanja je tek bio završio osmi razred i upisao je srednju školu za informacione tehnologije. Kobnog dana je hteo da se osveži na bazenu sa drugarima, a više ga nikada neću videti - kazao je očajni otac.

Na kraju razgovora, Igor je apelovao na sve roditelje da dobro paze na svoju decu kako ne bi doživeli ono što se desilo njegovoj porodici.

- Moji sinovi su lepo vaspitani, naučeni su da se čuvaju, a eto šta se desilo... Upravnici svih gradskih bazena, obratite pažnju na vaše kupače, pogotovo na mlade! Vodite računa o njihovoj bezbednosti i možda ćete spasti nečiji život - apeluje Igor.

Video-nadzora nema, spasilaca ima dovoljno

U upravi "Otvorenog plivališta Košutnjak" juče su nam nezvanično objasnili da o kupačima svakodnevno brine petnaestak spasilaca.

- To je neki standard, ali ukoliko ima više ljudi na bazenu, a to se dogodi kad je besplatan ulaz, onda je broj spasilaca veći. Video-nadzor na bazenima ne postoji, jer zakon i ne propisuje takvu mogućnost - rekao nam je sagovornik iz "Plivališta Košutnjak" i dodao:

- Ne želim da se mešam u istragu, ali postoji nekoliko očevidaca koji su videli malog Nemanju kako prilazi bazenu i sa ivice pokušava da uradi salto. Međutim, izgubio je ravnotežu i glavom udario o ivicu bazena. To smo i policajcima ispričali.

Različite verzije

Podsetimo, mali Nemanja je nastradao u sredu nešto posle 13 sati nakon skoka u vodu. Još nema zvanične potvrde o okolnostima ove tragedije, a svedoci i zaposleni na bazenu ispričali su različite verzije događaja.

Navodno, Nemanja je skočio salto sa ivice bazena, ali je prilikom okreta glavom udario o ivicu i potonuo. Takođe, priča se i da je Nemanja skočio sa skakaonice, a da je neko zatim skočio preko njega i poklopio ga u vodi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"
Politika

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"

Član predsedništva Srpske Napredne Stranke Branislav Malović kaže da "posle propalog "svelitijumskog sabora" u Loznici na Vidovdan svakome u Srbiji je jasno da apsolutno ne postoji nijedan razlog da se ne krene dalje sa ovim projektom".

02.07.2024

21:08

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija