• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

30.06.2021

18:05

POTRESNA ISPOVEST MAJKE DEVOJČICE KOJA SE UTOPILA U PLIĆAKU PLAVE BANJE: Ćerka je zvala upomoć, ali dok su stigli već je bila mrtva!

V.N.

Vesti

POTRESNA ISPOVEST MAJKE DEVOJČICE KOJA SE UTOPILA U PLIĆAKU PLAVE BANJE: Ćerka je zvala upomoć, ali dok su stigli već je bila mrtva!

Podeli vest

Valentina S. (9) koja se utopila danas oko 13 časova na divljem kupalištu Plava banja u Kikindi, nažalost, nije jedino dete koje je život izgubilo na takav način, i to u plićaku. Pre nje je ovde je stradalo još dvoje dece

Nesreća koja se danas dogodila na Plavoj banji, kada se devetogodišnja Valentina S. utopila u plićaku Plave banje, ostavila je u tuzi njenu majku Jelenu Sabo (33), brata blizanca, Kristijana i stariju sestru Kristinu (13).

- Otišla sam da kupim kafu, zamolio me je jedan od kupača. Komšinici sam rekla da pripazi na Valentinu, dok se ja ne vratim. Došli smo da se rashladimo nas četvoro, a evo, vraćam se bez jednog deteta. Mnogo mi je teško - suznim očima kaže majka Jelena.

Foto: V.N.

 

Valentina se utopila u plićaku, naočigled sestre koja je pokušavala da je spase, i brata blizanca.

- Kada sam kupila kafu, zatekla sam policijska kola. Nešto me je preseklo, ali nisam pomislila da moje ćerke nema. Noge su mi se odsekle kada sam čula da policija traži Valentinino telo zajedno sa vatrogasno-spasilačkom jedinicom. Kada su je izvukli iz vode, bila je mrtva-slomljena od tuge priča majka.

- Starija ćerka je pokušala da je spase, ali je Valentinu već povukla voda. Zapomagala je i tražila da joj se pomogne, vikala je: „Upomoć!“- navodi majka.

Valentina je živela stanu, u Mikronaselju sa majkom, dva ujaka, sestrom i bratom i dedom. Bila je učenica OŠ „Žaeko Zrenjanin“ u Kikindi.

Foto: V.N.

 
Deca stradala bez nadzora starijih

Divlje kupalište Plava banja nije na dobrom glasu po bezbednosti za rashlađivanje u toplim danima, naročito za decu.

Na ovom mestu, takođe u plićaku, pre šest godina udavio se dečak u trenutku kada je imao epileptični napad. Niko od prisutnih kupača tada nije misio da se dete davi, nego da je posredi igra.

Pre desetak godina, utopio se dečak koji je bio u hraniteljskoj porodici. Niko od njih nije bio u pratnji roditelja ili staratelja. I dana ovde spas od vrućine traže maloletnici bez nadzora starijih osoba.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija