• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.G.

01.07.2021

21:31

GRUPA ALBANACA PRETUKLA DEČAKA (13) NADOMAK VUČITRNA! Vraćao se sa fudbala, huligani ga oborili na zemlju i prebili ga!

Vesti

GRUPA ALBANACA PRETUKLA DEČAKA (13) NADOMAK VUČITRNA! Vraćao se sa fudbala, huligani ga oborili na zemlju i prebili ga!

Podeli vest

Trinaestogodišnjeg dečaka Nikolu Perića večeras je u selu Gojbulja, nadomak Vučitrna na KIM, pretukla je grupa Albanaca

Do napada je došlo dok se Nikola sam vraćao sa fudbala kući, kada su ga huligani napali, oborili na zemlju, pretukli ga i pokidali mu krstić koji je nosio oko vrata. 

-Dečak je sa modricama i podlivima prevezen u Kliničko bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici, gde je u toku dijagnostika povreda i imaće najbolju moguću negu. Tu poruku sam večeras preneo i njegovom ocu, s kojim sam razgovarao o ovom incidentu i ponudio svu pomoć i podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju. On je slučaj prijavio i Kosovskoj policiji, naveo je u saopštenju direktor Kancelarije za KIM Petar Petković.

On je dodao da će o ovom nedopustivom incidentu obavestiti sve međunarodne činioce, od kojih će zahtevati da se bezbednosna situacija u Gojbulji, kao etnički mešovitoj sredini, shvati na najozbiljniji mogući način i da se podigne na još viši nivo. 

-Šta još treba da se desi da međunarodna zajednica najozbiljnije shvati kakvom su riziku, torturi, maltretiranju i šikaniranju svakodnevno izloženi Srbi na prostoru Kosova i Metohije? Da li još neko dete treba da bude meta obesti Albanaca, da bi međunarodne misije reagovale, ili će nastaviti da se prave da se ništa ne dešava, što je manir Prištine za koju srpske žrtve ne postoje. Do napada dolazi u danu kada na Kosovu i Metohiji boravi i generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg, koji je očuvanje bezbednosti i mira zacrtao kao glavni prioritet misije KFOR i mi očekujemo da ta misija svoju dužnost i ispuni, dodao je Petković. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Pera

pre 2 godine

Sta treba? Da posalju decu u centralnu Srbiju . .da se proglasi opsta mobilizacija .. da se krene sa proterivanjem okupatora ..

Baki

pre 2 godine

Šta treba da se desi da bi Srbija maksimalno zaštitila svoje građane . Dokle će se trpeti fizičko nasilje , maltreriranje , vređanje Srba u svojoj zemljni . Srmota !!!!!

Ja

pre 2 godine

Ako nije cuo da pricaju i nije video lica odakle zna da su Albanci? Sta je Petkovic uradio da zastiti Srbe?

Perica

pre 2 godine

Šta reći više? Divlji narod,divlji ljudi! A ovog Stoltenberga ako posle ovoga dođe u Srbiju , napujdati ga!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija