• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir

11.07.2021

13:48

MIKI ALEKSIĆU OSTALO JOŠ NEKOLIKO MESECI ŽIVOTA?! Advokat profesora glume otkrio šokantne informacije: Njegovo zdravstveno stanje je teško! Video

Vesti

MIKI ALEKSIĆU OSTALO JOŠ NEKOLIKO MESECI ŽIVOTA?! Advokat profesora glume otkrio šokantne informacije: Njegovo zdravstveno stanje je teško! Video

Podeli vest

Vlasnik škole glume Miroslav Mika Aleksić (69), koji se sumnjiči za seksualno zlostavljanje učenica, ima velikih zdravstvenih problema i srce mu radi svega 20 odsto, naveo je njegov advokat Zoran Jakovljević u jutarnjem programu na TV Happy

Aleksiću je u petak produžen pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju na to da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i zbog toga što je mu se na teret stavlja krivično delo za koje je zaprećena kazna veća od deset godina zatvora.

Advokat Mike Aleksića, u emisiji govorio je o tome kako izgledaju izjave oštećenih strana, i kako se oni izjašnjavaju, ali se najviše fokusirao na njegovo zdravlje.

- Mika mi nije dao da činjenicu njegovog zdravstvenog stanja eksploatišem u ovom postupku. Njegovo zdravstveno stanje je jako teško. Velika opasnost postoji od moždanog udara. Njegovo srce radi sa nekih 20 odsto. Urađen je vanredni medicinski pregled na VMA - rekao je Jakovljević i nastavio:

- Tražio sam od suda da njegovu dokumentaciju daju stručnim licima, jer postoji, nažalost, šansa od smrtnog ishoda. On mora imati doktora pored sebe, jer od uzbuđenja može doći do gubitka svesti. Aleksić ne broji godine, on broji mesece.

Zoran Jakovljević je u izlaganju takođe, insistirao da se sud bavi isključivo dokazima koje ima.

Foto: Printscreen/TV happy

Mika Aleksić uhapšen je u januaru i od tada je u pritvoru Centralnog zatvora. U međuvremenu, tokom istrage koja je pokrenuta pošto ga je za seksualno zlostavljanje prijavila mlada glumica Milena Radulović, a potom i ostale njene mlade koleginice, saslušane su oštećene i drugi svedoci, pribavljeni nalazi sudskih veštaka i prikupljeni drugi dokazi, posle čega je tužilaštvo podiglo optužnicu. Prema optužnici, na teret mu je stavljeno izvršenje krivičnih dela silovanja i nedozvoljenih polnih radnji nad sedam učenica od 2008. do 2020.

Produžen pritvor

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu u petak je produžilo pritvor Miki Aleksiću, koji se sumnjiči za seksualno zlostavljanje učenica, za još 30 dana.

- Takođe, način izvršenja krivičnog dela i težina posledice dela su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka - saopštio je tada Viši sud u Beogradu.

Podsetimo, poslednju odluku ovog suda o produženju pritvora po žalbi odbrane je ukinuo Apelacioni sud i vratio Višem sudu na ponovno odlučivanje. Međutim, i na ovu odluku o produženju pritvora, kako je naveo sud, okrivljeni i branilac imaju pravo žalbe u roku od tri dana od dana prijema pisanog rešenja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ljubica

pre 2 godine

Kakvo uznemiravanje javnosti? Ko se uznemirava? Država ce postati saučesnik ubistva i sve to zbog rekla-kazala i to posle decenije i više medijski željnih pažnje pojedih osoba.

Baki

pre 2 godine

Da bog da tvoji naj miliji isto to doživeli što im je uradio mika (rekla kazala) !!!!!

Car

pre 2 godine

A dok je seksualno zlostavljao neduzne djevojcice srce mu je tad radilo 100% . Nek umre u zatvoru, nije bolje ni zasluzio.

Marcco

pre 2 godine

Nije mu produžen pritvor zbog opasnosti da ponovi krivično delo već zbog gomile nevladinih, feministickih organizacija, punih para kije bi napravile haos po medijima. A ako unre, umre. Bolje to nego da se ime sudije povlači po medijima...

Milutin

pre 2 godine

Treba ga pustiti da se brani sa slobode.to što je optužen treba da idgovara pred sudom i ako je kriv ponovo ga poslati u zatvor.ne postoji nijedan razlog da se ne brani sa slobode

boky

pre 2 godine

stoko, pusti coveka. te sto se siluju svakog utorka su obican olos.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija