• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. N.

14.07.2021

12:32

PET GODINA ROBIJE ZA PROIZVODNJU MARIHUANE!

PU Kikinde

Vesti

PET GODINA ROBIJE ZA PROIZVODNJU MARIHUANE!

Podeli vest

Za proizvodnju droge umesto jedne, dobio 5 godina zatvora, zbog napada na policajca; tužilaštvo traži veću kaznu! U kući usred Nakova napravio plantažu marihuane; stabljike uzgajao u veštačkim uslovima; Pogledajte njegovu ilegalnu poljoprivrednu laboratoriju

Viši sud u Zrenjaninu je okrivljenom opozvao uslovnu osudu na koju je ranije osuđen u trajanju od jedne godine zbog krivičnog dela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti , te je okrivljenog osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od pet godina.  Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu uložilo žalbu na presudu, traži veću kaznu zatvora!

Foto: PU Kikinde

Viši sud u Zrenjaninu doneo je presudu, kojom  je N. Č. , 28-godišnjeg Beograđanina oglasio krivim, zbog krivičnih dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i neovlašćeno držanje opojnih droga.

Okrivljeni  je posedovao i opremu za ilegalnu delatnost. Pretragom kuće u naseljenom mestu Nakovo kod Kikinde, koju je okrivljeni Beograđanin prethodno kupio za tu namenu,nađena je poljoprivredna oprema: trafo-uređaj, lampe, ventilatori,  uređaj za klimatizaciju, lampe,  veštaka đubriva za razvoj i održavanje biljke i cveta, digitalne vage, aluminijumska creva za dovod vode i vazduha, termometri, tajmer...

Navedenom presudom utvrđeno je da je prilikom pretresa kuće i drugih prostorija koje je okrivljeni koristio, u improvizovanoj laboratoriji, policija pronašla 1.364 biljaka kanabisa, prosečne visine 70 centimetara i neto mase 18,2 kilograma.

Policijski službenici PU Kikinda su pronađenu navedenu opremu i biljke u kući okrivljenog odmah oduzeli.

- Pored toga, utvrđeno je i da je okrivljeni neovlašćeno držao u velikoj količini supstance koje su proglašene za opojne droge i to 80 grama sasušenih delova biljke kanabis i sedam ručno napravljenih cigareta ispunjenih sasušenim delovima biljke kanabis. Viši sud u Zrenjaninu je okrivljenom opozvao uslovnu osudu na koju je ranije osuđen u trajanju od jedne godine zbog krivičnog dela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti , te je okrivljenog osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od pet godina - naveo je viši javni tužilac u Zenjaninu, Zoran Đuran.

- Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu je protiv navedene presude, u delu pravne kvalifikacije i izrečene kazne podnelo žalbu, sa predlogom da se okrivljenom izrekne kazna zatvora u dužem vremenskom trajanju i to po težoj pravnoj kvalifikaciji, po kojoj je optužen - dodao je Đuran.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Hrvatska ucenjuje Crnu Goru zbog članstva u Evropskoj uniji! Milo je morao da bude u vazalnom položaju zarad dobrih odnosa! (VIDEO)
Live TV

Hrvatska ucenjuje Crnu Goru zbog članstva u Evropskoj uniji! Milo je morao da bude u vazalnom položaju zarad dobrih odnosa! (VIDEO)

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske juče je notom koja je upućena Veleposlanstvu Crne Gore u Zagrebu, izvestilo Crnu Goru da je Hrvatska proglasila predsednika Skupštine Crne Gore Andriju Mandića, poslanika u Skupštini Crne Gore Milana Kneževića i potpredsednika Vlade Crne Gore Aleksu Bečića nepoželjnima. Ovu sramnu odluku komentarisali su predsednik dokumentacionog centra "Veritas" Savo Štrbac i Maksim Vučinić iz Radničke partije Crne Gore.

26.07.2024

09:35

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija