• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.07.2021

15:09

/VIDEO/FOTO/ SRPSKI CARINICI U ŠOKU POSLE RUTINSKE KONTROLE! Napuštena tank barža krila je TAJNU

Carina info

Vesti

/VIDEO/FOTO/ SRPSKI CARINICI U ŠOKU POSLE RUTINSKE KONTROLE! Napuštena tank barža krila je TAJNU

Podeli vest

Da krijumčari nafte ne miruju pokazuje i noćašnja akcija u kojoj su carinici na Dunavu kod Smedereva otkrili i zaplenili napuštenu tank-baržu, sa oko 4.000 litara krijumčarene nafte

Višednevni operativni rad, osmatranje i kontrola leve i desne obale Dunava, urodili su plodom, a Rečni tim Uprave carina je nešto posle ponoći, na 1.085 kilometru reke, uočio čamac zatvorenog tipa, bez pogonskog motora.

Foto: Carina info

Detaljnim pregledom utvrđeno je da je reč o neregistrovanoj tank-barži, dugoj sedam i širokoj dva metra, namenjenoj krijumčarenju goriva.

Ispostavilo se, da je plovilo natankovano sa oko 4.000 litara nafte, za koju se pretpostavlja da potiče sa nekog teretnog broda, odakle je pretočena ili ukradena, svakako radi dalje preprodaje, odnosno šverca.

Foto: Carina info

U nastavku kontrole izvršena je dodatna pretraga terena, ali tom prilikom nije pronađeno ništa više.

Uz pomoć carinskog patrolnog čamca tank-barža je transportovana do graničnog prelaza Veliko Gradište, gde će biti smeštena do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom.

Samo od početka ove godine, carinici su uspeli da spreče različite malverzacije sa više od 112.000 litara ove akcizne robe, čime je sprečena višemilionska šteta po državni budžet.  


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mikac

pre 2 godine

Ovo samo mogu da urade potpuno nestrucne sluzbe. Pa i laiku je jasno da je trebalo postaviti zasedu. Da ovo nije namestaljka i korupcija, jave za malu kolicinu a puste da se prosvercuje 100 tona.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija