• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

18.07.2021

08:24

POVREĐENO DEVETORO OSOBA, MEĐU KOJIMA JE I ČETVORO DECE! Stravična saobraćajna nesreća na auto-putu Beograd-Niš!

Informer/D.K.

Vesti

POVREĐENO DEVETORO OSOBA, MEĐU KOJIMA JE I ČETVORO DECE! Stravična saobraćajna nesreća na auto-putu Beograd-Niš!

Podeli vest

Devet osoba, od kojih četvoro dece povređeni su u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros oko pet sati na auto-putu Beograd - Niš u visini sela Trupale. U udesu je učestvovao kombi, kojim je upravljao turski državljanin i vozilo "BMW" švajcarskih registarskih tablica a oba vozila kretala su se od Beograda ka Nišu

U vozilima je bilo ukupno deset osoba, pa je na teren izašlo šest ekipa niške Hitne pomoći i dva transportna vozača koji su povređene prebacili do niškog Univerzitetskog kliničkog centra. Pomoć u spašavanju unesrećenih, Hitnoj pomoći pružili su i vatrogasci.

Kako je saopštila dr Maja Stojanović, svi imaju politraumatske povrede.

- Obaveštenje o saobraćajnoj nesreći dobili smo u 5.05 sati od radnika benzinske pumpe na autoputu. Odmah smo na teren uputili šest ekipa, celokupna intervencija bila je gotova za sat i deset minuta. Nakon zbrinjavanja na licu mesta, svi povređeni su prebačeni do niškog Univerzitetskog kliničkog centra. Dominantne su povrede glave i grudnog koša, što je karakteristično za saobraćajne nesreće - kazala je Stojanović.

Foto: Informer/D.K.

Ona je apelovala na Nišlije da s obzirom na veliko opterećenje Hitne pomoći, naročito tokom letnjih meseci kada je saobraćaj na autoputu Beograd - Niš vrlo frekventan, imaju razumevanja za povećan obim posla koji ova služba ima.

- Molimo sugrađane da nam se obraćaju samo za slučaj urgentnih stanja. Za ostale zdravstvene probleme na raspolaganju su im Dom zdravlja i ostale ustanove primarnog zdravstva koje su odlično organizovane da im blagovremeno pruže potrebne usluge. Ovo je veoma važno, naročito sada kada su zbog povećanog broja vozila na autoputu, moguće situacije koje zahtevaju naše maksimalno angažovanje - rekla je Stojanović.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija