• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.07.2021

22:30

BELIVUK I EKIPA KORISTILI SKAJ TELEFON! Ovaj mobilni košta i do 2.000 evra i OMILJEN je aksesoar okorelih kriminalaca!

Vesti

BELIVUK I EKIPA KORISTILI SKAJ TELEFON! Ovaj mobilni košta i do 2.000 evra i OMILJEN je aksesoar okorelih kriminalaca!

Podeli vest

Vladimir Đukanović, poslanik SNS, jedan je od gostiju u specijalnoj emsijiji na Pinku, a u kojoj se govori o najaktuelnijoj temi – slučaj Belivuk

Vladimir Đukanović je objasnio da “Skaj” telefoni uglavnom predstavljaju aksesoar okorelih kriminalaca.

Šta će vođi navijača “skaj” telefon? – upitao je Đukanović, a onda objasnio da je takakv telefon napravljen od strane firme koja proizvodi “Blekberi” telefone, kao i da to nije običan i telefon pristupačan svačijem džepu.

Cena telefona se kreće od 600 do 2.000 evra – rekao je poslanik SNS-a, a onda objasnio da je Srbija sada dobila tehnologiju kojom se čak i razgovori vođeni putem takvog telefona mogu dešifrovati.

Đukanović je takođe dodao da je posedovanje ovakvog telefona u pojedinim državama krivično delo.

Američki Federalni istražni biro zaplenio je sajt kompanije Skaj global (Sky Global), koja je u celom svetu prodavala šifrovane programe za takozvane skaj telefone, koje je koristila i grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u Srbiji.

- Prema optužnici, uređaji kompanije Skaj global posebno su dizajnirani da spreče policiju da aktivno prati komunikaciju između članova međunarodnih kriminalnih organizacija uključenih u trgovinu drogom i pranje novca. Kao deo svojih usluga, tvrdi se u optužnici, “Skaj global” garantuje da će poruke na uređajima biti daljinski izbrisane, ako taj uređaj zapleni policija, ili ako su ugroženi na drugi način.

Ovakvi telefoni su zbog visokog stepena zaštite tekstualnih i glasovnih poruka i slika koje putem njih razmenjuju omiljeni među kriminalcima (podzemljem).

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je da se zalaže za to da posedovanje “Skaj” telefona – mobilnih uređaja u kojima je instalirana istoimena aplikacija – bude krivično delo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Onforatnik

pre 2 godine

" uređaji kompanije Skaj global posebno su dizajnirani da spreče policiju da aktivno prati komunikaciju između članova međunarodnih kriminalnih organizacija uključenih u trgovinu drogom i pranje novca." Ajde ne pričajte svašta.Kao da ste rekli:Nobel je izmislio dinamit da bi se ljudi ubijali ili noževi su izmišljeni da bi kriminalci klali narod.Imaju ih u normalnim kompanijama,da ne bi curele informacije/recimo berzansko poslovanje),imaju ih bogatiji glumci,pevači,svi koji hoće da sačuvaju privatnost.Ako imate para i želje,naručite ih preko sajta i stignu na kučnu adresu u srbiji.Eno pa pogledajte.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17