• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

29.07.2021

07:21

Spektakularna pljačka nakita od 3 miliona evra šokirala je svet, a njena najveća misterija OTKRIVENA JE U AUTOBUSU ZA BEOGRAD

Vesti

Spektakularna pljačka nakita od 3 miliona evra šokirala je svet, a njena najveća misterija OTKRIVENA JE U AUTOBUSU ZA BEOGRAD

Podeli vest

U autobus su ušle naoružane osobe u civilu, vičući na francuskom jeziku "policija, policija". U tom trenutku nastaje haos jer putnici nisu znali šta ih je snašlo. Veoma uzbuđeni policajci naređuju putnicima da se niko ne pomera i samo za nekoliko sekundi u potpunosti kontrolišu autobus. Uperili su pištolje u putnike kao u nekom filmu.

Ovako priča jedan od putnika na liniji Pariz - Beograd, koji se zadesio u autobusu u trenutku kada je izvedena akcija francuske policije, a prenosi sajt "Svi Srbi u Parizu".

Prema njegovim rečima, policija je pretresla autobus i u njemu našla plen iz spektakularne pljačke juvelirnice iz centra Pariza. Tom prilikom su uhapšene dve osobe a prtljag svih putnika je pretražen.

Drama u autobusu

Prema rečima neimenovanog putnika, autobus koji je krenuo u osam iz Pariza se zaustavio negde oko 12 sati na izlasku iz Francusku, da bi vozači i putnici predahnuli, prenosi izvor koji se nalazio u autobusu. Posle ne tako duge pauze putnici su se vratili u autobus i tada nastaje prava drama.

U autobusu ulaze naoružane osobe u civilu vičući na francuskom jeziku "policija, policija…".

Prema njegovim rečima, policija je izvodila jednog po jednog putnika i detaljno pregledala torbe.

- Otvarali su svaku kutijicu - prenosi putnik.

Nedugo potom, dva putnika su uhapšena.

- U jednom trenutku stavljaju lisice dvojici muškaraca, srednjih godina koja su se vozila na spratu autobusa.

Putnik je uspeo da iz razgovora sa policajcima utvrdi razlog ove akcije.

- Rečeno je da je ova akcija usko povezana sa jučerašnjom pljačkom zlatare u Parizu o kojoj priča cela Francuska i da imaju informacije da se u autobusu nalazi ceo plen - kaže putnik.

Naime, u utorak se desila spektakularna pljačka u Parizu nadomak Jelisejskih polja. Jedna osoba je ušla u zlataru i zatražila da vidi nakit. Kada su prodavci izvadili nakit na sto, muškarac bez maske je izvadio pištolj i pobegao sa plenom procenjenim od dva do tri miliona evra.

Foto: AP PHOTO

Policajci nisu odustali dok nisu našli plen

Puna četiri sata je policija pretresala torbe i sve što se nalazi u autobusu. Dvojicu osumnjičenih koji odgovaraju opisu su udaljili malo dalje od autobusa sa lisicama na rukama a onda su obojica stavljena u policijski automobil.

Nakit nađen u torbi

Prema rečima izvora, policija je bila striktna u sprovođenju pravila i nisu odustajali dok nisu našli to što su tražili.

- Sve vreme pretresa niko nije smeo da uradi nešto što mu nije rečeno. Na licima policajaca se videla velika uzbuđenost i odlučnost. Oko 16 sati, policija je pretresom jedne torbe pronašla plen koji je tražila. Nakit ukraden u Parizu u vrednosti od tri miliona evra je pronađen u jednoj torbi - navodi izvor.

Izvor je dodao da se u tom trenutku nije znalo da li se celokupan ukraden nakit nalazi u torbi. Policajcima je najvažnije bilo da se pronađe vlasnik torbe.

- Vozači su pozvali jednu osobu iz autobusa da prevodi pošto oni ne govore francuski jezik. Na pitanje policije, čija je ovo torba, vozači su odgovorili da ne znaju i ispalo je da je ničija - dodaje.

Policija je i pored toga što je našla plen nastavila pretres torbi ostalih putnika. Izvor iz autobusa nije potvrdio da li su u međuvremenu našli još nešto ili uhapsili još nekog putnika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija