• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/ST

29.07.2021

21:08

VELJINI VOJNICI MU OKREĆU LEĐA! NAGODILI SE SA TUŽILAŠTVOM! Lalić i Hrvatin SVEDOČIĆE protiv Belivuka!

Printscreen Pink

Vesti

VELJINI VOJNICI MU OKREĆU LEĐA! NAGODILI SE SA TUŽILAŠTVOM! Lalić i Hrvatin SVEDOČIĆE protiv Belivuka!

Podeli vest

Srđan Lalić i Bojan Hrvatin, koji je imao kodno ime Fabula, uhapšeni članovi grupe Miljković-Belivuk, biće svedoci-saradnici na suđenju klanu protiv kog će tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić danas podići optužnicu za najteža krivična dela

Pomenuta dvojica postigla su dogovor sa tužilaštvom da ispričaju sve što znaju o otmicama i ubistvima, uklanjanju tragova posle zločina, trgovini drogom, ali i o saradnji s visokim funkcionerima policije. Lalić i Hrvatin, kako se saznaje, nisu direktno učestvovali u likvidacijama, što je ključni uslov da dobiju povlašćen status, a njihovi iskazi mogli bi da oteraju Velju Nevolju, Mareta Mesara i njihove najbliže saradnike na doživotnu robiju.Izvor našeg lista kaže da ćeLalić i Hrvatin na suđenju biti povlašćeni, odnosno da će biti optuženi za blaže krivično delo, za koje je zaprećena kazna do 20 godina zatvora.

Srđan Lalić, koga je javnost videla na fotografiji na kojoj je šokirao širokim osmehom dok gleda u kameru i drži glavu žrtve koja je kasnije ubijena, ispostavilo se, nije okrvavio ruke i pristao je na potpunu saradnju sa Tužilaštvom za organizovani kriminal. Kako se saznaje, on je ispričao sve o mučenjima i likvidacijama kojima je prisustvovao u kući u Ritopeku, piše Republika.rs.

Srpski telegraf je došao u posed iskaza Bojana Hrvatina, nekadašnjeg navijača Rada koji je robijao zbog brutalnog ubistva navijača Voždovca Bojana Majića. On je ispričao da je u zatvoru, u kom je bio od 2007. do 28. maja prošle godine, upoznao Miloša Budimira, koji ga je po izlasku na slobodu upoznao s Belivukom.

- On je detaljno opisao kako je u klanicu u Ritopeku namamljen Goran Veličković Goksi, pripadnik suprotstavljene Partizanove navijačke grupe. Rekao je da je i sam učestvovao, da nije prisustvovao mučenju i likvidaciji, ali da mu je Miljković kasnije rekao da je Goksija "rešio" jednim udarcem sekirom. Potom su, da bi zavarali trag i eventualno saznali još nešto, sa Veličkovićevog skaja (kriptovanog telefona koji se koristi za organizaciju najtežih krivičnih dela) pisali širem krugu njegovih prijatelja. Jedino Goksijev vozač nije sumnjao da je s druge strane njegov šef, pa je čak ostavio 100 grama kokaina kada su mu napisali da donese - kažu izvori i dodaju da je Hrvatin rekao da je za učešće u otmici dobio 10.000 evra od Belivuka.

Nevoljin vojnik, a sada svedok-saradnik, pomenuo je i osobu za koju se pretpostavlja da je Milan Radulović zvani Kapetan Mile, pripadnik "škaljarskog klana" koji je radio za šefa "kavčana" Radoja Zvicera i Velju Nevolju.

- Ispričao je kako su Belivuk i Miljković, kada su otišli u Crnu Goru, stupili u kontakt sa osobom koja im je otkrila tajni, takozvani štek-stan "škaljarca", preko kog su hteli da namame Lazara Vukićevića i Aleksandra Šarca. Kapetan je preko svog skaja namamio Vukićevića, koji je ubijen istog dana kada je i otet, a tela su se rešili sutradan. Kao što je poznato, Šarac je nešto posumnjao i nije upao u zamku, pa mu je nekoliko dana kasnije organizovana sačekuša u tržnom centru "Ušće", gde je teško ranjen i od posledica je preminuo. Hrvatin je opisivao i kako su tela ubijenih mleli i bacali u Dunav - piše u iskazu.

Hrvatin je rekao da su mu pare za učešće u ubistvu isplaćene u kući u Lisičjem potoku, nedaleko od Belog dvora. Tu kuću su Belivuk i Miljković dobili na korišćenje od svog advokata i konsiljerea Dejana Lazarevića, a pripada narko-bosu Darku Šariću, koga Lazarević takođe zastupa.

Kada su Milana Ljepoju, jednog od vođa "Pink Pantera", vozili na egzekuciju u Ritopek, Hrvatin je imao zadatak da lažira sudar (kao i u slučaju Radojevića) da bi presekli put eventualnoj pratnji. Belivuk i ekipa su prvo uzeli Ljepojin skaj telefon i ispitivali ga o kontaktima da bi ga potom Miljković i Budimir odveli u tajnu sobu, a svedok je svojim očima video kada je Velja zaklao nožem Ljepoju. Kako je rekao tužiocima, za ovo ubistvo nije dobio pare, pa je prestao da se viđa s grupom, ali je nastavio da se dopisuje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dr Pera

pre 2 godine

kako nisu ucestvovali .. pa pisali ste da je Lalic klao ... sta je sad . .nedostatak dokaza .. pa ce da se vadite na lazna svedocenja?

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59